[]

günde maximum kaç sigara?

azaltmaya çalışıyoruma ama birtürlü sınır koyamadım kendime. günde 1 paket içiyorum normalde ve bu boğazlarımı tamamen sikip atıyor. şimanımda zaten nefes alamıyorum artık. elimde olsa hiç içmiycem ama bi yandan da duramıyorum. bugün hiç içmedim mesela ama irademi kırıp birtane içsem arkası da gelir gibi geliyor. daha da duramam ama. böyle işte. ne yapmalıyım?


niye söylüyorum bunu bilmiyorum ama alışkanlık yaptı artık; liseli ergenim.

 
bundan sonra gunde 5 sigara icme hakkin var, kendini ona gore ayarla ve sakin bugun 6 iceyim yarin 4 icerim gibi liseli ergen triplerine girme, sakin.


  • nawres  (02.09.10 17:41:08) 
teşekkürler. yakıyorum bir tane şimdi.


  • cagdassalur  (02.09.10 17:42:37) 
liseye gidiyorsan ne zaman sigaraya içmeye başladın da zararını görmeye başladın merak ettim açıkçası. şimdi burda sana yol yakınken içme vs. deseler büyük ihtimalle umrunda olmaz. çünkü sigaranın en çok sevildiği yaştasın. taze tiryakisin. ama şunu söyliyim. geçenlerde bir hastanenin kardiyoloji bölümünde muayene oldum. doktor ilk muayenede sorular sorup bir form doldurdu. kaç sigara içiyorsun dedi, günde 5-6 dedim. sonradan o oldurduğu forma baktım. hastanın bir günde içtiği sigara sayısı sütununda 0-10, 10-20, 20+ kutuları vardı. demek ki kabaca sınırlama böyle diye düşündüm. götümden çıkarım yapmış da olabilirim..


  • sir gawain  (02.09.10 17:44:09) 
evet çok dediler yol yakınken içme vs. diye ama dediğin gibi iplemiyordum. zararlarını kendim görmeye başlayınca tak etti tabi. belki de alternatif aramalıyım. bilmiyorum.


  • cagdassalur  (02.09.10 17:49:19) 
keşme hiç yakmasaydın.akşam yemeklerinden sonra bir tane yeter.aslında sigarayı birden bırakmak gerek.bir kaç yıl sonra kıçında patlayabilir.tıkanmalar,yorulmalar,hımbıllık,sürekli yorgunluk hissi,ritm bozukluğu vs...


  • lavitaebella  (02.09.10 17:50:59 ~ 17:51:28) 
@lavitaebella 5 iyi şimdilik iyi gibi bence. bi süre buna alıştıktan sonra daha da azaltabilirimdiye düşünüyüyorum.


  • cagdassalur  (02.09.10 17:55:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.