Giriş
(3)

90'lilar iktidarin degistigini görür mu?

sanguine
Simdi televizyonda hatirla sevgili'yi izlerken aklima dustu. 90larda doğan nesil (1990-2000) akp'nin devrildigini görebilecek mi sizce? Şu son birkac haftadır yaşananlar ve halkin yine ayni tepkisizligini gorunce 20-25 yıldır icinde oldugumuz bu duzen hic degismeyecekmis gibi geliyor zira.
Simdi televizyonda hatirla sevgili'yi izlerken aklima dustu. 90larda doğan nesil (1990-2000) akp'nin devrildigini görebilecek mi sizce? Şu son birkac haftadır yaşananlar ve halkin yine ayni tepkisizligini gorunce 20-25 yıldır icinde oldugumuz bu duzen hic degismeyecekmis gibi geliyor zira.
0
sanguine
(2 saat)
Tabi görecek. Erdoğan son bir dönem daha kalır. Her türlü kazanır. Kazanabileceği adaylar çıkar sadece karşısına, yoksa mapus garanti İmamoğlu gibi. Olur da kaybetseler polis, tsk, ysk, anayasa mahkemesi zaten müsade etmez. Her şey ellerinde iki gizli tanığa, siyasi yasağa bakar. Sonra bilal’e bırakır partiyi. Bilal’in ya da damatlarının hiç şansı yok, Erdoğan’ın en azından kendisine tapan %30 kitlesi var. Bunların halkta hiç karşılığı olmaz. Akpden birçok kişi de o seçimde aday olur ayrı parti kurar fena dağılırlar. Son 5 sene kaldı kurtulmaya.
+2
wertyu
(1 saat)
elbette görecek. imparatorluklar yıkıldı, canım sovyetlerim bile dağıldı bu dandik abd uydusu ülkenin iktidarı mı değişmeyecek? ha hayat iyiye gider kötüye gider, değişim anlamlı olur anlamsız olur orasını bilemem ama bir şeyler değişecek elbet.

hayat hem kısa hem uzun... bu konuda hep çarpıcı bulduğum bir örnek var. eski sevgilimin babası 20'li yaşlarındayken yugoslavya dağılıyor. ailesinde ölenler var, kendi oğlu bombardıman sebebiyle zagreb'e yetiştiremedikleri için engelli doğuyor. şimdi demiryollarından emekli, hali vakti yerinde, iyi yaşayan bir adam. yani herif sekiz yaşında mareşal tito aslan yugoslavya tey tey dedi, gençliği iç savaşta geçti, şimdi stabil bir ülkede iyi kazanarak sakin sakin yaşıyor.

ben bizim nesil için mevcut iktidardan çok daha büyük ve geniş kapsamlı sorunlar olduğunu düşünüyorum. bunların gitmesi filan hiç mesele değil yani kimler geldi kimler geçti. giderler. o sorun değil.
0
der meister
(40 dk)
İktidar değişir ama düzen değişmez. Sen ülkeni değiştir. Ya da bu meseleleri dert etmeyecek kadar paran olsun.

İktidarla muhalefetle seçimle falan oyalanma. Benim kayınpeder 70 i geçti. Demirel i özal ı ecevit i erbakan ı tansu yu falan hepsini gördü. 50 yıldır iktidar değişecek diyor.

Umudum var diyor. Ben de ona umudun değil kör bi inadın var diyorum.

Kısaca kendi meseleni kendin çöz. Siyasetçiden medet umma.
+1
Lh12
(5 dk)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.