[]

Bu şehirlerde ne yapılmalı, neye dikkat etmeli?

Birkaç hafta sonra gideceğim gezide belirttiğim şehirlerde bulunacağım. Görece oldukça pahalı yerler ama buralarda kazıklanmadan ne yiyip ne içebilirim? Alışveriş için nerelere gidip ne alabilirim? Gidince mutlaka yapılması, alınması gerekenler nelerdir?

Nice, Monte Carlo, Cenova, Portofino, Milano, Cenevre, Lozan, Montrö, Bern, Zürih


 
berlinde artemis diye bir yer var oraya git demişti arkadaşlarım.


  • wessago  (26.07.10 23:10:45) 
isviçre dünyanın en pahalı ülkesi, haberin olsun. eğer bütçen limitliyse, yemek işini Coop veya Migros'tan alacağın sandoviç vs. gibi şeylerle geçiştirebilirsin.

bir de neler ilgini çeker ne tür şeyler görmek istersin onları belirtirsen isviçre konusunda fikir verebilirim.

genel olarak eğer doğa, doğa sporları vs gibi şeyleri seviyorsan bir sürü şey var yapacak ya da bunlar ilgini çekmiyorsa şehir merkezinde dolaşmak da güzeldir. zaten isviçrede gideceğin şehirlerin hepsinde yürüyerek tüm merkezi yerleri gezebilirsin.

montro ve lozan için bir gün yeter zaten. lozan 2 saatte çok rahat dolaşılır. benim tavsiye planım, sabah lozanda şehir turu yapıp öğlen veya öğleden sonra göl kıyısına (Ouchy) inebilirsin. sonra Ouchy'den tekne turlarından biriyle Montröye gidebilirsin - trenle 20 dk sürer, tekne iki saat ama hava güzel olursa manzara nefes kesicidir, gerçi aynı turu yağmurda da yapmışlığım var o da çok fena değildir.

(tekne tarifesi: www.cgn.ch )

tekneden montröde iner orayı dolaşırsın biraz, zaten tüm montröyü gezmek 45dkdan fazla sürmez. salına salına gezersen hadi 1-2 saat diyelim.

cenevrede, jet d'eau, katedral ve eski şehir gezilir genelde.

bernde minik sokaklara girip çıkmak, fountain'lerin fotosunu çekmek, tüm burnu sokak sokak dolaşmak güzeldir. baya şirin bir yerdir bern.

zürihte yine yürüyerek şehir merkezini dolaşmak güzeldir. sandoviçini elina alıp Limmat nehri kıyısında iskeleye çöküp karnını doyurmak çok keyiflidir.

ayrıca Fraumünster'deki Chagall vitraylarını görmeni tavsiye ederim. Bir de Çin Bahçesi çok şirin bir yer. en.wikipedia.orgürich


şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • very pigmented melanosome  (27.07.10 01:42:57 ~ 01:46:10) 
Süpermarketlerden yapın yemek alışverişinizi.
Wikitravel'a da bir göz atın.

  • 386 dx  (27.07.10 13:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.