[]

Hangisini almalı?

açıkçası baktığım telefonlar nokia e72, iphone 3gs veya nokia n900.
şimdi ben size telefonu hangi amaçlarla kullandığımı söyleyeyim siz bana en uygununu söyleyin.

web browsing, msn, facebook, uzun süreli konuşma, mesajlaşma, bazen de oyun.
bilgisayarıma uzak bağlantı yapmak benim için çok önemli olmasa da istediğim birşey.
sürekli birşeyler yazıyor olduğumdan dolayı klavyeli modeller bir adım öne geçmekte. sırf aplikasyonları ve stabilitesi açısından iphone tercih edilebilir belki ama uzun vadeli düşündüğümde aplikasyonlar zamanla kullanılırlığını kaybedecek gibi duruyor nazarımda. yine en sonunda kullanmak için dönüp duracağım özellikler en başta belirttiklerim olacak.o nedenle klavyeli aletler çok daha mantıklı sanki. nokialar arasında da sanırım en büyük fark benim için şarj olacak. fakat bilemiyorum n900 ün işlemci gücü karşısında şarj problemine katlanabilirim gibi. hem bataryası da değiştirilebiliyor. iphone da değişmiyor hem yine de gün aşırı şarj etmek gerekiyor. dertliyim be.. bunlar dışında önerebileceğiniz telefonlar ve nedenleri gerçekten benim için çok yardımcı olacakrır. sevigler.

 
sanada alacağım telefonu öneriyorum o zaman

www.birnumaram.com
normalde telefonun fiyatı piyasada 200 tl daha fazla ama ucuz olması korkutuyodu benide duyuru açıp soracaktım.Neyse birleştirmiş olduk duyuruyu :)


Not: Yorum yapacak olan arkadaşlar bu telefon içinde yorum yaparsa sevinirim.Birde bu sitedeki fiyat hakkında ne düşünüyorlar o önemli benim için.
  • rain  (07.08.10 11:36:34) 
o cihazda multitasking var mı bilmiyorum açıkçası. o cihazı da gördüm ben fakat tarz olarak pek benlik değil gibi. biraz daha cix bişey seninki. ama harika bir ekrana sahip. dokunmatiği fln çok başarılı. bende biraz nokia sevdası var o ayrı (:


  • baharat  (07.08.10 11:50:07) 
n900 ' ü ele. E72 den yana ol


  • suriel  (07.08.10 11:52:54) 
Fiyat güzel ama o fiyat paralel ithalatçı fiyatı.KVK,Telpa,Genpa ya da Başarı gibi sağlam güvenilir değil.Telefon bozulursa sadece ithal eden firmanın servisine götürebilirsiniz.O servisin de iyi mi kötü mü olduğu belli olmaz.Onun için yetkili ithalatçı firmalardan almakda fayda var.

www.akakce.com
(Burda tüm fiyatların karşılaştırması var.Paralel ithalat+Yetkili dağıtıcı)

www.akakce.com
(Burda da sadece yetkili satıcıların fiyatları var.Görüldüğü gibi en ucuzu 885 Tl)
  • Evocati  (07.08.10 11:54:41) 
@ Evocati teşekkürler.Peki telefon hakkında yorumun nedir? Yani baharat gibi bende nokia ya mı yönelmeliyim yoksa bu telefon en piyasadakilerin en iyisi gibi diyip almalımıyım?


  • rain  (07.08.10 12:00:57) 
@suriel neden eledim n900 ü? işletim sistemi artık desteklenmediğinden dolayı fln mı? biraz açman mümkün mü? e72 ile n900 ü kıyaslarsak?


  • baharat  (07.08.10 12:02:53) 
samsung 8500 wave ile ilgili şuna da bakın derim:

www.sihirlikazan.com

hem distribütör ürünü hem de 30 ytl ekstradan havale indirimi var. 850'ye falan geliyor. iyi gibi.
  • bloom  (07.08.10 12:32:49) 
ekran kartına baktın mı? bkz: resestive ekran kartı. N900 en büyük handicap'ı
e72 tam bir iş telefonu ama eğer ki teknolojinin kollarında mest olmak istiyorsan illaki tabii ki iphone.

  • suriel  (07.08.10 12:51:49) 
e72 ile iphone, jeep ile spor araba gibi. ikisi birbirinden alakasız telefonlar. dağa mı çıkacaksın, otoyolda mı araç süreceksin önce buna karar vermelisin?

e72 ekranı küçük. film izleyemezsin. web tarayıcısı optimum opera minidir. kendi tarayıcısı berbattır. sistemi flash video izlemeye izin vermez. opera da dahil. skyfire vardı o da yasaklandı. internetten flash video izlesem de olur diyor musun. n95'ten bile küçük bir ekranı var. "bu ekranla bile olsa otobüste film, dizi izlerim farketmez" diyor musun?

oyunlar nokia'nın klasik dandik oyunları. iphone'daki gibi oyunlar yok. bu oyunları oynamak istiyorsan yok. yani bu telefon bir multimedia cihazı değil.

günboyu 3g ile internete girersen; 3 gün giden pil 1 gün ancak gidiyor.

bu cihazın olmayanları. ben handikap saymıyorum.

ama cihazın muhteşem bir çağrı kalitesi var. karşı tarafın sesi bangır bangır geliyor adeta. muhteşem bir fotoğraf makinası var. e71 de kullandım. flaşı ve kamerası bunun yarısı bile olamaz. ben iş nedeniyle kameraya çok ihtiyaç duyduğum için direkt bunu seçtim.

açıkçası e72'den çok memnunum. ama yukarıda saydığım şeyleri önemsemediğim için. sen önemsiyorsan e72 seni memnun etmeyecektir.
  • atmosphere  (07.08.10 13:48:32) 
htc legend, htc desire


  • redlinetheturk  (07.08.10 16:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.