[]

adsl tarife değişimi

selamlar..

konuyla ilgili çok soru var ama işime yarayanı bulamadım.

şimdi ben net4 paket diye bir tarifedeyim(8 mbite kadar hız 4gb kota) ve şu an itibariyle 4gb'ı 500mb aşmış durumdayım.

şu an sınırsız tarifeye geçersem ilk gelen fatura nasıl olur? bi 20 gunluk sınırlı faturasına 500 mb'ı ekleyip yazarlar, bi de 10 gunluk sınırsız faturasını yazarlar gibi geliyor emin olamadım. iki tarife faturasını da tam yollamazlar heralde? bir de tarife değişim ücreti gibi bi ücret var mı?

ve son olarak şimdi tarife değiştirirsem bir daha ne zaman değiştirebilirim?

 
şu anda tarife değiştirme talimatı verirseniz, fatura kesim tarihine kadar eski tarifeniz uygulanır.
fatura kesim tarihinden sonra yenisi.

  • sli  (20.08.10 02:15:56) 
ama tarife anında değişiyor diye biliyorum. hala öyleyse ttnet babasının hayrına 10 gun sınırsız kullandırmaz.


  • zittirulp  (20.08.10 02:22:10) 
tarife değişim ücreti yok. hemen değişiyor. tedlefondan ya da netten yapabiliyorsunuz.

ayın sonunda değiştirin. geçen değiştirmek için tlf ettim de ayın sounda değiştirmenin en uygun zaman olduğuna kara vermiştim şuan nedenini tam hatırlamasam da. fatura kesimleri ayın sonu itibari ile yapılıyor. bu sebeple son gün değiştirmek daha kârlı.

eğer kotayı geçtiyseniz vurdurun gitsin. ne yaparsanız yapın 62,75TL yi geçemezsiniz. yani kota aşımı ne kadar olursa ücret 63 lira birşey gelir. sınırsız zaten 49 lira. şuan değiştirip tehlikeye girmektense 10 gün beklemek daha avantajlı.

yine de 444 0 375 i arayıp operatorle konuşun. çünkü birşeyler sürekli değişbiliyor.
  • dahinnotha  (20.08.10 02:50:48) 
sabırsızlandım ve değiştirdim. hesaplarıma gore 20 gunluk kotalı (yaklasık 20tl) 10 gunluk sınırsız(yaklasık 17tl) ve 20 gunluk kota aşımı (2.5gb kota üzerinden 2 gb aştım 18tl falan) olarak toplam 55tl fatura bekliyorum umarım bi adilik yapmaz ttnet.


  • zittirulp  (20.08.10 02:59:01) 
Bende gecen aylarda tarifemi degistirmistim. 4 gb dan 6 gb a gecmistim. Sonra bir sonra ki ay yuksek bir fatura geldi. Telekom neden olarak bana " tarife degistikten sonra modeminizi resetlemedigniz icin degisiklik ilk resetleme zamanı olan 17 gun sonra gecerli olmus. O yuzden 4 gb uzerinden ucretlendirildiniz" demsiti.:) Ay sonunda modem resetlemek faydali olabilir ...


  • erano  (20.08.10 15:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.