[]

Canon eos 450Dyi nasil bilirsiniz?

Merhaba canlar,artik bir d-slr almamin zamani geldi de geciyor bile.Simdi söyle bir durum var,iki model var kafamda bunlardan birini alicam ama biraz kararsizim yinede.Durum şu ki bir tanıdık gelicek avrupadan,mediamarktan ona Canon eos 450d fiyatina,Nikon D90 aldirma sansim var.(750 euro)Ya da hic ugrasmayip Turkiyeden 450D aldirma sansim var.Size hangisi iyidir diye sormuyorum tabiki Nikon d90 daha iyi.
Olay su Canon 450D alsam bana baslangic icin yeter mi,sanki icime sinmiyor gibi D90 varken?Yada direk Nikon D90 mi aliyim?Neler onerirsiniz?450D alirsam sayet uzulurmuyum?:S



 
uzulmezsin. ama 500d alirsan daha iyi edersin.ben 500d kullanicisiyim. ayni zamanda d90 da kullaniyorum. canon'un kullanimi cok basit, nikon karmasik geliyor bana. beklemeye tahammulum yok diyorsan spot bir 500d, beklerim yea dersen de yurtdisindan bir d90 al derim. ama yeni baslangic icin 450d'yi bosver 350d bile isini gorur.. Sonuc olarak aklina yatani al ve cekmeye basla :)


  • oligomer  (06.08.10 19:02:36) 
450d ile çekemeyeceğin fotoğraf yok şu an için(filtreler hariç tabii- filtren varsa gene çekersin), 350d'ye filan düşme.


  • madyb  (06.08.10 19:12:41) 
450 yi bosver. 550d dururken bunu alirsan buyuk yanlislardasin demektir.


  • isli lamba  (06.08.10 21:08:04) 
500d dururken 450d mi alınır, 550d dururken 500d mi alınır, 50d dururken, 550d mi alınır, 5d mark II dururken 50d mi alınır şeklinde uzar gider. arkadaşlar kusura bakmayın ama böyle tavsiyede bulunulmaz. 550d nin 450d den daha iyi olduğunu duyunca şaşırmamıştır sanıyorum arkadaş. bir üst model tabi ki daha iyi olacaktır.
ama herkes in bir bütçesi var. bu bütçe dahilinde yani iki şık arasında tercihim d90 olur benim. uzun zamandır canon kullanmama rağmen d90 diyorum. elime aldım, biraz kurcaladım ama inceleme yapacak kadar detaylı çekim yapmadım açıkcası. 450d de aynı şekilde.
d90 dememin sebebi hakkında okuduğum yazılar ve kullanan arkadaşlarımın yorumları. d200den d90 a hatta canon dan d90 a geçen arkadaşlarım var. oldukça memnunlar.
ekipman incelemesi konusunda oldukça güvendiğim ken rockwell ise d90 ı öve öve bitiremiyor.
www.kenrockwell.com
şu linkten göz atabilirsiniz.
makineyi konusturacak şeyin iyi bir lens oldugunu, şarkı söyletecek şeyin ise iyi bir fotoğrafçı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

bu arada
robertmekis.com
linkteki fotoğrafların çoğu 300d ile evet 350d bile değil 300d ile çekilmiş. incelemekte fayda var.
  • asbe  (06.08.10 23:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.