[]

lastik havasi nasil olmali ?

evet soru cok basit iki turlu iddaa var
1. grup diyor ki; onlere 26 arkaya 28 uygun cunku onlere daima daha az hava basilir yolu iyi kavrasin donu$lerde lastik yolu daha iyi opsun diye

2. grup diyor ki; hayir onlere daha cok hava basilir onlere 27 arkaya 24, cunku; onlere fazla basarsan arabanin direksiyonu cok daha rahat doner

not: araba 72 model hidrolik direksiyon yok..

sizce hangisi daha mantikli veya dogru ?

 
bu konudan anlamasam da forumlari gezdim google'dan arastirip. bilir kisiler diyor ki, bu aracin modeline, markasina, jantina, yaz kis standartlarina gore degisirmis.

satici firmadan ya da kitapciklardan bu konuda bilgi alinabilirmis.
bazi arabalarda, sol on kapida lastik basinclari yazarmis.
  • la traviata  (11.12.07 18:00:33) 
tamam te$ekkurler fakat burda iki gruptan hangisine katiliyorsunuz ve neden onuda ogrenebilir miyim ? bana one fazla basmak mantiksiz geldi mesela..


  • maresalx  (11.12.07 18:03:01) 
İki markadan genelleme yapılır mı bilmiyorum ama sürdüğüm Hyundai'de önler 28 arkalar 30, Mercedes'de önler 30 arkalar 32 yazıyor kitapçıklarında. Arabanın ağırlığı ve gücüne göre değişse de genelde önlere daha az basılıyor gördüğüm kadarıyla...

sonradan gelen edit: araçların biri önden diğeri arkadan çekişli...
  • crown  (11.12.07 19:20:32) 
bence de öne az basmak daha mantıklı. yol tutuşu direksiyon çevirmekten daha önemli sonuçta. öbür türlü şarampole uçup daha sonra gazetecilere "direksiyonu bi kırdım aabii!" demekten iyidir. :)

genelde arabanın yanında söyledikleri değerler işe yarıyor. özellikle kışın yol tutuşu açısından çok basmamakta fayda var.
  • passion rules the game  (11.12.07 20:06:36) 
Yanlış hatırlamıyorsam arabanın nerden tahrikli olduğu da önemliydi.


  • 3200  (11.12.07 21:41:15) 
tümüne eşit bassanız aslında bu sorunsal ortadan kalkar. rot balans ayarından sonra "usta hangi lastiğe ne kadar hava basayım" diye sorduğumda "30 bas hepsine" dedi. ilginçtir lastikleri yeni aldığımda takan adam da aynısını dedi. arabanın kullanım kılavuzunda önler 31, arkalar 28 yazıyor (2001 model clio hb 1.4 16V lastik ölçüsü 175 65 14). ona rağmen hepsine 30 bas dediler.


  • kibritsuyu  (12.12.07 08:42:15) 
önce gidin bir lastik ustasına (eğer üzerinde yazmıyorsa) lastiğinizin boyutlarını öğrenin. genel olarak lastik hava istasyonlarında ebat-basınç cetveli olur onlara bakabilirsiniz. ya da ustaya sorabilirsiniz. rot balans performansı aracın lastikleri düzgün havada değilse yamuk olur. rot balans yaptıracakken havanızın düzgün olduğundan emin olun.

kış aylarında çoğunlukla karlı bir bölgedeyseniz lastik havalarınızın normalden daha düşük olmasının faydasını görürsünüz. kar ve buz üzerindeki tutunma alanınız genişlediği için kontrolünüz artar. ama inik lastik havası asfalt veya başka yol üzerinde direkt olarak lastiğinizin ömrünü kısaltır. o yüzden yolunuz sanayiye düşünce bir lastik ustasına göstermenizde fayda var. çat diye söyleyecektir.
  • atrin  (12.12.07 09:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.