[]

Casper bilgisayarlardan neden uzak durmalıyız?

Arkadaşlar merhaba. Az çok bilgisayardan anlayan biriyim. Bir tanıdığım benden 6 gb ram'li dizüstü istedi fiyatlara baktığımda casper'inki gayet uygun geldi. Şimdi sorum şu ki internette herkes casper'dan uzak dur diyorlar sebebi nedir?




 
az çok bilgisayardan anlayan biri olarak... arkadaşına 6 gb ram'li laptop u ne yapacak diye sorsaydın. ne kadar paranız var. işlemci ne istiyor, ekran kartı ne olacak. oyun mu oynayacak grafik tasarım mı ?

1500 liraya samsung i5 işlemci 4 gb ram, 1024 ekran kartı, 15,6" ekran,500 gb hdd si olan laptop var


casper dan eskiden uzak durulurdu. O da toplama bilgisayar diye... Ama şimdiye kadar gördüğüm en sağlamlarda onlardan çıktı hep... genelde asus ürünlerini kullanıyor çünkü...


edit: hiç bir şey yapmasanız bile gidin bir alt başlıktaki laptop u alın. piyasaya göre iyi fiyat veriyor.
  • janavarorion  (02.10.10 13:17:07 ~ 13:20:54) 
casper, eskiden dandik kasalar ve dandik oemler kullanıyordu. ama şu anda iyi durumda. fiyat-performans olarak casper-asus-acer diyorum.


  • madagaskar  (02.10.10 13:40:41) 
başımdan geçen bir tecrübe kısaca:

pc aldım. kutu içinden başkasının kasası çıktı. arızalı kasa verdiler yani. birebir değişim kağıdından sonra verilen bilgisayar zamnsız kilitlenmeye başladı. değiştirmediğim parçası kalmadı. ramler ekran kartı, hdd... en son anakarttaymış sorun. her seferinde müşteri hizmetleri yetersiz kaldı. taleplerinizi sallıyorlar vs..

burada uzuuun uzun geçen süreci ve diyalogları yazarım da gereksiz yere uzatmayalım.

özet: kaç!
  • beni boyle sev seveceksen  (02.10.10 13:47:30 ~ 13:55:25) 
@ janavarorion : 6 Gb Ram ile grafik tasarım yapacak, sanırım üniversiteye başladı ve hocaları 6 Gb ram olursa iyi olur diyormuş. Şimdi müşteri 6 gb isterse ben ona 4 gb göstermem alakasız olmaz mı sence de? Ya da sen müşteri olsan ne düşünürsün??
Soruyu sormamın asıl sebebi de şu; Casper'de I5 işlemci, 6 Gb DDR 3 Ram, 640 Gb Hdd, 2048 (1024 Ayrışık) Ekran kartlı model 1720 lira. Baktığımız zaman fiyatı senin verdiğin Samsung'a yakın (O makinayıda incelemiştim önceden)

  • skahvecioglu  (02.10.10 14:15:37) 
sanırım 1850 lira falan da, yine samsung un i7 olan modelini alabiliyorsun. Şimdi grafik tasarım dediğiniz zaman işin içine ekran kartı giriyor. Bilgisayarın ANA ram leri 2. planda kalıyor.

mümkün oldukça 1024 ayrışık olanları tercih edin. ki zaten öyle yapmışsınız. 1 gb ram i de bilgisayardan kullansa tamam. Ayrıca ekran kartının ram i ddr3 olması tercihtir.

i5 işlemcisi olan ve bahsettiğiniz özelliklerde bir ekran kartı ile rahatça grafik işlemlerini yapabilir.

Çoook üst düzey bir performans değil ama tatmin edicidir.

Samsung un bahsi geçen modelini tam inceleme fırsatım olmadı. yani kaç ram slotu var bilmiyorum. eğer ekstra ram ile 6 gb ram a çıkartabiliyorsanız kaçırmayın derim.

Ama şunu da unutmayın ki. 4gb de yeterli gelecek... Kesinlikle en hızlı dizüstü bilgisayarda arkadaşınızda olacaktır. Kolay kolay kimse 6gb ram li laptop almaz.
  • janavarorion  (02.10.10 14:38:27) 
herkes kötülüyor ama bilmiyorum ben casper kullanıyorum gayet de memnunum. call of duty mw2, gta4 falan hiç kasmadan güzel güzel de oynadım.


  • xenophobe  (02.10.10 19:50:39) 
eskisini bilemem ben bi süredür kullanıyorum ve casper iyi derim. çok stabil ve problemsiz çalışıyo. o kdar marka pc gördüm şunca hayatımda bi farkı yok ama bonus olarak daha ucuz.onunda nedeni dandiklii falan değil fabrikalarının burda olması. böylece gümrük vergisi yol vs gibi masrafları olmuyo.


  • comolokko  (09.10.10 15:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.