[]

Hatalı mı?

"biz "hâ" isek;
siz de "hâ"sınız.
siz "hû" iseniz;
biz de "hû"yuz.

hayy'dan gelen, hû'ya gider..."


1- Bu önerme mi?
2- Önerme ise hatalı mı?

Muhteşem bir tartışma eşiğindeyiz...

 
o zaman siz, bizsiniz (ya da biz siziz) olsaydı doğru olabilirdi.


  • vejeteryan vampir  (06.10.10 10:20:40) 
öncelikle "hayy'dan gelen hü'ya gider" bir önermedir ama ilk 4 satıra göre yanlış yazılmıştır doğrusu
"ha dan gelen hü ya gider" olmalı. bu düzeltmeden sonra evet hatalıdır çünkü ortamda sadece ha yada hü var anlamı çıkar. yani her ikisi aynı anda mevcut değildir. dolayısı ile ha dan hü ya gitmek mümkün değildir. ha dan ha ya yada hü dan hü ya gidilebilir.

  • pposeidon_1  (06.10.10 10:21:50 ~ 10:24:34) 
matematiksel olarak burda birbirinden alakasiz onermeler var;

p: 'biz ha'yiz'
q: 'siz de ha'siniz'
r: 'siz hu'sunuz'
s: 'biz de hu'yuz'
t: 'hay'dan gelen hu'ya gider'

p => q
r => s
t

edit: bunlar onermedir :)
  • nawres  (06.10.10 10:30:57 ~ 10:38:42) 
Bu durumda biz hu isek sizin de hu olma zorunlulugunuz yok, siz hu iseniz biz hu yuz, biz ha isek sizde ha sınız ama siz ha sanız bizim hu olmamızı engelleyen bir şey var mı panpa.


  • mikelarteta  (06.10.10 10:44:00) 
öhöm, du bakalım kendimi anlatabilecek miyim...

hayy'dan gelen hu'ya gider'in manası, allahtan gelen allaha gider demek.
hem hayy, hem de hu, allahın isimlerinden bildiğim kadarıyla ve bu hayydan gelen huya gider özellikle tasavvufta kullanılıyor bildiğim kadarıyla ve bu bağlamda her insan allahın bir yansımasıdır, bir parçasıdır. ha/hayy veya hu, fark etmez. insan öldüğünde ise bedeni toprağa, ruhu bir yerle [:)] gider ve yine bir şeklide allaha karışır.

dolayısıyla ben allahtan bir parça isem sen de öylesin. ve sonunda ikimizin de gideceği yer aynıdır.
bu bir önerme mi? bence hayır.


edit:imla
  • yumusakdiken  (06.10.10 11:26:16 ~ 11:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.