[]

Hırvatistan Gezisi

Gençler;

Ağustos ayında 7-8 günlüğüne Hırvatistan'a gideyim diyorum. Vize istemiyor, diyorum alıyım backpackimi, iznimi orda kullanayım.

Bileti İstanbul'dan Zagreb' gidiş, Zagreb'den İstanbul'a dönüş şeklinde alacağım, fakat gitmişken Dubrovnik'i de göreyim diyorum.

- Zagreb'den Dubrovnik'e ulaşım kolay mıdır?
- Split'e ulaşım kolay mıdır? Gitmeye değer mi?
- Genel olarak fiyatlar nasıl Zagreb'de ve Dubrovnik'de?
- Toplam 8 gün, Zagreb - Dubrovnik gezisi için yeter mi?

Her türlü şunu yap, şunu yapma, buna dikkat et şeklindeki tavsiyelerinize açığım.

 
Zagrep- Dubrovnik çok uzak. 7-8 gün az.
Saraybosna- Mostar- Dubrovnik - Korcula ya da Hvar
Belki sonra Split ve Saraybosna'dan dönüş şeklindeki rotayı tavsiye ederim.
  • porsgemsheniark  (18.07.10 23:36:17) 
Eylülün ilk haftası benim de bosna hersek - hırvatistan planlarım var. Zagreb-dubrovnik arası otobüsle 8 saat civarı sürüyor. thy nin istanbul-saraybosna uçuşu var, o daha mantıklı. saraybosna-dubrovnik arası 3-4 saat sürüyor otobüsle. dubrovnik-split arası da 3-4 saat sürüyoyor. split-hvar arası da vapurla 2 saat sürüyor.

7-8 gün için saraybosna-dubrovnik-split-hvar-saraybosna yapar geri dönebilirsin.

Saraybosna ucuz, dubrovnik pahalı. Eylülül ilk haftası gideceksen beraber gidelim :)
  • antidote  (18.07.10 23:51:45 ~ 23:53:52) 
biz de totalde 6 arkadaş gidiyoruz. 31 temmuz sabahı saraybosna'ya uçuyoruz. orası dubrovnik'e çok daha yakın. oradan da 2 araba kiraladık. 1 gece saraybosna, 1 gece mostar'da kaldıktan sonra dubrovnik'e geçeceğiz. dubrovnik'de 2 gece kalacağız. ama 2. gün günübirlik karadağ'a geçip kotor ve budva'yı gezeceğiz. sonra yukarı doğru çıkmaya başlayacağız. 1 gece hvar adası'nda, 1 gece de split'te kaldıktan sonra, yol üstünde trogir'e ve plitvice'ye uğrayabilirsek uğrayacağız. son geceyi de zagreb'de geçirip, 7 ağustos'ta zagreb'den istanbul'a döneceğiz. dolayısıyla gidişimiz istanbul-saraybosna, dönüşümüz zagreb-istanbul olacak. size de böyle bir şey tavsiye edebilirim. ama biz şanslıydık, çoklu uçuş için ucuz sayılabilecek bir fiyata aldık biletlerimizi, hem de sadece 2 hafta önce. biz 460 tl'ye aldık gidiş-dönüş toplam. siz de bir bakın derim. altınızda araba olacak mı bilmiyorum ama yine de bir noktaya uçup, diğerinden dönmek size manevra kabiliyeti katacağı gibi, zaman da kazandıracaktır. en azından otobüs+trenle gezilebilir.

bu arada yukarıda sözünü ettiğim tarihlerde oralarda olursanız bir haber verin :p
  • natura horror vacui  (19.07.10 09:56:17) 
hvar adasında 1 gece biraz zor kalırsınız. adanın güzel yanı ve asıl olayı batısı. batısıyla doğusu arasında da 80km var. değer mi derseniz değer tabii ki.
split'i sallayın hiçbir şey yok split'te.

  • 386 dx  (19.07.10 17:11:27) 
@386 dx
altımızda araç olacağı için sorun olmaz. zaten stari grad'da falan vakit geçirmeyeceğiz, direk hvar town'a gideceğiz.

  • natura horror vacui  (19.07.10 17:22:30) 
Dediğim gibi; anca gidersiniz. Feribot geçişi zaten kuyruğuydu geçmesiydi vakit alıyor. Sonra da 80km yol gidiyorsunuz; ki pek de tekin değil yolun çoğu. Haldır huldur koşturduğunuza değmez. Stari Grad da gayet güzel hem, ben olsam pas geçmezdim.


  • 386 dx  (02.08.10 11:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.