[]

Kedi alerji olabilir mi?

Kedimiz 2 gündür hapşurma - tıksırma arası bir ses çıkarıyor. Tam hapşurmuyor genelde, ama pıst pıst yapıyor. Burun akınıtısı yok, göz akıntısı yok, iştahı normal. Genel enerji durumu da normal gibi.
Sadece bugün akşamdan beri dikkatimi çeken, yatarken normal serilip yatmıyor. Şu fotoğraftaki gibi duruyor önce bir süre, sonra kafayı koyup uyuyor. Normalde direkt kafayı koyar uyurdu.
pixabay.com


Sizce bu arkadaş alerji olabilir mi? Bugün bir arkadaşa durumdan bahsedince son günlerde kendi kedisinin de arada bir bizimki gibi hapşuruğumsu ses çıkardığını söyledi. Acaba mevsimden dolayı olan bir durum mu diye düşündüm ben de.

Bu arada tedbir amacıyla dün akşam eski kumunu komple döküp, yeni sıfır kum koyduk. Kum Vancat, daha önce kullandığımız ve benzeri sorun yaşamadığımız bir kum.

Ayrıca alerji ateş yapar mı, ölçmeme gerek var mı? Rahatsız etmemek için ölçmek istemiyorum ama gerekirse poposundan ölçüm yaparım sıkıntı yok.

 
Benim kedilerden bir tanesi arada tam dediginiz gibi hapsuruyor, senelerdir onemli bir sikinti olmadi. Kum veya mamayla ilgili olabilir, cok sikisirsa bir veterinere danismak lazim belki uygun baska mama onerebilir. Ben de vancat kullaniyordum eskiden, benim gozlemim cam peletine gectikten sonra hapsurmasi epey azaldi. Kum degistirmek de bir secenek olabilir


  • gibicibicis  (06.04.24 09:55:18) 
parfumlu kum kullanmayın birde çam pelet deneyin kumdan tozdan hapşırıyorsa, resimdeki uyuyuş tarzı azıcık bi kestirim uyuyuş modu bizimki bebeklikten beri her gün böyle
ev toz durumu nasıl bu aralar biraz fazla süpürürseniz belki işe yarar
birde kimyasal kullanmamak gerek yer temizliğinde eğer kullanıyorsak iyice durulayıp havalandırdıktan sonra kedinin temas etmesi lazım bizimki deterjana hapşuruyor bahsettiğiniz şekilde
  • eja  (06.04.24 21:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.