[]

8 asker??

bilmıyorum burda sormam normalmı ama merak ettim bu 8 asker niye tutuklandı nolcak şimdi neden şüpelendilerde tutukladılar?




 
Memleketlerinde dtp gençlik kollarında faalmiş bunlar ve söylenen o ki direnmeden, anlaşmalı olarak geçmişler onların yanına bilgi vermek için. Şimdi bunlara verecekler sopayı askeri hapishanede, maske olsun diye de "emre itaatsizlik ve izinsiz sınırı aşma" olarak gösterilecekler topluma.


  • 3200  (12.11.07 19:16:16) 
askeri savcılar zaten gerekli sorgulamayı yapmıştır,

sırf "kürt" oldukları için evlatçıklar alındı gibi basit ajitasyonlarla askeriye haraket etmez..

vardır bir sebebi 10 sene sonra emekli olmuş bir askeri görevli yazar anılarında

aaa vaay deriz
  • demlikposet  (12.11.07 19:22:45) 
askeri kanunlara göre düşmana,adını,yerini ve görevini bildiremezsin. bu askerlerin kayıtlı görüntülerinde pkk'ya hepsini söylediklerini gördük. en azından sadece bu bile 3 yıl hapis istemiyle yargılanmaları için yeterlidir.

olayın ne siyasi açıdan ne de duygusal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. karşı olunan şey askeri kanunlarsa onu bilemeyeceğim.
  • nihilanth  (12.11.07 20:05:31) 
suç konusu olabilecek fiilleri işledikleri sırada askerlik görevlerini yapmakta oldukları için bu kişiler fempusay'ın dediği gibi tck'ya değil, askeri ceza kanunu'na tabilerdir.

zaten tck'da sayılan o suçların muadilleri, daha da kapsamlıları ve ağır cezalıları askeri ceza kanunu'nda bulunmaktadır.

ekleme: evet, benim bahsettiğim de, ancak kovuşturma nihayete erdiğinde kurulacak bir hüküm için geçerliydi.
  • nesilsiz  (12.11.07 22:02:28) 
  • vampyria  (12.11.07 22:07:19) 
oha abi neler demişler ya ben bunları bilmıyordum insan''TÜRK ordusundan elimden geldiğince uzaklaşıcam'' dermi ve adamlar gerilla demişler huy be


  • imparatorolmayikolaymisandin  (12.11.07 22:52:23) 
bildiğim kadarıyla türk askerinin teslim olma gibi bir şansı yok. hiçbir şey olmasa bile askeri kanunlara ve ettiği askerlik yeminine göre ya çatışıp ölecek, ya kurtulacak. sıkıştığı zaman teslim olmak askeri suç. direnip kurtulması ya da ölmesi gerekli.


  • kibritsuyu  (13.11.07 09:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.