[]

ebay üzerinden ticaret

arkadaşlar epeydir günlerim yalnızca bilgisayar başında geçiyor. bir süre daha da böyle devam edeceğe benziyor. yalnızca goygoyculuk yapmakla da olmuyor bilgisayarda. sormak istediğim şu; internet vasıtasıyla ebay üzerinden türkiyeye ürün getirtip bunu türkiye pazarında yine internet üzerinden satmanın makul bir getirisi olur mu bana? yurtdışından vergisiz ürün getirmek için belli miktara kadar alışveriş yapabileceğimi de hesaba katarak soruyorum bunu. yardımcı olursanız sevinirim.




 
yalnız herşeyi getiremiyorsunuz öyle.. yaa yurtdışı işi çok sakat iş, göndermiyor çoğu yer, gönderse gümrükte takılsa, kargo ücreti falan derken epey uğraştırıcı işler..

haa onun yerine şey yapabilirsin; mesela strawberry her durumda gönderiyor parfümleri veya mymemory de gönderiyor ingiltereden herşeyi.. bu sitelerden fırsatları takip et; mesela, strawberry de babalar günü indiriminden burada sevil parfümeri de 190tl satılan parfümü kargo dahil 65 liraya aldım.. yani böyle bir şey olabilir ama araştırıp takip etmen lazım..
  • kalim  (03.08.10 23:45:34) 
sanırım yurtdışından alıp gitti gidiyor tarzı bir sitede satmayı planlıyorsun ? ama dikkat etmen gereken noktalar var. ilk olarak gittigidiyor'da çok fazla işlem yaptığında maliye yakana yapışabiliyor böyle sakat bir durum oluştu usülsüzlükten ceza kesiyor. (internetten araştırabilirsin. yurtdışı alımlarda 150€ limit var ben şimdiye kadar onlarca kez ebay'den alışveriş yaptım hiçbiri takılmadı hepside geldi ürünü alacağın kişinin feedbacklerine bak sağlamsa satın al gerçi paypal ile alırsan her şekilde alırsın paranı. yapılmayacak iş değil bende bir süre işsizken geçimimi bu yöntemle sağladım. en son olarak forum.iyibey.com yurtdışı alışveriş konusunda çok yardım alırsın buradan.


  • delidir yakalayin  (04.08.10 09:11:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.