[]

Robot süpürge kullanıyor musunuz? Gerçekten dedikleri kadar etkili mi?

Merhabalar

Kime sorsam robot süpürge aldığından çok memnun.

Ablam şundan almış mesela, ben de bu fiyatlara çıkabilirim. O araştırmadan almış ama özellik konusunda eksik bir şeyi var mıdır, veya "şu özellik olmazsa olmaz" gibi bir öneirleriniz var mıdır robot süpürgeler için?

www.trendyol.com

Veya sizin kullandığınız ve kesin tavsiye ederim diyebileceğiniz süpürgeler de varsa inceleyebilirim.

Bir de bunlara sudan başka bir şey konulmuyor mu silme konusunda? Yani çamaşır suyu veya ahşap temizleyiciler? Veya bunlara özgü sıvılar mı var kullanılan? Kafamda deli sorular.

Teşekkürler.

 
eve kişiye bağlı biz aldık pek kullanamıyoruz neden dersen evde çocuk var ve sürekli ev dağınık illa süpürge için evi baştan aşağı toplamak ve sandalye ıvır zıvırları çekmek gerekiyor. etrafı açmak toparlamak için harcadığım efora evi zaten süpürüyoruz.
edit: temizliğini de çok beğendiğimiz söylenemez xiaomi marka

  • basond  (26.04.24 20:45:27 ~ 20:55:09) 
Ben tavsiye ederim. Fakat yukarda @basond'un söylediği konular çok önemli. Kalabalık ve kontrolü sizde olmayan evde kullanımı sıkıntılı olabilir.
Ben geçenlerde robx marka 5 bin liralık bir model aldım. Yorumlarda herkes "haritalaması yok, annelere, ninelere uygun" demiş. Behey gafiller, haritalamaması olmaması için ben üstüne para verebilirim. Çünkü dediğim gibi aile yapısına bağlı. Bizim ev de sürekli hareket halinde, benim o süpürgeyi nazlana nazlana harita çıkarttırıp kullanma şansım yok, bu basit modeli koyuyorum odaya, tertemiz yapıyor.

Fakat buna eşlikçi bir normal süpürgenizin yine de olması gerekiyor. Kenarlara, köşelere ve acil temizlik için ihtiyaç olabiliyor.
  • firez  (26.04.24 21:00:42) 
3 sene önce aldım. Haddinden fazla memnunum. Bir ara kendisiyle batarya sorunu yaşadık ve yetkili servislerin yurtdışından alınmışlara karışmama konusu nedeniyle Xiaomi' markasına bir küsmüşlüğüm olduysa da bizim herşey tamircisi Muhittin abi olayı çözdü. 500 TL aldığı için kendimi kazıklanmış hissettim ama olsun.

Süpürme işine tamamım, süper faydalı. Ama 3 senedir teknolojide bir gelişme olduysa bilemem ama silme konusu kesinlikle tatsız. Olmuyor yani. Silme işini kendin yapacaksın.

Dikkatimi çeken en önemli husus, her yerinden kablo geçen ya da saksıya bibloya boğulmuş ve adım atacak yeri kalmamış ya da, çıkardığımı şuraya atarım, kırk yılda bir toplarımcıların evinde bu alet kullanılamaz. Öteberisiz ev olmalı yani.
  • Mirket  (26.04.24 21:02:56) 
cep telefonu-bilgisayar ve internetten sonra benim için en müthiş icat. şiddetle öneririm.

ancak şu durumlarda alma;

- evde çocuk varsa, ev dağınıksa, çok eşya varsa yerlerde ve dağınıksanız
- yatak kanepe koltuk ve diğer aksesuarların ayakları çok kısaysa
- çok fazla çiçek varsa yerde (+10 saksı)
  • avatar is back  (26.04.24 21:22:17) 
Roborock s6 aldım yıllar önce. Şu ana kadar aldığım ennn iyi elektronik alet. Eğer evin şartları uygunsa mutlaka alın asla pişman olmazsınız


  • Boris  (26.04.24 22:19:47) 
süpürme icin kullaniyorum. ayda bir falan kendim siliyorum.
tavsiye ederim.

