[]

İngilizce için hangi ülke

şimdi efendim evvela şunu belirteyim ingilizce eğitim veren bir okulu bitirdim ve dilbilgisi/kelime açısından pek fazla problemim yok. tek eksiğim pratik. önümüzdeki aylarda bir 6 aylığına yurtdışına giderek bu eksiğimi kapamak istiyorum. ben şu ülkeye gittim tavsiye ederim diyebileceğiniz ülke ve şehir var mı?

açıkçası londra ve new york (manhattan) u hem gidenlerden hem de netten bayağı bir araştırdım ve kötü tercih olacakları kanaatine vardım. bu şehirlerde yer halk yokmuş ve garip aksanlı uzak doğulular hintliler ve tabii ki türkler istila etmişler. ben istiyorum ki böyle olacaksa bile türk olmasın. malum iki türk bir araya gelince enteresan şeyler olabiliyor.


 
avustralya veya yeni zelanda olabilir. malta'da da konuşuluyor hem yakın hem de ucuz.


  • elektr10  (24.09.10 15:24:49) 
malta'da full türkmüş :) ya açıkçası türkiye deki aracı firmalar hep aynı şehirlere insan gönderiyor. bu da haliyle oralarda türk yığılmasına neden oluyor. ben henüz keşfedilmemiş bir yerler bulabilir miyim diye düşünüyorum. avustralya ve yeni zelanda'yı da araştırma listeme ekliyorum :)


  • flexin  (24.09.10 15:34:20) 
Dc civarı virginya falan iyidir..


  • kerem75  (24.09.10 15:35:09) 
ingiltere bournemouth a gittim. türkler 3 yaz ayı işgal ediyor orayı diger aylar sessiz kanka . oraya git. eger msg atarsan hangi okula gittigimide söylerim ki iyilerdi.hatta sana kaldıgım aileyi bile söylerim.

4bin pound falan 5 aylıgı
  • wessago  (24.09.10 15:35:12) 
brightona gittim orayı tavsiye ederim. ve şunu belirtmek istiyorum, londrada ingiliz yokmuş new yorkta amerikan yokmuş geyiği hakikaten çok saçma. he dersen, ben yurt dışına gidip sadece taksicilerle ve garsonlarla takılcam o zaman gitme. ama koskoca ingilterenin koskoca başkentinde yerli halkın olmaması mümkün mü?

yazın 2 ay için brighton çok iyiydi ama 6 ay kalacak olsam hiç düşünmem londraya giderim.

son bir şey, biraz daha uygun/farklı olsun istiyorsan cape townı da önerebilirim.
  • mrty  (24.09.10 16:07:20 ~ 16:07:33) 
malta
cape town
brighton
san diego
londra
new york
boston
  • sir gawain  (24.09.10 17:04:14 ~ 17:05:20) 
bence sen neresi olursa olsun bir an once yurt disina cik. cunku kurdugun mantik cok sacma. turkler ve diger azinliklar (hintlisi cinlisi) her yerdeler, normal olarak. kimisi gocmen kimisi de gocmen olmayarak geliyor.
ingilizceyi ogrenmemizin temel sebeplerinden biri de dunya insanlariyla ortak bir dilde konusmak (bilim, is, gunluk hayat vs.). yani ingilizceyi sadece kraliyet ahalisiyle konusmayacaksin pratikte "how do you do my queen?" seklinde. esas pratik gunluk ingilizceyi konusabiliyor musun, her aksani anlayabiliyor musun o onemli.
her dil programinin zaten ogrencileri ve hocalari farkli ulkelerden oluyor ki siz pratik yapabilin diye. tanistigin turklerle fazla takilmazsin olur biter.
uzun lafin kisasi, aradigin "yabancilardan arindirilmis" saf ingiliz halkiyla konusabilecegin bir sehir yok ne yazik ki, kurdugun mantik yanlis.
bu tip egitimi amerikanin herhangi buyuk bir sehrinde alabilirsin, baslangic amacli new england tan (boston ve civari) veya east coasttan bir yer olabilir (nyc, dc).
  • raist  (24.09.10 19:41:15) 
gideceğiniz yerde konuşulan aksan da önemli bence. avustralya aksanı ingiliz aksanına benzer, kanada (bilhassa batı) ise kuzey amerika aksanına. amerikan aksanının hası kuzeyde, ingiliz aksanınınki londra'da öğrenilir bence. londra ve nyc'nin pahalı olma dezavantajı da var. dil okullarının da yoğun bulunduğu büyük şehirler kozmopolitan bir yapıya sahip ingiltere'de de kanada'da da. 6 ay yurtdışında kalacak durumum olsa ilk tercihim kuzey amerika olurdu hem dil hem gezip görme açısımdan yine de.


  • lykos  (24.09.10 20:03:24) 
bilgi ve fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. araştırmalarımı verdiğiniz bilgiler ışığında sürdüreceğim.


  • flexin  (25.09.10 17:10:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.