[]

Kuru mama yiyemeyen kediye çözüm

Selam

Bir kedim var bize geldiğinden beridir kuru mama yiyemiyor, ağzında iki geveleyip yutuyor, ısıramıyor hayvan. Göbeği kocaman oldu, kilo aldı vs vs.

Bugğne kadar ne yaptıysam yediremedim. Kuru mamayı et suyuyla ıslattım yemedi, tavuk suyuyla ıslattım yemedi, tavuk ciğeri pişirdiğim suyla ıslattım eh işte. Mamaları da kuzulu ve somonlu, karışık veriyorum.

Kuru mamayı nasıl bir sıvıyla ıslatsam ki mama yumuşadığında benim bebe hapur hupur yese? Bildiğiniz bir sıvı veya bir çözüm var mı?

 
hocam aç kalınca mecbur yiyecek hayvan :)
bu olay şu gibi size brokoli önden veriyorlar siz yemeyince döner getiriyorlar. bi gün döner vermeyin bakalım :)

  • sizofren06  (02.05.24 13:12:44 ~ 13:13:16) 
Öyle değil işte, mamayı ağzına alıp geveliyor, sadece 2 kez ağzında çevirip yutuyor. Hep böyle yapıyor. Çiğnemek yok. Bağırsaklardan endişe ediyorum çok yumuşak kuru mamalar var ama ona da benim maddiyat müsait değil.


  • muhayyer divan  (02.05.24 13:21:47) 
Muhtemelen dişinde iltihap var kıyamam o yüzden acıyor diye ısırmıyordur. Veterinere götürün lütfen :(


  • yenibirgüzelnick  (02.05.24 13:26:04) 
@yenibirgüzelnick

Götürdük, tedavilerini oldu hiçbir sorun kalmadı. Yaş mamaya alışmışlğı da var tedavi sürecinde.
  • muhayyer divan  (02.05.24 13:44:33) 
Kediler aslında mamayı genelde kırmadan yiyorlar ama biz bizim gibi iyice ezip yediklerini düşünüyoruz.
Mama yerken çıkan kıtırtı sesi de mamayı dişleriyle ezince değil, damaklarıyla ezince çıkıyor. Bazı kediler daha çok eziyor mamayı ama bazıları şöyle bi bastırıp yutuyor direkt. Ama kediler genel olarak zaten mamaları bütün olarak, maksimum 2 parçaya bölüp yutuyor.

Yaş mama seviyorsa biraz yaş mamayla karıştırıp vermeyi deneyebilirsiniz. Gerekirse blenderda yaş mama ve kuru mamayı hafif çekip öyle de verebilirsiniz. Denemişsinizdir muhtemelen ama mama markasını değiştirin bence. Bizimki de küçükken iş yerinde baktığımız bir kediydi, doğru düzgün kuru mama yemezdi habire yaş mamayla beslendi. Sonra biz eve aldık kendisini, kuru mama yemeye başladı. Bir ara hastalandı iştahı kesildi, mecbur yine yaş mama verdik sık sık. Sonra tekrar kuru mama yemedi. Meğerse kuru mamanın tadını sevmiyormuş şerefsiz, farklı bir kuru mama verince yaladı yuttu.
  • pianeta  (02.05.24 13:55:56) 
www.instagram.com

zikrettin hesabinda bakim tuyolari highlightinda bir corba tarifi var. girince hemen gorursunuz. veya diger evde mama tariflerinden deneyebilirsiniz blend edilmis seylerden baslayip zamanla icine kuru mamalar katsrsjnz. bir de mamanin kendisini sevdiginden emin olun
  • ala09  (02.05.24 13:59:03) 
hocam kücük kuru mamalar var ondan alın


  • sizofren06  (02.05.24 14:31:05) 
benimki %10 unu anca kırıyor, bizim gibi çiğnemiyorlar ama full kırmadan yutmakta sindirememesine ve sindiremediklerini kusmasına sebep oluyor, sizde var mı böyle bir durum?
marka değiştirdiniz mi? kimi mama göreceli olarak daha yumuşak diyorlar, kilo almasını öğün olarak belirtilenin üzerine çıkmanızdandır birde hareketsizce kilo alması normal birde yaş mamaya alıştı diyorsunuz ben yavru iken kuru mamaya geçişte 4 gün aç kaldı yemedi velet kuru mamayı tabi veteriner asla acıyıp yaş mamayı ortaya çıkartma dedi. bilemiyorum iyi mi etti kötümü etti şu an kedilere kuru mamanın cips gibi olup sağlıksız olduğu raporları geziyor ortalıkta, bizimki kuruya alıştı yaş mama yemiyor :/

aç kalınca yiyecek +1, dişinde sorun olabilir +1 şımarık bi kedi +1
  • eja  (02.05.24 16:23:23) 
yiyemiyordan kastınız çiğnemiyor/kırmıyor ise kedilerin geneli öyle.
kırk yılda bir kusuyor mesela büyük kedim bütün mama görüyorum kusmukta, yani o kadar kırmıyor. salak yutuyor direkt :) dişlerde bir sıkıntı yoksa yapacak bir şey yok, öyleler.
benimkilerin kakaları çok güzel, hiç bağırsak problemi yaşamadık şükürler olsun. büyük kedim 7 yaşında bu arada. kaka iyiyse sıkıntı yok.

kilo alması da mamayı kırıp kırmamasından bağımsız bence. belki miktar fazladır ya da mama çok yağlıdır.
  • ofelia  (02.05.24 17:34:15) 
mamayı sevmiyor olabilir mi?

benim kediler sürekli miyavlar isyanlar vs. bir de aşırı kg aldı ikisi de. mamayı değiştirdim. ikisi de manken gibi oldular ve ek bir talepte bulunmuyorlar eskisi gibi. haftada bir şımartıyorum.
  • janderzel zartanyan  (02.05.24 18:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.