[]

Üniversite Konusunda Lütfen Yardım

Merhabalar duyuru ahalisi. Ben bugüne kadar hep Ankara Hukuk isteyen biri olarak LYS'de 7285. olarak bu isteği biraz elime aldım. Şimdiyse önümde iki seçenek var:

1- İstanbul - İzmir - Eskişehir'de yine hukuk okumak
2- Ankara ya da tutarsa ODTÜ'de Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi okumak.

Öncelikle neden Ankara istiyorum, Ankara'da evimiz var ve oraya gidersem tek başıma kalacağım. Ayrıca ablam orada yaşıyor, kendisi evli ve kendisi de eşi de avukat. Çevreleri de geniş. Özellikle Ankara Üniversite'sinden birçok tanıdıkları var. Dolayısıyla Ankara'da okursam hem rahat olacağım hem de çoğu konuda imkanlarım daha geniş olacak.

Öbür yandansa sene başından beri hukuk düşünüp hukuk üzerine araştırmalar yapmıştım, öbür bölüm bugün daha aklıma sokuldu. Hukuk istememin asıl nedeni Ankara'da okuyup okurken de avukatlıkla ilgili ablam ve eniştemden bilgiler almaktı; fakat şu durumda öbür şehirlerde hem Ankara'da olacağımın yarısı kadar rahat olamayacağım hem de yukarıda bahsettiğim olay gerçekleşmeyecek.

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bugün aklıma sokulduğu içinse çok bir bilgim yok şu an, bilgi almaya çalışıyorum. Benim aradığım meslek tayini olmayan ve kendimi geliştirirsem yükselebileceğim bir meslek. Siyasi bilimler ve kamu yönetimi okursam bu istediklerimi sağlayabilecek bir iş bulabilir miyim? İyi bir staj ve yüksek lisans imkanım da var çok şükür ki.

Bir süre üstte kalabilirse çok sevinirim zira cidden çok kararsızım ve 1 hafta kadar bir süre var. En azından birkaç kişi bilgi verici bir yorum yazana kadar kalsa çok mutlu olurum :)

Yardımcı olacak herkese çok teşekkür ederim.

 
Valla hukuk bizim zamanimizda iyiydi de abi simdi baktim 1200 kisi aliormus, bizim zamanimizda 5-6 sene once 300-400 kisiydi bi ayricaligin oluyordu.. Ama simdi senle beraber 1200 kisi var yani.. Bence odtu yaz, sonra da ankara.. Kaldi ki esit agirlik bolumleri ankara da okunur, bunu 3-4 de daha iyi anlarsin..


  • sarue  (20.07.10 00:16:17) 
yanlış yönlendirmek istemem ancak hukukun pek geleceği olduğunu düşünmüyorum, şu an itibari ile gereğinden fazla hukuk fakültesi var, neredeyse bütün vakıf üniversiteleri huku fakültesini dikmiş durumda. tabi bu durum bir çok iibf bölümü içinde geçerli ancak genede bilgilendirmek istedim. bu aada bence aile yanında v.b okumak hiç ama hiç mantıklı değil, üniversite kesinlikle aileden uzakta okunmalı,sıralamanız iyi olduğu için direkt eskişhir yazın demeyeceğim ancak bugün kadar eskişehirde okuyupta pişman olan tek bir kişi görmedim, şu sıralar eskişehir mükemmele yakın bir öğrenci hayatı sunmakta, gidip görün kararı kendiniz verin diyeyim.


  • bir zamanlar cocuktum  (20.07.10 10:40:40) 
al sana kafanı karıştırcak alternatif istanbul bilgi üni dene hukuku iyidir


  • wessago  (20.07.10 11:20:25) 
böyle bir puan ile aman diyim vakıf yazmayın, yazık olur:)


  • bir zamanlar cocuktum  (20.07.10 11:47:02 ~ 11:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.