[]

sahibinden.com araç müşterisi / ne demek istiyor?

ilana koyduğum aracım için bir müşteri aradı. araca talibim vs muhabbetinden sonra şirket sahibi olduğunu, aracı şirketin üzerine alacağını söyledi. ben de şahıs olarak satış yaptığım için fatura kesmeyeceğim için gider gösteremeyecekmiş falan filan derken "muhasebecime sordum o da bi satış senedi imzalarsak olurmuş" diye ekledi.
tipik bir dolandırıcılık denemesi ile karşı karşıya olduğumu hissetmeme rağmen "hadi bi ihtimal laf anlatmaya çalışayım" diyerek
-şirketinin üzerine alacaksan şirketin banka hesabından parayı gönderirsin notere gider satışı yaparız. noter evrakının dışında başka bir şeye imza atmam, hele ki senet falan konuyla hiç alakası yok dedim. bu kez "valla muhasebecim öyle diyor belki de ben yanlış anladım" dedi. sen bi daha görüş muhasebecinle dedim öyle sonlandı muhabbet.
ne demek istiyor olabilir şimdi bu kişi, dolandırmaya mı çıkmış yoksa muhasebecisinin ne dediğini mi anlamamış?
şirketlerin şahıstan araç alırken ekstradan bir şey yapmasına gerek var mı?

 
"Şahıstan Alınan İkinci El Araç Gider Gösterilir mi?

Şirket üzerine 2. el araç almak için tercih edilebilecek yöntemlerden biri de şahıslar aracılığıyla işlem yapmaktır. Şahıstan ikinci el araç satın almak işlemi sırasında fatura kesilmesi söz konusu değildir. Bunun yerine noterde yapılan satış işlemini şirketinizin muhasebe birime kaydettirmeniz gerekir. Bazı müşavirlik firmaları söz konusu satış sırasında gider pusulası da kestirebilir. Şirket üzerine araç almak isteyen firma sahipleri ikinci el otomobillerde tüm bu hususları göz önünde bulundurarak işlem yapabilir."

"multinet.com.tr"

Dolandırıcı olabilir.
  • kimlanbu  (28.04.24 01:04:41) 
Kendince pazarlık ediyor olabilir. Şirket üzerine alacağım deyince satıcılar fiyatı artırır filan. Hani fiyatı düşsene yahu, vergiden de düşemiyorum zaten. Şirketim var ama, param kısıtlı gibi.

Dolandırıcı da olabilir. Satış sözleşmesine gerek olmadığını ve süistimale açık olduğunu, noterde 2 dakikada tüm işlemlerin yapıldığını bilmeyen yok günümüzde.
  • alfired  (28.04.24 10:55:27) 
hiçbir şey yapmasına gerek yok, ruhsatla notere gideceksiniz, sen kimliğinle, şirket alıcısı da ya şirket imza sirkülerini ya da şirket üzerine araç alıma yetkili olduğunu gösteren vekaletnamesini getirecek o kadar.

onun anlatmak istediği şu: 1 milyon'a anlaştınız diyelim. aracı noterde rayiç üzerinden gösterecekseniz ve bu sallıyorum 600 bin olsun, 600'ü sana şirket üzerinden gönderecek. kalan 400'ü şirketten gönderemez, onun için muhasebecisi böyle satış sözleşmesi falan demiştir. tekrar konu açılırsa, kalan 400'ü şirketten kendi şahsi hesabına, oradan da sizin hesabınıza göndermesini söylersiniz. öyle sözleşme senet falan imzalamam dersiniz. elbette bu iki transferi de noterde imza atmadan size yapmış olacak...
  • malheiros  (28.04.24 12:07:49) 
o kadar araç aldım sattım, şirket olarak da aldım sattım böyle bir şey ilk kez duydum gider gösterecekse sıfır alsın.
2. elde ilk seferde gider yazılmaz zaten. amortisman olur, aylık yazar gideri.

malheiros'un dediği gibi düşük rakamdan alındı gösterecek. satarken de düşük satacak zaten.
  • rhan  (28.04.24 12:53:04) 
Aklınıza yatmıyorsa satmayın. illa satıcam diyorsa da paranın tamamı banka hesabında gormeden imza atmayın.

Hayatin dogal akisı vardir ve bu dogal akışa uymayan durumlarda genelde insanlar kandırılır.
  • Fritz-X  (28.04.24 20:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.