[]

uçak bileti ve mil sorusu

yurt dışı uçak bileti alacağız. arkadaşın arkadaşı (çok tanımıyoruz) thy mil ile ben ucuza alırım parayı bana yollarlar demiş. dolandırılma ihtimali var mı? bilet 2-3 ay sonrasına olacak. bileti bize alsa sonra parayı yollasak, son anda iptal falan edebilir mi? ucuza alıyoruz derken dolandırılmayalım.




 
yillar once burada mil dolandiriciligi yapildigini hatirliyorum. nasil oluyor bilmiyorum. yarin ortadan kaybolacak, sorumluluk almayacak biriyse bence riske girmeyin.


  • buenosdias  (21.03.24 15:33:44) 
Tanımadığım biriyse işi, gücü, adresi belli birisi olmazsa ve gidip yanında almazsam ben de o işe girmezdim. Ama arkadaşın arkadaşı ise ve arkadaş referans olursa olabilir. Denizcilik sektöründe olduğumdan çok fazla uçuyorum, benim ve arkadaşlarımın baya biriken mili var, bir türlü kimseyi güvendiremedim. En son 82k mili veremezsem gidip kendi şirketime 550Euroluk bir hediye karşılığında vereceğim.


  • kimlanbu  (21.03.24 16:00:03) 
@kimlanbu yanında aldık diyelim 3 ay sonra kim öle kim kala, son dakika iptal eder meder neyse. arkadaş arkadaşı dolandırırken 3. kişi zor. bak sen bile kimseyi güvendiremedim diyorsun. yok mu aracılık yapacak site falan? o bileti atsın ben parayı atayım görev gerçekleşince para geçsin.


  • 1837837  (21.03.24 16:14:43) 
Kurallara baktım, ofisten iptal edilebilir gibi duruyor ama ne kadar masraf çıkar ne kadar iade edilir bilgim yok.

www.turkishairlines.com:~:text=%C3%96d%C3%BCl%20biletler%20a%C3%A7%C4%B1k%20bilet%20olarak%20d%C3%BCzenlenemez.

edit :

kısaltılmış link

shorturl.at
  • kimlanbu  (21.03.24 16:22:11 ~ 16:22:46) 
kaç mil karşılığı alınabiliyorsa o kadar mili size transfer etsin, anlaştığınız ücreti ödeyin. bileti de kendi miles hesabınızdan alın. diğer türlüsü riskli. pnr ve soyadınızı bilen birisi iptal, değişiklik vs işlemleri rahatlıkla yapabilir. bileti o alırsa da tüm bilgileriniz onda olacak zaten.


  • mustafakesekci  (21.03.24 16:55:53) 
Mil transferi yapilsin demisler; yuzu astarindan pahaliya gelir sizin ona vereceginiz para mile gider.

Iptal etme durumu olmuyor. Iptal edince eline bir sey gecmez. (Tikliyim, iptal edeyim millerim geri yatsin durumu yok).

Eger arkadasim referanssa ve fiyat iyiyse (ozellikle okyanus otesi ucuslarda manali bi indirim yapabilir) alirdim.

Dezavantaji, olasi bir tarih degistirme, iptal durumlarinda verdiginiz para bosa gidebilir. Eger planiniz kesinse girisin bu ise.
  • brkylmz  (21.03.24 17:51:23) 
@brkylmz 2023 yılında THY'den millerimle yanlış tarihe iç hatlar için bilet almıştım. İptal edince millerim geri hesabıma yattı.


  • nhtzmc  (22.03.24 15:12:31) 
@nht
Vergi odemesini haricen mi yapmistiniz?

Millerle vergi de dahil odeyince, iptal durumunda kuş kadar bir sey geri veriyorlar.
  • brkylmz  (23.03.24 01:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.