[]

calistiramadigim power supply

dun bir ba$lik acmi$tim reset atan bilgisayar diye bugun gittim fsp marka power supply aldim 50 ytl verip. yine 15 liraya everestler vardi ama her sene degi$tirmekten biktigim icin almi$ken adam gibi alim dedim aldim. bu arada ekran kartinin faninida alip yenisini monte ettim her$ey cok guzel cali$iyor. evet sira geldi cillop gibi power supply i baglamaya. ama o da ne pin mi deniyor ne boksa anakarta baglanan o uclarindan birisi eksik.sanirim ya 3. ya 4. siradaki pinlerden biri yok. yarim yamalak cali$an power a baktim onda tam. eski pc mi acip baktim onda da tam. anakartin i$igini yakiyor yemye$il ama acma tu$una basip ver cok$kuyu dedigimde acilmiyo bilgisayar ?
sizce bu normal midir yoksa yarin gidip degi$tirecegim bu poweri. donanim $u $ekilde;

pentium 4 3.2 cpu
p5pe-vm anakart

ahanda bu alet
www.mavibilgisayar.com

 
baska turlu oturmaz zaten, kenari bos olacak sekilde takmaniz gerekiyor eger anakarta elektrik geliyor da calismiyorsa power kablosunun duzgun takili olduguna emin olun. buna ragmen calismiyorsa aldiginiz yere goturup yenisiyle degistirin.


  • entrapmen  (20.11.07 21:20:50) 
oturmakla ilgisi yok ki oturuyor her$ey yerine sadece o metal anakarta giren igren gibi zimbirtilardan birisi eksik (sondan 3. siradaki bir metal ignecik mi herneyse onun adi o yok)


  • maresalx  (20.11.07 21:27:50) 
yeni power supp'larda kablo uçları farklı falan lafları duymuştum bir ara.. farklı anakartlar farklı uçlar gibi bir şey olabilir (mi acaba?)


  • can see  (20.11.07 21:28:19) 
ama hacicim bu aletin kutusunda kocaman $oyle yaziyor;
Supports Pentium 4 & amd athlon

yani desteklemesi lazim benim sistemi. bu power da bana gore tek fark bu sata gibi bi kablonun olmasi onun di$inda siradan bi pwer gibi ha bide pervanesi e$$ek kadar kocaman :)
  • maresalx  (20.11.07 21:41:31) 
Bana da keysmart pek iyi değil demişlerdi, paşa paşa çalışıyor şimdi
Belki de keysmart'ı denemen gerekiyor, ama kefil olmayim :)

  • ermanen  (20.11.07 22:58:52) 
hocam bir de power dan çıkıp anakarta takılacak olan ekran kartına güç desteği sağlayan 4 lü bir jack var ona bak istersen dar bişey böyle iki uç üstte iki uç altta anakartta da zaten onun kendi yeri var.


  • gamlibaykus  (21.11.07 00:19:52) 
hertürlü doğru bağladığın halde yine çalışmıyorsa anakart yanmıştır. geçen benimde başıam geldi. sürekli elektrik kesilmesi sonucu pc açılmadı. önce çıplak ayak dışarı çiktim toprağa filan bastım makineyide toprağa koydum yeni bi power supp aldım taktım yine yok meğer anakart gitmiş.


  • crystalsoul  (21.11.07 19:07:46) 
problem cozuldu. adamlarin verdigi sirif fsp power murtaza olmu$. goturup yenisiyle degi$tirdim, onlarda orada cali$tiramadilar yeni bir power supply verdiler $u an cillop gibi cali$iyor. ilgi ve alakanizdan oturu herkese te$ekkurler.


  • maresalx  (21.11.07 19:23:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.