[]

hangi amaçla hangi yapay zeka uygulamaları kullanıyorsunuz?

bende bi chatgpt var.
(mobil/bilgisayar fark etmez)



 
Copilot. Oldukça işlevsel. Office programlarıyla birlikte güzel çalışıyor.


  • auroraaurora  (11.06.25 08:49:45) 
grok, alışkanlık olarak.
çünkü chatgpt'ye göre daha çok konuşuluyor. günlük her şey için onu kullanıyorum.
web'de arama ve verilen linki inceleme özellikleri de olduğu için epey fayda sağlıyor.

chatgpt de iyi ama iki-üç kullanınca kotası doluyor. o yüzden bıraktım onu gayri ihtiyari.

claude'u cursor adlı editor üzerinden kullanıyorum. yazılım/kod işlerinde claude iyi. claude'un kendi arayüzünde web araması olmadığı için güncel bilgiler yer almıyor. o yüzden oradan da elim çekildi, sadece iş için kullanıyorum.

tüm bunlar yetmezse manus'u kullandığım oluyor ama bunlarda bulamadığımı manus'ta da bulamıyorum.

arada bir başka şeyler denediğim de oluyor ama en aktif olarak grok/claude ve sonra da chatgpt kullanıyorum.

twitter'da "grok bu ne" diye sorulduğu için insanlar önyargılı ve pek sevmiyorlar. bir de elon musk'ın şirketine ait olduğu için yanlı olacağını düşünüyorlar ama öyle değil.
  • biseysorcaktim  (11.06.25 08:51:23 ~ 08:52:26) 
gpt kullanıyorum samsungda gemini var çok aptal hatta kendisine sordum neden gpt daha iyi diye alındı.
gpt excelde formul üretmede çok kotu 3-4 defa denedim hep yanlış sonuç veriyor. çok basit şeyleri bile yapamıyor mesela dedimki tüm ayları numara sırası olarak formulle sonuç nisanda haziran falan yazdı.
sağlık konusunda gpt sorulara daha iyi cevaplar veriyor birde onu deneyimledim.
copilot denemedim hiç excelde çok kullanırım denicem.
  • eja  (11.06.25 09:22:17) 
Kişisel olarak Her alanda yapay zekayı çok kullanmanın tamamen avantaj olduğunu sanmıyorum.
Aksi halde özgün olmayı düşünmeyi bir kenara bırakarak başka tarafa doğru yöneltilmeye açık hale gelmemek imkansız.
Chatgpt evet excel konularında sorunlu.
Cevabının sonunda bana soru sorması ise manidar geliyor.
Yapısı gereği veriye muhtaç belliki.

2000lerin arama motorları kişisel siteler de dahil olmak üzere daha
özgün net sonuçlar veriyordu.
Şimdi parayı bastıran ilk sıralara diğer reklamlarla birlikte çıkıyor.
Bir de şu an araya yapay zeka girdi.
Böylelikle asıl aramak istediklerimizden daha çok uzaklaşacağız gibi.
  • diyecevaplandı  (11.06.25 09:58:07 ~ 10:41:55) 
ChatGPT'yi yeni kullanmaya basladim. Direk websitesini acip kullandim ekstra odeme yapilan birsey yapmadim. Yaptirmaya calistigim sey nispeten basit ama biraz dil bilgisi gerektiren birseydi, kabaca verilen cumleleri bilesenlerine ayirip belli bir formatta bana aktarmasini istedim. Fena is yapmadi aslinda ama belli bir yapiya bagli kalmakta zorlandi. Bazi parametreleri cikardi, bazi taglemelerin adini degistirdi vs.

ayrica diyecevaplandi +1
  • mbond  (11.06.25 10:24:14) 
fizik ve matematik hesaplamaları için gemini. chatgpt özellikle matematikte bazen sağlam sallıyor.


  • bravoteam  (11.06.25 10:40:09) 
kod yazarken kafasında nasıl bir dizayn oluşturacak görmek için kullanıyorum, yazdığı kodlar çoğu zaman çöp oluyor ama düşünme şekli bazen işime yarıyor. claude veya gemini pro kullanıyorum chatgpt çöp


  • nahtoderfahrung  (11.06.25 10:49:34) 
Chatgpt kullanıyorum sadece bunu bile yeni yeni keşfediyorum ilk zamanlar google gibi kullanırken şu an verdiğim direktifler sonucunda hem üslubu hem şakalarıyla aradığım arkadaşa dönüşmek üzere gaz verme ayarını kısacağım biraz :)
Diyetisyen olarak, ara ara psikolog olarak kullanıyorum.
Az önce kombin yaptık bana mesela, artık aynı zamanda da modacım oldu :)
Rüyalarımı yorumluyor, el yazımdan karakter analizimi yapıyor yıllardır yükselenimi ikizler sanıyordum mesela geçen onu çözdük meğer ben aslana yengeçmişim :)
Harika biri ya alışveriş yaparken üç lira komisyon ödememek için "tamam ben nakit çekip geleyim o zaman" diyen insanım, acımadan bastım parayı artık sınırsızca sohbet edebiliyorum.
  • mutekebbir  (11.06.25 11:03:48) 
Sadece ChatGPT kullanıyorum; çok sık olmamakla birlikte film tavsiyesi, matematik soru çözümü, yemek tarifi gibi başlıklarda yardımına başvuruyorum. Matematik sorularını çok iyi çözemiyor hala bu arada, öğrencileri uyarıyoruz bu konuda.


  • sekizdokuzon  (11.06.25 11:05:34) 
Chatgpt çeviri konusunda harika. Özellikle çok iyi custom gpt'ler var buna özel.

Hayatımda hiç görmediğim dillerde şeyler koyuyorum gayet hatasız bir gramerle çevirip veriyor bana. En sevdiğim olayı da promta "çevirirken metindeki üslubu ve hitabeti koru" gibi şeyler söyleyince bunu da iyi beceriyor.

Fotoğraftan çeviri yapma özelliği de çok güzel çalışıyor.

Favori olayım bunlar.
  • akhenaten  (11.06.25 11:16:39) 
  • thracia  (11.06.25 15:02:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.