[]

Üniversite Bitti... Askerlik İşi Ne Olacak ?

Geçtiğimiz hafta, sonunda mezun oldum. Şimdi tek hedefim askerlik olayını aradan çıkarmak. Bir kaç yerden okuduğum kadarıyla aralık ayında gidebiliyormuşum (dilekçe falan filan)...Paki ama nasıl ?

Hayatı boyunca askeriyenin kapsından girmemiş biri olarak izleyeceğim adımlar ne olmalı. (hiç bir yoklama, muayeneye falan katılmadım). Salağa anlatır gibi madde madde açıklarsanız çok sevinirim.

Bunlara ek olarak bir kaç sağlık sorunum var ve bunları da beyan etmek istiyorum.

Ne yapsın şimdi bu yeni mezun :)


Not:

İleri derecede bilgisayar bilgim var.
Dalış brövem mevcut.
Fizik mezunuyum.

Bunları bildirmemin benim için getirisi ne olur ?

 
askerlik şubesine gidip "meraba ben geldim askere gitmek istiyorum" diyeceksin onlar sseni yönlendirecekler. askerlik şubenin neresi olduğunu bilmiyorsan kütüğünün bulunduğu ilçenin şubesidir. ikamet ettiğin ilçenin şubesine de gidebilirsin yabancı askerlik şubesi olarak. senden fotoğraf, diploma örneği ve bir sürü şey isteyecekler.. onları tamamlayıp tekrar gittiğinde işlemlere başlarlar. muayenen de aynı gün yapılır. önemli bir hastalığın varsa muayenede belirt. zaten soruyolar hastalığı olan var mı diye..

dalış bröven varsa yedek subay sınavında belirtiyosun form doldururken. sanırım denizci olma ihtimalin yükseliyor. bilgisayar bildiğini askerdeyken söylersin, ona göre faydalanırlar senden. ne bölümü mezunu olduğun da zaten diplomanda yazıyor.
  • sir gawain  (17.09.10 10:26:57 ~ 10:27:38) 
öncelikle,
1 bilgisayar bilmiyorsun
2 hiç dalmadın.

askerlik şubesine git oradaki memurlar sana yardımcı olacaktır. prosedürleri tam olarak dinlersin ya da sana yazılı bir kağıt verirler. tecilini iptal ettirmen gerekli vs vs.

sağlık kontrolüne gittiğinde doktora belirteceğin durumlar çok önemli değilse sallamıyorlar ancak ileri görüş bozukluğu ya da ağır iş yapamayacak durumdaysan mutlaka askeri hastaneye muayeneye gönderiyorlar. o da 1 günlük iş.

tekrar ediyorum bilgisayar bilmen ve dalış bröven emin ol askerde sana getirmekten çok senden götürür.

öptüm.
  • atrin  (17.09.10 10:28:10) 
Diplomanı yada çıkış belgeni, kimliğini alıp en yakın askerlik şubesine şafak sökerken gidiyorsun. İçeri girince ben okulumu bitirdim askere gitmek istiyorum diyorsun. Bir form dolduruyorsun, sıralarda bekliyorsun, o sıraları ve formları orada gösterirler sana. Bu işlemin adı "Askerlik Kararı Çıkartmak". Askerlik kararı çıkartmak demek, hadi hemen ilk postada askere gidiyorsun demek değil, şimdi olsun, başka zaman olsun bir gün gelip de bu adam askere gidecek mi, yoksa hiç bir zaman gitmeyecek mi demek. O beklediğiniz sıraların ve doldurduğunuz formların birinde sizden kişisel bilgileriniz toplanacak, ailesi ne iş yapıyor, kaç para kazanıyor, kendisi ne bitimiş, kaç dil biliyor, anne baba ayrı mı, sağ mı, kaç kardeşi var, kardeşler kaç yaşında, kaç para kazanıyor vesaire. Sağlık sorunlarınızı brövelerinizi neyiniz varsa oralarda belirtirsiniz. Bu aşamayı tamamladığınızda sizi doktora sevk edecek, o doktora da yine sağlık sorunlarınızdan bahsedebilirsiniz. İşin buraya kadar olan kısmı "askerlik kararı çıkartmak"

Bu prosedürü tamamladığınızda, size "2 yıl tecil hakkınız var, bu hakkınızı kullanmak istiyor musunuz?" diye soracaklar. Siz de bu aşamada yok istemiyorum, alın beni askere dersin.
  • 3200  (17.09.10 10:36:34) 
aaa supermis bilgisayar biliyor olman,
tasinacak eminim ki cok bilgisayar kasasi vardir, en az zarari bilgisayardan anlayanlar verir seklinde yaklasiyorlar, artik bol bol tasirsin.

kaldi ki, bilgisayarda yapilcak zibilyon tane isi sana yuklerler. basta zevkli is gibi gelir, haftalar gectikce o klavyeyle komutanin kafasini kirasin gelir. sakin insani delirtirler.

sen sen ol bilgisayar basina oturturlarsa seni "kasa ne ki" , "mouse ne?" de, parmak parmak yaz, her harfi 1 dakikada bul. yılsınlar.

ek:
askerde benim gordugum kadariyla odul diye bisey yoktur. seni yüreklendirecek, onurlandiracak bir sey bile yoktur. 4milyon999.999 isi dogru yaparsin bilgisayarda (ki onlari sadece sen dogru yapabilirsin belki) , ama son işi bir yanlis yaptin mi, dunyalari basina yikarlar. diger dogrularin gozukmez. birak bir aferini, yanlislarin icin ceza bile alirsin.

o yuzden, aptali oyna. deliyi oyna. onlar bundan sonraki hayatinda olmayacaklar nasilsa. embesil bilsinler seni. gercekten. sistem oyle boktan ki, sen de o boktanliga gore oyna.
  • la traviata  (17.09.10 12:24:08 ~ 18:10:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.