[]

Akbank'ın kestiği işlem ücreti

Akbank hesabımdan 21 YTL işlem ücreti kesmiş durup dururken. Mevduat hesabı ve sadece para yatırıp para çekiyorum. Havale için bile kullanmıyorum. Bu para yasal mı? Değilse bunu nasıl geri alabilirim? Bilen bildiren bulan bulduran beri gelse hoş olma mı?

P.S: lan 21 ytl'nin hesabını mı yapıyon diyenlere; bir döneme damgasını vrumuş şu slogan benden gitsin:

(bkz: susma sustukça sıra sana gelecek)

 
konuya cok hakim olmamakla boyle bir olayin her bankada oldugunu soyleyebilirim. genelde bu ucret yillik olarak aliniyor kurtulma yolu ise (i$ bankasi icin) otomatik odeme talimati vermek.


  • can itin  (18.12.07 11:10:47) 
Evet o senelik ücrettir ama bu konuda bankaların tavrı; "tuttuğunu ***mek" şeklindedir. Zira bu ücretin kesileceği hafta bütün paranızı çekerseniz banka "şu kadar para ödemek zorundasınız" gibi bir şey demez. Çünkü zorunda değilsiniz ama hesapta para varsa tak diye alırlar, galiba dilekçe vermeniz gerekli.
Hatta geçen haberlerde çıkmıştı; biri bankayı mahkemeye vermiş, mahkeme de adamı haklı bulmuş. Bu gibi olaylara örnek teşkil edecek bir davaymış, bu ücrete itiraz edenler parasını geri alabilecekmiş.

  • late viper  (18.12.07 12:51:00) 
geçen ay ben de akbank'tan bir hesap açtırdım kendime bankacı kişi yılda bir kez (yalan olmasın) 24 ytl çekilecek hesabınızdan bilginiz olsun dedi. neden sorusuna verdiği cevap ise işlem mişlem vs. masrafı gibi bir şeylerdi. ayrıca bunu tüm bankalar yapıyor sanırım. sadece otomatik ödeme yoluyla kurtulunabiliyormuş bu masraftan.


  • pesen  (18.12.07 12:53:41) 
Yaptığın işlemlerle alakası olmayan bir işlem. İstersen bütün işlemleri yap, istersen koy kenara hiç kullanma. Bu uygulama bütün bankalarda vardır. Yılda 2 defa işletim ücreti kesilir. Garanti bankası veya İşbankası gibi bankalar 3 tane faturanı otomatiğe bağlarsan işlem ücreti kesmeyiz gibi kampanyalar yapıyor.


  • 3200  (18.12.07 13:22:59) 
evet hesap işletim ücreti denen olay bu. bunun kesilmemesi için bildiğim tek yöntem university hede card gibi bi olay. (öğrenciysen tabii) kesildikten sonra itiraz edince [mü$teri hizmetleri, mail veya $ikayet formu vs] parayı hesabına geri koyuolar genelde. ama itiraz eden insan sayısı da çok deil herhalde ki hala kesmeye devam ediolar, itiraz edenlere geri veriolar.


  • infernal majesty  (18.12.07 14:50:03) 
Yanılmıyorsam önce bankaya verin lan paramı mealli bi dilekçe yazıyorsunuz. Yok olmadı tüketici haklarına v.s.'ye gidiyorsunuz. Sözleşmede bu ibare (işlem ücreti alcaz gibi) olsa dahi yine de yasal değilmiş bu. Hayvanlar hala kesiyorlar müthiş bir güzellik, insancıl bir puştluk.


  • colonizer  (18.12.07 15:53:43) 
tam tarihini bilmiyorum ama eski hesaplarda yapılan sözleşmelerde bununla ilgili bir madde yoktu. o yüzden itiraz edenlere çatır çatır geri veriyorlardı.

ama son bir kaç senedir sözleşmelere bununla ilgili bir madde ekleniyormuş. o yüzden verin paramı diye itiraz sonuç vermiyor. en azından hsbc'de vermedi.

hatta hsbc'de öğrenciyim, otomatik ödeme yapıyorum, sizin için kırk takla atarım almayın şunu demem de işe yaramadı.
  • darknum  (18.12.07 16:33:26) 
Abi ama televizyonda tüketici haklarından mı ne birisi söylemişti, sözleşmede olsa dahi yasal değil diye. Bilmiyorum ama tüketici hakları ya da dava yoluyla geri alınabilir gibi geliyor bana.


  • colonizer  (18.12.07 16:40:26) 
az önce garanti ile konustum haberler iyi. otomatik ödeme talimati verirseniz almioyuruz hesap isletim ücreti ama kredi kartinin aidatini öyle ya da böyle aliriz dediler. bir zamanlar ben de ödemeyecegim anasini satayim dedigim ve ödememenin yollarini aradigim icin sunu söyleyebilirim ki isteyen banka istedigi kadar aliyor. ne yazik ki bddk bile insafli olsunlar disinda birsey söyleyemiyor mahkeme kararlarina yasal hükümlere ragmen. müthis bir gelir kaynagi bankalar icin bu kesintiler ve kolay kolay vazgececege benzemiyorlar.


  • atmacaged  (18.12.07 23:13:56) 
hani bi bankada hesap açtırırken ya da diyelim ki kredi kartı alırken falan doldurup imzaladığımız bir sözleşme var ya. işte bu sözleşme, bankanın bazı işlemler ve hatta hiçbir işlem yapmadan dahi kesinti yapabilmesine olanak tanıyor. eğer ki bu sözleşmeyi güzelce okumamışsak ki bilmemkaç sayfa ve yazılar çok küçük+karşık olduğu için okumak mümkün değil ne yazık ki, altına imzayı bastığımız anda geçmiş olsun diyoruz. istediğiniz mahkemeye derneğe gidin, sözleşmede bunu kabul ettiğiniz ispatlandığı anda yapacak hiçbir şey olmaz. ya ''başımın gözümün sadakası olsun ipneler!'' diyeceğiz, ya ''kapatıyorum hesabımı. yastık altında saklıcam bundan böyle bütün paramı.'' diyerek kahramanlık taslayacağız ya da otomatik ödeme talimatı verip mutlu yarınlara doğru yelken açacağız.


  • mavikedi  (21.12.07 13:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.