[]

ateizm ya da inanç sıkıntısı

aranızda allaha olan inancını yitiren ya da dinleri saçma bulan birileri varsa beni bu konuda kendi düşünceleri ile aydınlatalbilirmi çünkü bende yavaş yavaş ateist oluyorum galiba.




 
sevgili kardeşim inanmak insanın tamamen kendiyle alakalı. şimdi sen durup duruken "bak göremiyorum o zaman allah yok galiba yaa" dersen buna zamanla da kendini inandırabilirsin. bunun ıspatı da olmaz zaten. küçüklüğünü hatırla o zaman düşünmüyordun böyle şeyler daha mı mutsuzdun. yani tanrının varlığını reddetmek senin açından sana daha güzel bir dünya mı verecek. tanrının varlığını ya da ytokluğunu sorgulamak gerçekten normal bir durum değildir. inanan insanlar da bunu düşünüp durmaz. mesela bir hristiyan dini düşünüp durmaz müslüman da böyle. asıl sorun bunu sorgulayacak duruma gelmektir. sana naçizane tavsiyem allahın varlığını sorgulama, düşünme. hayatına devam et. ara sıra zorda kalırsan dua et. o duyar seni. buna inan.
sevgilerle...

edit: tanrının varlığını sorgulayıp durmak anormal bir durumdur dedim. evet bu böyledir. mesela hayatla sorunlu,hiçbir zaman kendiyle barışamamış, nietzsche var. bu adamı öyle büyütüyorlar ki anlayamıyorum. neredeyse peygamber ilan edecekler adamı. bu adam gerçekten dedi. bu tarz şeyleri tanrıyı,kadınları falan sorgulaya sorgulaya kafayı çizmiş adam. hiç gerek yok böyle şeylere.bak aşağıdaki filmi izle. ne dediğimi anlayacaksın.

(bkz: when nietzsche wept)
  • advest  (25.08.10 19:50:56 ~ 19:56:42) 
hiç kimse anne karnından herhangi bir dinin inananı olarak doğmuyor, dünyadaki tek tanrı da allah değil zaten. sen ailen müslüman olduğu için müslümansın. her din kendine göre bir tapacak varlık bulmuş. sen kendini özgürleştirebilirsen ne mutlu, çok istersen adam gibi oturur düşünür okur sonra bir din seçersin kendine, istemezsen de dinsiz yaşa, sana kalmış.

not: umarım yarın "yeaa abiler ablalar sakız çiğnersek oruç bozulurmu hıı sakız çiğnedim bilmeden napıcam şimdi günaha çok girmişmiyimdir?????????" sorusuyla gelmezsin.
  • i ve been mistreated  (25.08.10 19:55:28) 
ateist olma kararının seni eskisinden daha huzurlu yapacağına inanmıyorum.


  • sttc  (25.08.10 19:56:50) 
yerine eger kendi inanclarini koyabileceksen olsun... ama yavas yavas ateist olunmaz b
once deist sonra ateist olursan tamam derim
kuran incil tevrat ve turevlerini okuyup ufledin mi?
bence hemen vazgecme inanclarinadn
//inanmiyorum//
  • .aylin.  (25.08.10 20:05:09) 
bir anda ateist olunmaz diye birşey var mı? deist olan birinin bence dindar'dan farkı yok. dinlere inanmayan birinin o dinlerin yarattığı tanrıya inanması bana komik geliyor. tevrat, incil, kuran'ı hepsini yalayıp yutmana gerek yok. hepsi birbirinin kopyası gibi. hepsinde allah, cennet, cehennem figürü aynı. ve hepsi mısırlılardan geliyor.

ufkunu açması için

(bkz: zeitgeist )
  • cruex  (25.08.10 20:13:24 ~ 20:16:43) 
ben bir yaradanın olmadığını düşünüyorum allaha birçok kez yalvardım bana bir işaret gönder sana inanacağım diye çoğu kes dua ettim bence hiç saçma değil öyle bir yaratan varsa bir işaret en azından beni korkutmak gönderilecek bir şey onun için hiç zor olmamalı . ayrıca 4-5 yaşında çocukların ölmesi işkence çekmesi cinayetler falan çok fazla sebep var inanmamak için ama şöyle bir söz de var; eğer tanrı yok ama ben inanıyorsam hiç birşey kaybetmem ama tanrı var ve ben inanmamışsam çok şey kaybederim.


