[]

i wanna FAQ

1996 dan beri masaüstü kullanan bir kullanıcıyım. yarın laptopım elime ulaşacak. bilmem gerekenler neler? sanırım ilk açılınca şarjı doldur boşalt falan yapıyoruz? başka neler var?




 
şarj ömrünü umursayacaksan, pilsiz kullan genelde. pil varken sürekli prize takılı olmasın. 2 senedir öyle kullanıyorum ksdljfs şarj 15 dakika filan gidiyor.

arada bir fan'a süpürge tut. servise gitmeye üşenirsen, açmayı, kendin temizlemeyi öğren. fan tıkanınca yalan çünkü direkt. (misal, ters bir harekette vuvuzela benzeri bir ses çıkarabiliyor)

benden bu kadar :)
  • dambil  (26.07.10 16:39:10) 
laptopun donanımı nasıl bilmiyorum ama işletim sistemine bağlı olarak performans artırma işlemleri yapabilirsin.

İşine yarar şeyler bulabilirsin diye :

www.bilisimhaber.com
  • rain  (26.07.10 16:40:52) 
- Fanı kapatacak yerlere koyarak kullanmayın. Yumuşak yüzeyler (yatak, koltuk vb.) hava girişini engeller.
- Sırt çantanıza filan koyacaksanız yumuşak, torba gibi olan çantalardan bir tane alın (20 TL'ye filan iyi bir şey bulunabilir). 10 cm yükseklikten düşen bir laptop'un önemli bir yerini çatlatmıştık.

  • sourlemonade  (26.07.10 17:19:39) 
aldığımdan beri pili içinde prizde kullanıyorum 3 sene oldu şarjı 45 dakika gidiyor toshiba


  • buffy de vampir sayilir  (26.07.10 18:54:48) 
Piyasa da fan soğutucular var makul fiyata. Belli ölçüde işe yarıyor. Onlardan alabilirsin. Bataryayı laptoptan çıkar. Ömrü tükenirse bi tanesini 100 milyona alıyorsun o da koyuyor adama.


  • dizzty  (26.07.10 19:30:11) 
kullanım kılavuzunu oku.

düzeltme: kullanmaya başlamadan oku.
  • alexanderrobotnick  (26.07.10 20:17:40 ~ 20:18:10) 
piller ile ilgili yazılanlar doğru değil. pili çıkartarak kullanmanın öyle bir etkisi yok. elektrik kesintisi durumunda donanımsal bir arıza oluşma riski de cabası.

pilin ömrünü uzatmak istiyorsanız yapmanız gereken şey pilin hiç bir zaman tamamen boşalmasına izin vermemek. %25e düştüğünde mutlaka şarj edin.

masaüstü kullanıcısı iseniz muhtemelen bilmiyorsunuz (ben de bir ay önce bilmiyordum) laptoplar çok ısınıyor. oyun oynamıyorsanız bu bir problem değil ama eğer oynuyorsanız soğutucu almanız lazım. eğer zaten çok ısınan bir model ise nerden bulaştım pc dururken diyebilirsiniz. ama önümüz kış, müsterih olun...

bir de laptopu kucağa alıp yatarak kullanabilmek ciddi güzel bir şey. ve 3 kiloluk bir çantayı alıp arkadaşlara lan partye veya street fightera gidebilmek de çok güzel bir şey. o yüzden alışılıyor bir süre sonra. hayırlı olsun. :)
  • espandon  (26.07.10 20:44:48) 
pille ilgili yazılanlar kesinlikle doğru, hatta asus laptopun kullanım kılavzunda şarjdayken pilsiz kullanılması gerektiği yazıyor. siz kullanım kılavuzuna bakın yine de ama ben de tecrübe ettim bunu, toshiba laptopu 2 sene pil takılıyken o şekilde kullanıldı, bilmiyorduk çünkü, şuan 10 dakika bile gitmiyor benden söylemesi


  • sweeney  (26.07.10 23:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.