  • robert bosch  (26.04.24 22:25:29) 
hic aklimda yokken arkadasimin gazina gelip aldim. cok memnunum.

kedim kopegim yok ama kadin kisisiyim ve saclarim evin her kosesinde... ben hic ev supurmem. sevmiyorum demiyorum bile bak, ayda bir modum yerinde olacak da kalkicam bastigim gectigim yerleri supurcem. oyle kenarlar koseler belki 3 ayda bir.

silmek desen supurdukten sonra Swiffer denen paspasla bi gecerim.
supurmedigim zamanlarda yaptigim sey suydu, mop vardi bi tane havlulu, onunla toplardim odalarda ne varsa sonra onu makineyle cekerdim. cunku hayat o makineyi sirtlayip tasimak icin cok kisa.ama gel gor ki yine de ayagima bir seyler yapisiyordu ve bu beni aslinda rahatsiz ediyormus simdi anladim.

nitekim makineyi aldim ve cok memnunum cunku atiyorum odaya fiti fiti temizliyor. her seferinde hazne ciddi seviyede doluyor. hep temiz yerde yurudugumu hissediyorum.

ben Xiaomi s10 var sanirim. mopu da var, ben onemli degil diyordum ama simdi arada calistirinc hosuma gidiyor. hazneye asla sudan baska kimyasal koymayin diyor. ama mopu nemlendirmeni istiyor ben onu yuzey temizleyici ile nemlendiriyorum, sonucta haznenin icine girmiyor. (yerlere de sikilabilir)

daginiklik konusuna gelince, benden daginik insan kesin vardir ama benim sorunum ivir zivirimin cok olmasi, her yerde bir sey var. yatak odamda supurme sirasinda kaldirdigim 3-4 sey var. oturma odasinda da oyle. diger yerlerde nadir calistirma ihtiyaci hissediyorum.

memnunum. bozulsa yenisini alirim o derece.
  • supergirl  (26.04.24 22:41:15 ~ 22:41:58) 
haftalık temizliğe gelen biri varsa gereksiz. dikey süpürge ile günde 5 dk yeter.

diyip alırım ben de. aklıma girdi şimdi.
  • gabe h coud  (26.04.24 23:47:16) 
3 yıldır roborock s5 kullanıyorum, aşırı memnunum. Halı zaten sevmediğim için ve ortada az eşya olduğu için fıtı fıtı çalıştırıyorum hemen, mopun bez kısmını yüzey temizleyici ile ıslatıp sildiriyorum. Ayda 1 kendim siliyorum. O da belki


  • tuborg yesili  (27.04.24 00:39:17) 
Yaklaşık 2 senedir kullanıyoruz, hiç memnun değiliz. Bunun yerine dikey süpürge alıp evi şöyle bir süpürmek bence çok daha mantıklı (gerçi bizim ev küçük, evi büyük olanlar için mantıklı olmayabilir).
Bu vatandaşı çalıştırmak için evde ne varsa ters çevirmek gerekiyor. Kablodur, terliktir, sandalyedir ne varsa kaldırmak gerekiyor. Ben bu aleti hayatımı kolaylaştırsın diye aldım ama yakında bel fıtığı olacağım 5lik suları indirip kaldırmaktan. Aman o kapı aralığından geçebilecek mi, aman yerdeki halıya takılacak mı diye düşünmekten çıban çıkaracağım yakında. Bazen evden çıkarken çalıştırıyorum, akşam eve döndüğümde koridorun ortasında can vermiş yatıyor halde buluyorum. Koridordaki incecik yolluğun bir kenarına takılıp komple kaldırmış koca yolluğu, sonra da takılıp kalmış öyle. Yorgun argın eve gelip bir de hem bunun arkasını topluyorum, hem de sabah evden çıkarken boş yere ters çevirmiş olduğum sandalyeleri, 5lik şişeleri geri yerlerine koyuyorum. Bence dünyanın en gereksiz aleti, en azından bizim için. Yakında dikey süpürge alıp haftada 2-3 kere evi süpüreceğim, 15 dakikamı almaz ve robot süpürge kadar da efor sarfetmem (ya da aynı eforu sarfederim ama çok daha temiz olur).

Bizim alet Arzum Robotek X bilmem kaç, 2 yıl önce son çıkanıydı. Roborock falan almış olsak belki bir tık daha memnun olurduk ama yine de %100 memnun kalmazdık.
  • pianeta  (27.04.24 00:45:03 ~ 00:46:02) 
Dunyanin en iyi şeyi, al


  • abuzer  (27.04.24 06:41:54) 
Kesinlikle öneririm. Ev hep temiz. Ben haftada bir kere elektrik süpürgesiyle dip köşe temizliyorum halıları kaldırıyorum. Robot süpürgeyi de günlük kullanıyorum. Her gün açıyorum mutlaka. O günlük temizlik için zaten, halıya dökülenleri vs. topluyor. Haznesi küçük yani derin temizlik için uygun değil. Islak silme özelliği de var ama daha o özelliğini kullanmadım. Markası Xiaomi.


  • rock n roll  (27.04.24 09:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.