  • brazzers00  (25.08.10 20:35:50) 
''İnanmamak senin için daha iyi olmayacak'', ''hayatına bir katkı sağlamayacak'' diyerek bu konuyu düşünmemen gerektiğini önerenleri önce bi' ciddiye alma. Superman'e de inanabilsek eğer, zor durumda yardıma koşacağına inanıp rahatlayabiliriz, ama koşmaz. Boşa inançtır.

Bu noktada, bir tanrıya inanmak/inanmamak için iyi-kötü yahut yarar-zarar mantığıyla yaklaşmak saçmalığın daniskası olur. Tek bir gerçek vardır bu konuda ve bu ne etkisi olursa olsun gerçektir. Kendi açımdan buradaki 'gerçek' herhangi bir tanrısal güç yahut doğaüstü dalgaların olmadığı yönünde. Burada ayrı düşünebilirsin ama bunu yarar-zarar mantığıyla düşünemezsin.

Ateist olmak doğuştan gelen bir durum olmadığı sürece nasıl bir yol ile ulaşılırsa ulaşılsın başlarda zordur. İster araştırıp olmadığına ''emin'' olarak ateist olursun, istersen sadece artık inanmadığını fark edip ateist olursun yine de başlarda bir zorluk hissedilir. Bir gün başın sıkıştığında ''Allahım yardım et'' demek aklına bile gelmeyip, o zor durumu kendi çabanla aşmayı düşünürsen ilk anda, o gün özgür olacaksın. Emin ol, ondan sonrası en güzeli.

Zaten inanılabilecek gibi şeyler değil bunlar. Hatta çok komik bile.
  • bete  (25.08.10 20:43:01) 
''insanlar inanmak istediklerine inanırlar'' diye güzel bir söz duymuştum ben. o yüzden kimse seni dindar ya da ateist yapamaz. ama ben gene de şunu diyeyim: ne kadar zeki olsak da nerden geldiğimiz belli değil, nereye gideceğimiz de belli değil bu yüzden işin içinde sinsi bir oyun var gibime geliyor.


  • sndnzr  (25.08.10 20:58:03) 
@sndzr var bi ibnelik deiyorsun bir de matrix olmasın robotlar falan.


  • brazzers00  (25.08.10 21:04:39) 
bak dostum altın kural yaz google da arat bu kuralın nerelerde kullanıldığını düşün ve bu kurallara uygun bir çöp adam yap sonra bi büyüğünü yap sonrada şekillendirmeye çalış atıyorum notre damın kamburu tarzında bi çizim yap :D benzetsen şaşarım sonra düşün senin yaratabildiklerin yada evrende yaşayanların yaratabildikleri ne kadar sınırlı sonra kendini düşün ve eksik hissettiğin bir yanını yada ne bileyim duygularında olan eksikliği tamamlaması için aynaya bakarak kendine yalvar Olgu neyi gösterecek bakalım yapabilecek gibi pis pis aynaya sırıtabilecekmisin yoksa bi boşluğa düşüp saygı ile bir manevi duyguya sahip olduğunu hissedecekmisin :)))


  • bananeasktan  (25.08.10 21:37:51) 
"sevgili kardeşim" ile söze başlayan, laflarının arasında "ataistler allahı görmedikleri için inanmıyolar" geçen adamlardan uzak dur. harun yahyacı oluyorlar çoğu zaman.
kural bir.

  • hjarteblod  (25.08.10 21:44:05) 
(git: 148994)


  • cagdassalur  (25.08.10 22:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.