[]

sürekli toz, bitmeyen toz :(

Ev sürekli tozlanıyor ve ben tozdan nefret ediyorum. Bahar alerjisi ile birlikte beni mahvediyor. Her gün silsem her gün yine toz oluyor. Bu kadarı normal mi?
Muhtemelen en büyük nedeni çamaşırı evin içinde kurutmam ama kurutma makinem yok ama almayı da mobil olmam taşınmam gerektiğinden almıyorum ( ki kullandığım dönem kıyafetlerime zarar da vermişti),benim için en iyi ihtimal evin içinde kurutmak. Odayı sık sık havalandırıp, hava temizleyici çalıştırıyorum ama toz belasından kurtulamadım.

Öneri ve fikir alışverişine açığım.

 
Çamaşır işini çözemediğiniz sürede o toz hep olacak maalesef. Yeni modellerde ben hiç yipratma vs görmedim, bizim evin demirbaşı gibidir. Gidip de yun kazak atmazsanız sorun olmaz.

Benim de alerjim var; her gün çalışan robot süpürge+ kurutma makinesi+ hava temizleyici ile büyük oranda azalttım evdeki tozu.
  • fraise  (07.05.24 15:30:40 ~ 16:31:56) 
perdeleri sık sık yıkıyor musunuz_?


  • elorelia  (07.05.24 15:33:50) 
3,4 ayda bir yıkıyorum bazen 6da oluyordur


  • tuborg yesili  (07.05.24 15:39:38) 
Bir de aklıma geldi; hali kullanıyorsanız onları da ya kaldırın ya da ince/ tüysüz halılar tercih edin. Farkında değiliz ama çok toz tutuyor. Aynı şekilde koltukları da haftada 1-2 süpürmek iyi oluyor.


  • fraise  (07.05.24 15:41:28) 
Alerji sorununuz varsa ev içinde çamaşır asla kurutmamanız lazım.

Ama çamaşır kurutmanın toz yaptığını da ilk kez duydum. Doğruysa öğrenmenin yaşı yok derim.
  • Mirket  (07.05.24 15:42:16) 
Evde halı yok sayılır yani sadece iki üç hasır ve yün kilim var.

Başka kurutacak yerim yok maalesef. Herkesin ya kurutma makinesi ya da inşaat tozu pisliği olmayacak şekilde balkonu var sanırım :) evde kurutmayı ben de istemezdim ama başka şansım yok.

Evet çamaşırlar toz çıkarabiliyor benim gözlemim bu yönde.
  • tuborg yesili  (07.05.24 15:45:19) 
robot süpürge almalısın taşınırken anca 1 koli yer tutar, inanılmaz işe yarıyor hepa filtreli olanına bak ve vakum gücü en az 6000 pa olan modellere yönel.
alerji ve toza birebir.

ek olarak çamaşır inanılmaz toz yapıyor, kuruduktan sonra güneşte sirkelerseniz görülür, kurutma makinası biraz kumaşı yolsada çoğunluk tozunu alıyor kıyafetlerin.

vaktiniz varsa çamaşırları yıkamadan önce sirkeleyin öle yıkatın.
  • eja  (07.05.24 16:00:52 ~ 16:01:59) 
evde çamaşır kurutulmaz. önce ona başka bir çözüm bulun.
robot süpürge tozla mücadele konusunda müthiş bir yardımcı. hergün çalıştıgında toz sorunu ortadan kalkıyor. bir de ev haliniz mümkünse evde çok eşya bulundurmayın. halı v.s kullanmayın. eviniz müsaitse çamaşır odası ayrı olsun. yattıgınız odada olmasın. bir de evinizin pencerelerini devamlı açmayın. sabahları şöyle birkaç saat açıp havalandırın. onun dışında hep kapalı tutun

  • limonlu eksi  (07.05.24 16:05:12) 
fraise +1.
10 senedir kurutma makinesi kullanirim, hicbir yipranma belirtisi görmedim. evde camasir kurutuyorsaniz hem toz olacak o ev, bunun önüne gecemezsiniz, hem de alerjiler camasirlardan ötürü de cosacak.
tasindiktan sonra alin bir tane bence. sürekli tasinmaniz gerekmiyordur diye düsünüyorum.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (07.05.24 16:06:06) 
robot süpürgem var sanırım kurutma makinesiz çözülmeyecek.

Çok teşekkür ederim herkese.
  • tuborg yesili  (07.05.24 16:26:12) 
Hava temizleme ve nem alma cihazları var. Bazı hava temizleme cihazlarının çamaşır kurutma özellikleri de var gerçi nemi düşürdüğü için çamaşırların oluşturduğu nemi de çeker alır, ben de bunlardan bir tane almayı düşünüyorum.


  • Tutkun  (07.05.24 16:49:26) 
Benim gözlemime göre, toz çamaşırlardan değil, dışarıdan geliyor.
Kuru hava, çöl tozu vs.
Hiç kullanmadığım bir oda var, tertemiz.
Hatta temizlikçi giderken tembihliyor, pencereleri açmayın diye :))
Ne yapacağız yani? Ev havalanmayacak mı?
  • pro9it9is9  (07.05.24 17:40:25) 
mak iki haftadar bir perdeleri yıkamıyorsanız toz bitmez diyordu insta fenomeni bi temizlikçi abla. o sebeple sordum.


  • elorelia  (08.05.24 09:46:10) 
kurutma makinasına yer yoksa Samsung Wd6500t aldım ben yıkama + kurutma 1 senedir kullanıyorum memnunum


  • legalize marijuana  (08.05.24 09:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.