[]

mini buzdolabı almak istiyorum değer mi?

yapı itibariyle tembel bi insanım ve mutfağa olan ziyaretlerimi azaltmak istiyorum ama lise 4 te okuduğum için seneye büyük ihtimalle başka bi sehirde ayrı eve çıkıcam. karar veremedim almalımıyım? siz alırmıydınız? pek de param yok biriktirip alıcam o yüzden değer mi sizce diye merak ettim.

ha bide 2. el alınır mı? piyasası ne kadar? alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyim?(hem sıfır hem 2. el)


 
2010 - 2011 Universite Sinavi (adi neyse) Turkce Testi:

1-)"pire icin yorgan yakmak" deyimi assagidakilerin hangisinde aciklanmaktadir?
a)tembel oldugum icin odama mini buzdolabi aldim
b)ustelik seneye bu evde oturmayacagim bile
c)pek param da yok ustelik. stress atmaya kullanacagima buzdolabi almayi tercih ediyorum
d)bizim evin mutfagi cok uzak. otobus + metro 1,5 saat
e)hepsi
  • ozza  (17.07.10 21:05:50) 
2. el alacaksan beğendiğin çürüksüz çarıksız bir buzdolabını en az 30 dk çalıştırt. böylece cihazın tam çalışıp çalışmadığını anlarsın. ama eve getirdiğinin 2. günü bozulursa hiç üşenmeden gidip satıcının kafasına da atmaya hazır ol.

0 almayı düşünüyorsan kesinlikle A+ enerji harcayan bir tane seç. normallerden 100 tl pahalı gibi görünse de uzun vadede harcamadığı elektrik ile kat ve kat avantaj sağlar.
  • angelofdeath  (17.07.10 21:06:42) 
@angelofdeath teşekkürler.
@ozza :) mesele uzaklık değil aslında bazen gece olunca kalkıp ışığı açmaya bile üşeniyorum.
@elxa dimi bak buzluk aklıma gelmemişti ona bakayım alırken. vardır gerçi.
  • cagdassalur  (17.07.10 21:12:16 ~ 21:34:56) 
aynı yaşta olduğumuzdan söylüyorum ki bu bana çok saçma geldi. bence kesinlikle değmez. en azından bi işte çalıştıysan, mesela 12 saati 20 lira olan sıcak ve sürekli ayakta olduğun bi fabrika işi gibi. 15 günlük mesai karşılığında alacağın şeyin yalnızca bi mini buzdolabı olması, üstelik ihtiyaçtan değil de lüksten. durumun ne kadar saçma olduğunu fark edersin.

sanırım daha da vahimi bu kadar üşengeç olman. bence üşengeçlik (ki beraberinde erteleme hastalığı nı getirdiğini düşünüyorum) asıl yoğunlaşman gereken nokta.
  • dahinnotha  (17.07.10 21:22:27) 
@dahinnotha bunun çalışmakla ne alakası olduğunu anlamadım. mesela geçen aylarda monitörüm çok güzel çalışmasına rağmen biriktirdiğim parayla daha yüksek çözünürlüklü olanını aldım ve hiçbir işte çalışmıyorum okuldan gelip oturuyorum bütün gün. bu gayet normal birşey bence saçma değil.


  • cagdassalur  (17.07.10 21:32:12 ~ 21:33:18) 
bahsettiğim şey yalnızca paranın zor kazanılıyor olması ve bu paranın karşılığının ihtiyac olmayan bir şeye çevrilmesi. babanın sana harcaman için verdiği parayı harcamayıp da bunu kazanmak olarak düşünüyorsan, bence 16 17 olan yaşın hayatın zorluğunu kavramak için yeterli olmalı.


  • dahinnotha  (17.07.10 21:55:36) 
@dahinnotha bana verilen harçlığı kazanmak olarak görmüyorum. paranın kolay kazanılmadığını biliyorum bu yüzden zaten harçlığımı dışarıda sağda solda yemek yerine tutumlu davranarak biriktirip böyle değerlendiriyorum.


  • cagdassalur  (17.07.10 22:07:21) 
buzdolabını odana koymayı düşünüyorsun sanırım. fakat buzdolapları gürültülü oluyor, gece uyurken rahatsız etmesi muhtemel. ayrıca mutfak çok mu uzak, hareket etmiş olursun öyleyse bile. çok gereksiz olduğunu düşünüyorum ben.


  • nesenbilneben  (17.07.10 22:19:01) 
güzel fikir bence, başka eve çıktığında da yanında götürürsün. orada da çok vakit geçirdiğin bir odan olacak, orada da mutfağa gitmeye üşeneceksin. tek başına ev tutsan bile vaktinin çoğu bi odasında geçecek onun.


  • Dağlarca  (17.07.10 23:21:19) 
@nesenbilneben dediğim gibi mesele uzaklık değil benim tembelliğim. elimde olsa bütün günümü oturarak geçirebilirim bilgisayarın başında.

@dağlarca doğru bide eve çıkınca başkalarıyla aynı dolabı paylaşmak zorunda kalmam.
  • cagdassalur  (18.07.10 00:55:21) 
@Simrug 2.el alırım diyodum ama doğru diyosun bu<dolabı bu sıfırı bile bisüre sonra sorun çıkartmaya başlıyor biraz daha bekleyip sıfır alayım.


  • cagdassalur  (19.07.10 23:27:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.