[]

demokrasideki inanılmaz mantık hatası

şimdi kesin anlamadığım/kaçırdığım bi yer var. çoğunluğun azınlığın haklarını hiçe sayması eşitlik mi oluyor şimdi? bi siktirgit diyebilirsiniz ama adamakıllı insanları dinleyen kuralları çoğunluğa göre değilde bütün halk için düzenleyen tek bir kişinin yönetmesini tercih ederdim sanırım. yada demokrasiyi anlamıyorum.

not: tartışma yaratmak için değil merak ettiğim için soruyorum. hiddetlenmeden anlamadığım kısmı izah ederseniz sevinirim. liseli ergenim bu arada. daha yaşın küçük anlamadığın şeyler var demeyin anlatın işte. neyse uzattım hadi kib öptüm by fsm bsg lol brb fak fak fak.


 
Dünyaya hoşgeldin.

Şaka bir yana, kapitalizm gibi bu da; bazen suistimallere açık ama daha iyisi icat edilmedi henüz...
  • ataturkiye  (15.09.10 13:22:36) 
demokrasi zaten çoğunluğa göre işleyen bir sistemdir. temeli bu.


  • jameskeenan  (15.09.10 13:22:44) 
öncelikle demokrasinin en basit tanımı:çoğunluğun yönetimi.

ama bugünkü anlamıyla halkın söz söyleme hakkının olduğuna inandırılmasıdır.

azınlık,çoğunluk,demokrasi filan hep hikaye yani.
  • şaman  (15.09.10 13:24:41) 
  • brainfour  (15.09.10 13:27:56) 
bir grup insan var. 50 kişi diyelim. bu 50 kişinin kendine göre istekleri,talepleri,düşünceleri olacak. belki 50 farklı talep olacak . bu taleplerin yerine nasıl getireceksin devlet olarak. herkesin istediğinin aynı anda olma ihtimali yok.e o zaman en mantıklısı çoğunluğun talepleri olacak.

madem demokrasi eşitlik değil e o zaman saltanat ya da krallık verelim size. herşey öncden belli;seçme hakkınız,düşünme hakkınız,düşüncelerinizi belirtme hakkınız yok. daha mı iyi?
  • ronaldo17  (15.09.10 13:28:16) 
bir kere nerde çokluk,orda b*kluk.

bireyler başkalarına hoşgörülü, saygılı olmadıkça, uzlaşmacı olmayan insanlar çoğunlukta oldukça azınlık haklarının korunması beklenemez. toplumu oluşturan bireyler ne de olsa.

ha, tibet halkı mesela. demokrat olsa ne olur, olmasa ne olur. adamların hayat felsefesi zarar vermemek üzerine.
  • kedula  (15.09.10 13:28:47) 
lisede milli güvenlik dersimize gelen albay daha iyisi bulunana kadar en iyisi bu demişti.


  • ceo  (15.09.10 13:38:06) 
"o zaman en mantıklısı çoğunluğun talepleri olacak." burdaki mantığı anlamıyorum ben işte. herkesin istediği olamaz tabiki ama buda çok saçma. bi orta yol bulunması lazım. azınlık olanlarda vatandaş değilmi? sırf onlarla aynı görüşü savunan yığınla koyun yok diye azınlıkları dışlamak doğru mu sence?


  • cagdassalur  (15.09.10 13:41:27) 
tabi ki ortayolu bulunması lazım. ceo'nun da dediği gibi daha iyisi bulunana kdar en iyisi bu.

ha bana sorarsan demokrasi bi yere kdar derim ben. sen devletin askerini öldürenlerin başını getirip meclise oturtup söz hakkı verirsen faşizmi desteklerim ben.
  • ronaldo17  (15.09.10 13:49:41 ~ 13:51:07) 
halkın bilinçlenerek azınlıkların haklı taleplerinin de çoğunluk tarafından onaylanmasıyla yürür ideal çoğulcu demokrasi. aksi halde çoğunluğun sahip olduğu fikrin idare ettiği monarşiye dönüşür bir süre sonra, çünü o çoğunluk oy hakkını hep kendinden olandan yana kullanacak ve azınlıklar için geri dönülmez bir süreç başlayacaktır. darbeler ve/veya anarşi de bunun için vardır diyelim fazla da derine inmeden :)


  • brainfour  (15.09.10 13:52:21) 
valla ben, azınlığın nefreti ile yaşamaktansa, çoğunluğun cehaletine razıyım. azınlık çoğunluğu, aptal, değersiz, mal sürüsü diye yaftaladıkça azınlık olmaya devam eder.


  • madagaskar  (15.09.10 14:19:09 ~ 14:19:50) 
@sivrisinek "tartışma yaratmak için değil merak ettiğim için soruyorum. hiddetlenmeden anlamadığım kısmı izah ederseniz sevinirim." dimi?


  • cagdassalur  (15.09.10 15:03:17) 
@sivrisinek
karmarulez haklı.amacı eleştime değil sadece merakını giderme.

  • ronaldo17  (15.09.10 15:09:45) 
@sivrisinek benim koyun derken kastettiğim sırf çoğunluğa uymak için bi görüşü benimseyen insanlar. çoğunluğun bütününe demedim yani yanlış anlaşılmasın.

"o koyun dedikleriniz sizin fikirlerinize saygı gösteriyor." yok bence öyle bişey.
  • cagdassalur  (15.09.10 16:05:27) 
sivrisinek'e katılıyorum. tam da bu zamanda demokrasiyi sorgulamak, azınlık, çoğunluk muhabbeti yapmak bile işinize gelmediğinin kanıtı. sen şimdi ne kadar cümlelerle kendini masum göstermeye çalışsan da o çekememezliği görebiliyoruz.


  • madagaskar  (16.09.10 02:14:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.