[]

kilo alma olayı

gençler şimdi ben 1.75cm boyunda ve 48 kiloluk (evet kırksekiz)bir bünyeyim. vücut salonlarında kilo alma proğramları falan oluyomuş... bende biraz iştah ve yemek seçme problemi var. et yerim yumurta yerim süt içerim ama bazı sebzeleri s.ksen azıma süremem. şimdi nasıl oluyor da oluyor bu iş? bünyeye yabancı şeyler basmasınlar? uyuz oluyorum kurtulmam lazım şu zayıflıktan ne giydiğim üstüme oturuyor, ne bişey yakışıyor, hint fakiri gibiyim mütemeadiyen... nefretlik geldi artık "yemek yemiyon mu" sen niye bu kadar zayıfsııan" "hacı sen rüzgarda dışarı çıkma" tarzı iğrenç söylemlerden... bi bilen, bi taktiği bi tavsiyesi olan, kilo alma programında ne yapılır ne edilir ne çalışılır ne yenir ne içilir bilen anlatacak olan... hadi her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum millet. öperim pankreasınızdan...




 
öncelikle klasik olcak ama bir doktora görün. ama yok uğraşamam dersen de çoğu spor salonunda böyle şeyler var kiloalma programı hesabı. ama dikkat et genelde salonun hocası kendi elindeki tozları sana satmaya kalkar, sen bi kaç yere sor tozların ismini al ve o isimleri araştır derim. %100 bitkisel olanları da var onları kullanabilirsin. ancak çok detaylı ben de bilmiyorum.


  • rentts1  (02.12.07 12:50:36) 
hocam sakın spor yapmadan bulk işlerine bulaşma.. bundan 2 sene once bi dünya para verip almıştım, 100gr bile almadım.


  • alembic  (02.12.07 13:21:11) 
iki kere klasik olacak ama gerçekten önce bir doktora görün, endokrinoloji (hormonlar vs) ve bir beslenme uzmanına görün önce, hormonal bir sorun olabilir ki bunu yemekle çözemezsin...buraya sorduğuna göre buna pek niyetin yok diye düşünüyor ve tavsiyelere geçiyorum:

* kesinlikle ama kesinlike hocaların sana hemen satmaya çalışacağı "kesinlikle bitkisel, hiç bir yan etkisi yok, herkes kullanıyor, bu steorid-iğne değil bak hacı" gibi pazarlama tekniklerinin hüküm sürdüğü ürün olaylarına girme...

* bu konuda profesör çoktur, herkes bildiğini iddia eder (paradoks: bende aynını iddia ediyorum ama hemen atlama dur dinle) ama bu durum kesinlikle bireysel koşullara, genetik unsurlara, hormonal dengeye vs vs bağlıdır.

* ben kendi tecrübemi anlatırım, izlediğim yöntemi, elde ettiğim sonuçları anlatırım tatbik etmek, üzerinde düşünmek paşa gönlüne kalmış.

* öncelikle amacın sadece ama sadece kilo almak olsa bile spor olmadan buna kalkışma, birincisi sağlığını bozarsın ve ikincisi spor olmadan iştahın açılmaz. spor derken eğer mümkünse bir salona yazıl ve hocanın vereceği adaptasyon programına başla ve ona sadece kilo almak istediğini belirt, dolayısıyla (ve umarım) sana çok kalori yaktıran hareketler yerine amacına daha uygun haraketler verecektir. böyle bi imkanın yoksa bisiklet, yüzme havuzu, koşu vs gibi olaylara odaklan, ama ne yaparsan yap düzenli olsun (ben uğraşamam diyorsan sen bilirsin, amacın bunu gerektiriyor) (rocy'nin hocası ne hissediyor yeni yeni anlıyorum)...

*sporu hallettik diyelim, (bu işin sadece %25'i spordur sadece, cidden öyle!), sıra geldi dinlenmeye (bu da diğer %25'i). günde mutlaka en az 7 saat uyu ki büyüyesin, uykusuz olmaz bu iş, oturup tv karşısında dizi izlemek veya sözlüğe takılmakla da dinlenme olmaz, uyicaksın, deliksiz mışıl uyku hormon salgılanması açısından en ideal yöntem.

