[]

Hangi Su Arıtıcısı Daha İyi?

Çok yakın iki tanıdığım şu iki ürünü önerdiler ayrı ayrı. Hiçbir şey anlamadığım için hangisi daha iyi bilemedim. Neye bakmak lazım onu da bilmiyorum. Bilen ilgili ve hakim arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.

15500 TL
www.waterbox.com

7000 TL
alkalix.com.tr

 
Su arıtıcıların zararlı zararsız, aha bu faydalı falan demeden suda ne var ne yoksa hepsini süzdükleri, hiç mineral bırakmadıkları, insanoğlunun sudan sağladığı faydayı sıfırladıkları, onun için de külliyen hepsinin zararlı olduğuna dair bir görüş var.


  • Mirket  (13.03.24 15:42:16) 
su arıtıcısı 1 litre su arıtıyorsa 3 litre atık su atıyor. en az ayda 100 tl fazla su parası gelir. ayrıca yılda 1 kere filtreler değişmeli onunda masrafı var. önden de para veriyorsun. ayrıca mineralsiz kalitesiz su içiyorsun. boğazdan kesilmez en saglıkısı kaynak suyu için.


  • sizofren06  (13.03.24 15:48:46 ~ 15:49:17) 
bu paralara damacana alırsın.
filtre masrafı var.
bi de bunlar çok su tüketiyor. hiç bulaşma
  • jelly bear  (13.03.24 16:04:09) 
-su parasında abartılı bir artış olmuyor öncelikle. atık suyun basınçla alakası var, bu sebeple pompalı ve pompasız modeller var, bunu araştırın kendiniz öncelikle.
-damacana sular da arıtma cihazından geçip dolduruluyor, uludağın zirvesinden akan doğal kaynak suyunu alıp damacanaya koymuyorlar direkt ve bildiğim kadarıyla aynı mantıkla çalışıyor bunların hepsi.
-filtre masrafı da gayet ucuz, 2 kişi kullanıyorsanız mesela bir buçuk, iki senede bir değiştirseniz yeterli, bunu arıtmayı aldığınız yer de söyleyecektir size ve 500-1000 lira arası bişey bu.

ben kullanmıyorum bu arada, anneme aldık, memnun o ve ben de almayı düşünüyorum. mineral mevzusuna takılıp almadım yıllarca ama damacanaların daha sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ve 90 liralara gelmiş bir damacana su.
  • veritaslibertas  (13.03.24 16:18:55) 
Damacana suların da aynı şekilde filtrasyondan geçirildiği görüşüne katılmıyorum ben.

Gerek ambalaj üzerinde ve gerekse markaların internet sitelerinde suda bulunan minerallerin ne miktarda bulunduğu madde madde yazılmaktadır.

Haa...! Her marka dürüst müdür ve bunların ne derece doğru olduğu ne kadar denetleniyor diyecek olursanız da, o ayrı.
  • Mirket  (13.03.24 16:32:24) 
mineral konusunda pek çok su arıtma cihazında mineral ilavesi yapan filtre zaten var, birazcık araştırınca kolayca görebilirsiniz ilgili filtreyi


  • axell reis  (13.03.24 18:05:36) 
Var olan taksitlerimizin üstüne çok bineceği için Brita alıp geçtik. İşimizi görüyor gayet.


  • vaveylababa  (05.04.24 11:13:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.