[]

cam çatlağı

1,5-2 santim kalınlığındaki cam yemek masası çatladı. köşesinden içeriye 20 cm kadar çatlak var. bunun ilerlememesi ve hatta gözükmemesi için ne yapabilirim?




 
Araba camlarını tamir eden adamlar var. İyi bir sonuç alabilmek için onlara götürene kadar çatlağın arasına toz moz kaçmaması gerekiyor, o yüzden bantla çatlağı. Aşağıdaki gibi şeyler yapıyorlar, onlar derdine derman olabilir.

www.satofix.com
www.haberler.com
  • sui  (10.12.07 18:16:41) 
ilerlememesi için çatlağın masanın en ortasındaki kısmının ucunun çevresine küçük bir çember çiziniz bozuk parayla. evet yine cama zarar vermiş olucaz ama en azından ordan daha ileriye gitmemesini sağlayabiliriz. :)


  • mistiqkedi  (10.12.07 18:29:05) 
Sakın camı bozuk para ile çizmeyin ! Bu eskiden geçerli olan bir yöntemdi sebebi de şudur; çatlak araba camı nasılsa değişecek bare daha fazla yürüyüp de kırılmasın, kısa bir süre için.

fakat çizildiği yöne doğru çatlama yapar uzun süre çizik kalırsa eğer. En azından araba camı için bu böyle.

Şimdi sistem değişti, camcılar toz gibi bir şey damlatıp, cilalama eylemi gibi bir aksiyonla camın çatlak kısmını adını şimdi "cam yaması" olarak koyacağım bir sistemle düzeltiyorlar.

Size de düşen yapı marketlerden o yamayı bulmak. tabi varsa. O zamana kadarda mutlaka çatlak üzerine bant yapıştırın toz girmesin. Moralinizi de bozmayın.
  • thefirstfbli  (10.12.07 18:40:10) 
hmm camı bantlama ayrıntısı için teşekkürler. uygun bir çözüm bulana kadar bantlı dursun en azından.
açıkçası masayı bir yere götüresim yok, ufak çaplı bir işlemle halletme peşindeyim. artık buralarda bir camcıyı çağırıp gösteririm heralde. şu kimyasala da bakınıyım nalburda markette falan.

  • cgcore  (10.12.07 19:24:53) 
çatlak akvaryumlarda silikon kullanılıyor. hatta çatlak kısım üzerine ek cam silikonla yapıştırılıyor. tabi bu pek estetik durmayacaktır.

ayrıca japon yapıştırıcısı + kül ile de çatlakların tamir edildiğini okumuştum.

uv lamba ve özel dolgu maddesi ile de tamir edilebiliyormuş ama sanırım astarı yüzünden pahalıya gelir.

www.camaks.net
  • kimlanbu  (10.12.07 19:33:15) 
araba camıyla masa camını kıyaslamayın. bir araba camı 200 ytl'den ucuz değil, o yüzden kimyasallarla daha ucuz bir şekilde onarım yoluna gidilmektedir fakat bu kullanılan kimyasallar da pek o kadar ucuz değildir. tahminim o ki, böyle bir tamir için neredeyse yeni bir masa camı kadar ödeyebilirsiniz.

çok hırpalamazsanız, ilerlemez.
  • paranormal  (10.12.07 20:14:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.