* ve geldik esas olaya, beslenme (kalan %50 bununla alakalı oluyo): onu bunu yemem diyorsan hiç devamını okuma, amacın yemeni gerektiriyor ama seni anlıyorum hayvan gibi yemek yiyemiyorsun belli o yüzden sana besleyici ama az yer kaplayan besinler önericem, bu arada en başta yazmam gerekirdi ama burada yaziim, bu yöntemlerle 63 kg'den 74 kg'ye iki ayda gayet sağlıklı ve neşeli bir şekilde eriştim...bilgin olsun ve göt-göbek yapmadan oldu bu artış).

* her gün ama herün mutlaka yumurta yemelisin, en ideali haşlanmış yumurta, ama sadece akını yiyeceksin sarılarını yeme ya da sadece bir tane ye, kaç tane yemem lazım deme yiyebildiğin kadar ye (ideali 5 senin için). günde mutlaka bir litre süt iç, seviyormuşsun da zaten, ama yarım yağlı olanlardan iç ki onlar daha ucuzdur ;) ve yağlanmamış olursun, tavuk eti hem ucuz hem sağlıklıdır, özellikle göğüs tüket, her gün azda olsa mutlaka haşlanmış ya da ızgara göğüs eti tüket, kırmızı ette iyidir ama hem pahalı hem de aşırı tüketmek hastalıklara gebedir dolayısıyla arada yersin ufaktan, mutlaka balık yiceksin, atlama hemen yemem-uğraşamam diye ton balığı diyorum konserve yani, bir kutu ye (büyük olması ideal) ama yağını süz öyle ye, mutlaka makarna ye, korkma yağlandırmaz ama sossuz yiyeceksin yoğurt kat, az yağsız peynirle sütle sos yap vs vs ama mutlaka makarna ye, baklagil tüket nohut, fasulye, barbunya, bezelye ye konserve, patates mutlaka tüket ama kızartma değil (keşke olsa !) haşlanmış ya da fırında pişmiş ye ki çok etkili karbonhidrat kaynağıdır patates, bol bol pirinç tüket lapa-pilav ama az yağlı olsun, mutlaka hergün fındık-fıstk-ceviz ye 100 gr da olsa ye, şimdi ben bunların hepsini nassıl yerim deme hemen, spor yaptıkça iştahin açılacak, inan ben senden daha çok şeye burun kıvırırdım ama vücudun alışkanlığı değişiyor zamanla...soda iç her gün bi tane mineral için...bol bol da su iç, bunlar yemen gerekenler.

* uzak durman gerekenler (elinden geldiğince diyorum, tamamen olursa süper olur yani): kola içme, gazlı içeçekler içme, kızartmalar-börekler-çörekler iptal, fast-food asla...bu perhizin nedeni vücutu

daha yazardım ama bunların yarısını dikkate alsan yeter diyerekten satırlarıma son veriyorum, ha unutmadan bunlar uzman görüşü değil, sıradan bir kullanıcı fikirleri, tecrübeli biraz ama bir doktorun görüşlerinin yerini tutmaz, sen yine de doktora git önce sonra bunlara bakarsın...bir sorun olursa mesajın hemen karşısındayım...kolay gelsin...
  • cinematography  (02.12.07 13:31:11) 
kilo alma aslında yanlis bir yaklasim...daha cok idealime nasil yakinlasirim demen daha dogru...öncelikle BMI yani vücut kitle endeksin 15.7 gibi sagliksiz bir rakam cikiyor (normali 18.5-24.9 arasindadir)yani senin ideal kilon 58-73 araliginda bir yerlerde olmali. vücut agirligini etkileyen bircok faktör var, sadece yemekle kilo alinmaz. detayli bilgi istersen mesaj at, konusuruz.


  • the man who hears deepest inquisitions  (02.12.07 15:01:55) 
Metabolizma hızlıysa kilo almak zorlaşır, yaşlandıkça metabolizma yavaşladığı için kilo almaya başlarsınız ama şimdi almak istiyorsanız doktora gidip kontrol edilmelisiniz ve ona göre bir yöntem izlemelisiniz. Eğer doktora gitmek istemiyorsanız cinematograph arkadaşımızın dediklerini uygulamalısınız... Ama her kişiye göre bu tavsiyeler değişebilir..


  • ermanen  (02.12.07 15:20:37) 
Buyrun bir kaç cevap da burada:
(git: 15989)
(git: 10658)
  • late viper  (02.12.07 16:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.