[]

Amsterdam'da nerelere gidelim

Daha önce 2 kere gittik, rijksmuseum, red light, kumarhane vb tekrar gitmeye gerek yok. Bu sefer nereleri gezelim şehirde? Bir de karnımızı ucuza (<10€) doğurabileceğimiz mekanlar söyleyebilir misiniz, 3 öğün atlamadan yemek istiyorum. Arada mecbur McDonald's falan olacak. Oraya özel yemek olmasina gerek yok ucuz ve sağlıklı olsun yeter.




 
Utrecht ve deen haag’i gezin, van gogh museum’u gorun. Sinira yakin tatli sahil kasabalari var bi de.


  • mor oje  (15.04.24 20:36:32) 
Teşekkürler

Den Haag a ayriyeten gideceğim Amsterdam'dn bagimsiz olarak, Van goghu da çok önceden gezmistim.
  • sanguine  (15.04.24 20:58:30) 
10 euro altına hollanda'da yemek zor iş. mcdonalds menüleri bile 10 euroyu geçti sayılır.

gezi için utrecht olur, alışveriş istenirse roermond outlet center ve sonrası maastricht gezilebilir. tabi buna biraz süre lazım.
  • biergarten  (15.04.24 21:56:13) 
asian kitchen, albina. f/p bu 2 mekanı bulmuştum. albinayı çok beğendik. porsiyonlar büyüktü baya ama ikisi de 10e üstüydü. amsterdamda 10e civarına pek bişi görememiştim. broodje bert diye bi türk dükkanı var bi de. sandviç, kahvaltılık falan. orası da uygundu ve güzeldi, özellikle ekmekleri. lokaller takılıyordu baya

kuzey amsterdam tarafı ilginç gibi, oralara gidebilirsiniz. oradan bisiklet kiralayıp zaanse schansa gidilebilir. çok keyifli bi yol
  • glamdr1ng  (15.04.24 22:14:04 ~ 22:47:00) 
Zaanse Schans'a gidip yel değirmenlerini görün. Girişi ücretsiz. Müze kısmı ücretli ama gerek yok. Bazı değirmenlerin içine girebiliyorsunuz. Giriş ücreti 5 euro falandı. Birinde kereste üretiyorlar eski usül rüzgar gücüyle, ona şahit oluyorsunuz, birinde un üretiliyor vs. Zandam'da yer alıyor. Amsterdam merkez otobüs durağından otobüs kalkıyor.

Tekrar Amsterdam ana durağa gelip Volendam sahil kasabasına gidebilirsiniz yine otobüsle. Balıkçı kasabası. Zandam'dan direkt otobüs yok, mecbur Amsterdam merkeze gelmek zorundasın.

Bu iki yere bak google mapsten aklına yatarsa git. Aynı gün iki yere de gidilir ve Amsterdam'a yakın sayılır.

Utretch de güzel. Orda da Kasteel de Haar'a git. Güzel bir kale.Otobüsle 2 vesaitle gidiliyor ve inince 1.5 km yürünüyor. Amsterdam'dan günübirlik gezmeye gelenler vardı düşün yani.

3 saatlik mesafede günübirlik Belçika Bruge turu yapılabilir ama sabah erken trene binmen lazım. Günübirlik gezilir Bruge ve küçük bir yer zaten.
  • Cesario  (15.04.24 23:29:02) 
Cesario ya katılıyorum.
Amsterdama yakın yerler önerebilirim, max. yarım saat uzaklıkta.
Yel Değirmeni görmek istersen Zaanse Schans.
Limanda rengarenk ahşap evler görmek istersen Volendam.

Merkezde Kanal turu yapılabilir, kanal müzesi ziyaret edilebilir.(Anne Frank House ın önünde uygun fiyatlı güzel vardı)

Yemek olarak en uygun burger king gibi duruyor. Birkaç euro fazla verip Argentinian Steak de yiyebilirsiniz.
  • stocker16  (15.04.24 23:31:48 ~ 23:33:27) 
Çok teşekkürler inanılmaz yol gösterici oldu, zaten 2.5 günüm olacak, burada yazılı yerleri anca gezerim.


  • sanguine  (16.04.24 00:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.