[]

Tek öğün yemek konusunda sorularım var

Hayatımda ilk defa omad denedim
Dün saat 16da son yemeğimi yedim. (İyi bir et yemeği ve çorba)
Gece 11-12 gibi karnım guruldadı ve baş ağrım oldu.
Uyudum
Sabah 8dw yeşilçay
10da iki fincan sade filtre kahve
Arada sularla saat 16’da öğünümü açtım.
2 yumurtalı kallavi bir omlet,
kahvaltılık,
2 büyük dolma, gayet doydum

Yemekten önce hafif bir halsizlik ve yavaşlık varken, yemekten sonra üzerime büyük bir yrgunluk çötü ve bacak kaslarım ağrıdı. Merdivenden inerken tutunarak indim. Acaba bugünkü öğünümü de etli ve bol proteinli mi yapmam gerekirdi? Kaslarım niye böyle ağrımış olabilir?

 
Bu olay sanki proteinden değil de kan şekerinin ani dalgalanmasından, yiyecekleri buna göre seçmek gerek, dolmalar şekeri yükseltip düşürerek yorgunluk vermiş olabilir


  • grimavi  (23.08.25 18:02:06) 
Başlangıçta ilk bir hafta zor gelebiliyor ama sonra aclik dönemlerinde gayet enerjik oluyorsunuz. En azından bende oyle oldu. Bir de 2.gunun öğünü protein açısından az geldi. Ek olarak yemekten sonra bence meyve de eklemelisiniz.


  • Amaranta ursula  (23.08.25 18:56:19) 
Tek ögün denen nane olumlu bir sey degil hiç.

Kim bu naneyi meshur etti bilmiyorum ama uzun süren açligin faydasi yok zarari var. Safra kesene bile ne büyük eziyet, ötesini sen düsün.
  • feastofthedamned  (23.08.25 19:07:58) 
Öncelikle popüler olan her rutin herkes için uygun olmayabilir insanımızda düşük kan şekeri süperdir şeklinde bir algı var ama düşük kan şekerini bir sınır gibi düşün sınırın altına düşmeyeceğinin bir garantisi yok oraya inersen sıkıntı yaşayabilirsin, hele böyle karbonhidrattan fakir rutinlerde karaciğerdeki şeker rezervi tükenip de kan şekeri regülasyonu yapılamadığında bu semptomlar kaçınılmaz oluyor, böyle tek tek öğün beslenme ketojenik diyet intermittent fasting falan insanların kendine macera aramak için uydurduğu rutinlerden başka bir şey değil, ayrıca aldığın kalori miktarı da normal bir insanın ancak sağ bacağına yeter.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (23.08.25 19:15:33) 
Feast +1 ve Kaleci Saçlı +1.
Evet, aç kalan farelerin ömrü uzamış ancak biz fare değiliz.

  • pro9it9is9  (23.08.25 20:28:21) 
Tek öğün ya da aralıklı orucun zararlı olduğunu hiç düşünmüyorum. Zararlı olsaydı, dini uygulamaların içinde olmazdı. Hangi maneviyata bakarsanız oruç mutlaka vardır. Ha zararlı olan (belki) bunun devamlı uygulanmasıdır. Keza Hz. Muhammed her gün oruö tutmayı yasaklamıştır. Bazı günler belirlenmiş o günlerde oruç tavsiye edilmiştir(pzt perşembe, visal orucu, ramazan orucu, muharrem orucu gibi gibi)
Aynı şekilde hz. Davud’un orucu da bir gün-bir gün tutma döngüsündeydi.

Buna bağlı olarak tek öğün beslenmenin devamlı olmamak şartıyla uygulanabilir bir konu olduğunu düşünüyorum. Haftada/ayda 1-2 şeklinde.
  • love and trust  (24.08.25 01:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.