[]

Şişlik ve gaz nasıl geçecek?

Asırlardır karnımdaki gaz ve şişkinlik yüzünden acı çekiyorum. düzenli spor yapan, sigara içmeyen ve görünürde stresli olmayan biriyim. bunun haricinde yağlı ve asitli şeyler yemiyorum, gerçekten çok dikkat etmeme rağmen bunun neden olduğunu anlamıyorum ve işin tuhaf yanı buna neden olanın tam olarak ne olduğunu bilmediğim için bundan kaçınamıyorum da. ama sürekli gaz ve şişkinlik nedeniyle acı çekiyorum. Gastroskopi yaptırdım ve sonucunda gastrit olduğunu öğrendim ama doktor çok da önemsemedi ve herkeste olan bir şey olduğunu söyledi. Çok saçma değil mi? bunun bir çaresi olmalı ne bileyim mesela fodmap diyetini be başka diyetleri gördüm. bunu deneyimlemiş olan var mı?




 
Lifli gıdalar ve genel anlamda sebze (özellikle çiğ şekilde) tüketiyorsanız bu da büyük bir sebep.


  • e mice  (06.03.24 19:00:29) 
Düzenli spor yapan deyince ilk aklıma gelen protein tozu oldu. Kullanıyorsan tabi

fithub.com.tr

Beslenme alışkanlığını listele. Listedeki her bir şeyi beşer gün yemeyerek öyle bir deneyimle.
  • Mirket  (06.03.24 19:01:46) 
Mide mi olduğundan emin miyiz? Bağırsak olabilir mi


  • abuzer  (06.03.24 20:33:08) 
laktoz ya da glutenden olabilir mi acaba? bir hafta laktozsuz, bir hafta glutensiz beslenmeyi denerdim ben olsam.


  • duguit  (06.03.24 21:30:13) 
1 hafta denemek icin keto diyet yap.
tahil, bakliyat, sebze (yesil salata haric) yemiyorsun, full et/bakik, badem, ceviz vs ile besleniyorsun.
bende cok ise yariyor
  • rentts  (06.03.24 23:44:00) 
kolonoskopi yaptırmak gerekiyor. polip gibi birşey olabilir bağırsakta.
bu gibi durumda olan bir tanıdığım ciddi bir diyete ve ilaç tedavisine başladı, çiğ sebze yasak vb gibi ancak neyi yemeyeceğini doktor söyleyebilir.

  • eja  (07.03.24 07:48:20) 
Mideden ziyade sorununuz %100 bağırsak kaynaklı. Huzursuz bağırsak sendromu yüksek ihtimal. Yemeklerden 30 dk önce simflat tablet büyük ölçüde rahatlatabiliyor. Benzer şikayetlerim benimde olmuştu, birçok testten sonra tam olarak olmasa da bu yönde bir teşhis konulmuş gibi oldu. Mesela bana iyi pişmemiş, çiğ sebze, salata türevi şeyler özellikle çok dokunurdu o zamanlar ekstra bir şişkinlik hali oluşurdu. Kesin çözümü IF (aralıklı oruç) ile buldum. Eskiden beri 16-8 17-7 yapardım ama tespitim ne kadar sık öğün yaparsam o kadar sorun yaşadığım şeklinde oldu.

4 aydır 20-4 yada 23-1 şeklinde IF yapıyorum ve hayatımın hiçbir döneminde bu kadar rahat olduğumu hatırlamıyorum. Tüm şikayetlerim bıçak gibi kesildi. Bazen hafta sonu vs bozduğum zamanlar yine aynı şikayetler beliriyor.

Özetle sık sık değil az yemek bende çözüm oldu. Sık yeme durumunda da simflat.
  • FAtE  (07.03.24 09:26:10) 
yemeklerden sonra nane-zencefil çayı içebilirsiniz

sakız çiğnemek de işe yarıyor bazen
  • noxie  (07.03.24 10:11:39) 
Ben de böyleyim. Beslenmeme dikkat edince şişlik iniyor. Kahve, çay, şekerli gıdalar, ekmek, çiğ köfte, üşütmek şişiriyor. Ayrıca günde 30-40 dakika yürüyorum, iyi geliyor.


  • Tutkun  (07.03.24 10:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.