[]

Gümrükçüler yardım lütfen ?

Merhabalar

Çinden gözlük camı getirmek üzereyim.Şahıs şirketim var, resmiyet sorun olmaz. getireceğim ürün kargo vs dahil olmak üzere 1500 dolar civarı (ürün 1k , kargo 500)...Bu gözlük camı lensin ardiyesi vergisi vs. ne kadar olur ?


 
öncelikle ürünün gtip, gümrük tarife kodunu bulman lazım. satıcı sana bunu verir.
o kodu buradan aratarak, vergi yükümlülüklerini öğrenebilirsin.
uygulama.gtb.gov.tr

not: mutlaka bir gümrükçü ile çalışın. kendi başınıza iş yapmanız biraz maliyetli olabilir.
  • stay with me  (15.08.25 12:23:34) 
Bir üstteki cevaba ek olarak gönderiyi UPS, DHL Fedex vb. firmalarla alacaksanız bu firmaların kendi gümrük hizmetleri de var. Daha pahalı hizmet veriyorlar ama tek bir bağlantı ile gümrük işlerini halledebiliyorsunuz. Ardiye konusunda sağlam bir fatura çıkarabilirler ama, dikkat etmek lazım.


  • gyroscope  (15.08.25 12:32:28) 
üsttekine ek olarak,

ardiye nasıl geleceğine bağlı değişir.
havayolu ile geliyorsa geçmiş olsun. havalimanlarında ardiyeler çok yüksek olur.
deniz ile gelirse havayoluna göre daha ucuz olur.
ithaları limanda çözebiliyorsanız direkt çözün yoksa bir kaç hafta sürecekse bir antrepoya aldırın ve antrepo ile pazarlık yapabilirsiniz. ama malınımız hacmi çok olmadığı için çok da bir indirim alamazsınız sanırım.
  • stay with me  (15.08.25 12:43:45) 
Gümrük mevzuatı diye boruyu döşediler. 27 euro ustu geçmez maalesef


  • darkwizard  (15.08.25 12:46:16) 
eşyaya bakmak lazım gözlük camı ama nasıl? - Görme kusurunun giderilmesine mahsus olmayanlardan mı normal gözlük camı mı ama yine de kabataslak;

gümrük vergisi yüzde 2.9
kdv yüzde 20
taşıma maliyetleride gümrük kıymetine eklenir unutmayın.
ödersiniz.

yukarda verilen cevaplara ek bencede bir gümrükçü ile çalışın,
daha önce de gümrük ile sorular sormuşsunuz kendi başınıza ithalat yapmayın bir gümrükçü ile çalışın mutlaka
  • xdenizx  (15.08.25 13:20:18) 
cevaplar için teşekkürler


  • ayağiniza gelen overlokçu  (15.08.25 14:07:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.