[]

Yurtdışında yanımızda euro götürmek mi, kredi kartı kullanmak mı?

selamlar,
yunanistana gideceğim, deneyimleyen varsa fikir almak istedim.
buradan euro alıp götürüp onu mu harcayayım, yoksa kredi kartından direkt harcama yapsam kur aynı gibi oluyor mu?
geçen sene rodos'a gittim ve karttan harcadım ama sanki yüksek kurdan çevirdi gibi geldi. net bilen var mıdır?
teşekkürler.

 
Euro ekstre seçer ve zamanı geldiğinde kendiniz Euro alır öderseniz kur farkı ödemezsiniz. Ben olsam kart kullanırım. Hem puan kampanyaları oluyor kart harcamalarında, dişe dokunur bonus alabilirsiniz.


  • orient blue  (08.07.25 16:27:31) 
Nakit taşımak yerine kredi kartının ekstre tipini Dolar - Euro - TL yapıp Euro harcamaları direkt Euro olarak ödemek daha kolay olur. Tabi kartın bu özelliğinin olduğunu varsayıyorum. Eğer bir sebepten olmuyorsa nakit harcamak daha mantıklı çünkü bir çok kartta o Euro önce Dolara, sonra TL'ye dönüyor; haliyle de baya bir komisyon farkı oluşuyor.


  • salihdt  (08.07.25 16:28:21) 
bankadan euro ekstre isteyip karttan harca. en karlısı bu. (tabii euro zıplamazsa birden)

nakiti güvenlik amaçlı götür nolur nolmaz. ben geçen yıl 300 euro götürmüştüm, 10-20 euro nakit harcadım. her yerde kart geçiyor zaten. eurosuz bile gidebilirsiniz. ingiltereye gitmiştim 1 pound bile nakit harcamadım mesela. diğer türlü euro ödeyip tlye çevirince yüksek oluyor evet.
  • jelly bear  (08.07.25 16:29:04) 
Kur yüksek oluyor, euro ekstresi tercih edip, ödemeyi euro ile yapabilirsin.


  •   (08.07.25 16:30:14) 
euro/dolar ekstre iyi de ayni bankada ve hazirda eur/usd yoksa o bankada eur/usd hesabi acip satin almak lazim ordaki makas da oldukca yuksek. evet kartinki bi tik daha yuksek tl ekstrede ama o kadar zahmete deger mi bilmiyorum.

eger kartinizin oldugu bankada euro hesabiniz ve hazirda euronuz varsa mutlaka euro ekstre isteyip ordan odenebilir.

onun disinda ben tl ekstresi ile kredi karti kullaniyorum, aradaki farki da cok dert etmiyorum acikcasi.
  • bay b  (08.07.25 16:33:23) 
ben döviz bürosundan döviz alıp ilgili bankaya yatırıyorum. en ucuz böyle oluyor.


  • jelly bear  (08.07.25 16:34:31) 
Yanımda mutlaka bir kaç yüz euro taşırım. Bazen kartlar çekmiyor, çok zora sokar adamı. Geri kalan için euro ekstresi.


  • kimlanbu  (08.07.25 16:40:16) 
Kart kullanırsanız dcc (işlemin Euro değil de direkt TL gelmesi, posta / atmde direkt TL gözükür) teklif edilirse kabul etmeyin. %5 - %10 daha fazla ödersiniz.


  • inheritance  (08.07.25 18:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.