[]

31 mart seçimi için görevlendirilmişim?

iki polis geldi, kağıt imzalattılar evrak teslim ettiler.

sandık kurulu seçme üye gibi birşey yazıyor. nedir bu?

görevim nedir? ücret alacak mıyım? eğitim alacak mıyım? sandık sayılınca bitecek mi?

 
Sandık kurulunda başkan, partili üyeler ve partisiz üyeler oluyor. Başkan genelde öğretmen, doktor vs gibi memurlar olur. Partili üyeler büyük partilerin belirlediği kişiler. Bazı sandıklarda da sizin gibi bağımsız üyeler olur. Ben de seçilmiştim bir kere.

Göreviniz seçmenlerin kimliklerini kontrol etmek, usüle uygun olarak oy kullanılmasına yardımcı olmak ve oy kullanım sürecini takip etmek, sayım bittiğinde sandığınızdaki oyu başkan ve diğer üyeler ile beraber saymak.

Ücreti var.Sanırım 2000 liraya yakın bu seçimde. Ben önemsemedim kimseye IBAN filan vermedim, o yüzden ücret almamıştım. O yüzden sorabileceğiniz kişilere sorarsınız nereye IBAN verilecek veya nasıl ödeme alınacak vs diye.

Eğitim almayacaksınız büyük ihtimal. Bana kimse eğitimden bahsetmemişti. Eğitim verirlerse de çok kapsamlı bir şey olacağını sanmıyorum. En azından bir eğitim broşürü vs bulabilirseniz güzel olur. Ben daha önce müşahitlik yaptığım için hakimdim kurallara ve işleyişe.

Sandık sayıldıktan sonra oylar yola çıktığında sizin işiniz bitecek. Oyları sandık başkanı ilçe seçim kuruluna götürecek.

Kolay gelsin şimdiden.
  • perferil  (21.03.24 01:15:43) 
sandık kurulu üyesi seçilmişsiniz. sandık kurulu başkanı görev dağılımını yapar o gün. kimlik kontrol, imza attırma, pusulalara sandık kurulu mührünün vurulması, sayım, döküm vs.
2.088 tl ücret alacaksınız.
bize eğitim vermişlerdi bir okulun konferans salonunda toplayıp. ama çok zor bir iş değil. sabah oy sayımı başlamadan önce sandık kurulu başkanı da sizi bilgilendirir. sayım ve tutanakların tamamlanmasından sonra sizin işiniz biter. sandık kurulu başkanı oy pusulası ve tutanakları ilçe seçim kuruluna teslim edene kadar devam eder göreve.
  • mustafakesekci  (21.03.24 08:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.