[]

parfüm seçerken nelere dikkat edilmeli? erkek

iyi akşamlar dostlar,

normalde ben hiç ciks birisi değilim, a 101'den axe deodorant basıp yoluma devam ederim. ama hem depresif zamanları hem de garibanlığı hatırlattığı için onu kullanasım yok pek. şöyle bi fıslattın mıydı peşinden gelecek, güzel kokan, ESSAHTAN PARFÜM almak istiyorum.

30 yaşında sakallı, bazen kel, dombili, üniforması siyah kot siyah tişört olan biriyim. bana nasıl bi şey gider? işte baharatlı, pastırmalı, çiçekli böcekli filan bissürü türü oluyo ya bunların.

kardeşime sordum "git kokla beğendiğini al işte" dedi, kalbimi kırdı. rahmetli babamın böyle portakal gibi kokan baharatlı bi parfümü vardı mesela ondan nefret ederdim, o yüzden sanırım o tarz ağır kokuları tercih etmem.

böyle COOL SPORTS RUSH tarzı denyo denyo deodorantların parfüm versiyonu yok mu? mümkünse ucuz bi şeyler olsun, yani maksat bi koku sürünmek temelde, iki fıstırıcam diye 800-900 lira ver(e)mem minik bi şişeye.

 
Öncelikle 800-900 liraya şu zaten orjinal bir şey alamazsınız, doldurmacı parfümcülerde bile şişesi 300-400 oldu.
Neyse benim önerim Polo Blue. Güzel kokudur. Dawid Walker'da var ve başarılı gayet.

  • pianeta  (05.03.24 22:20:03) 
800 900 veremem diyorsan DP, Bargello, MAD mağazaları uygun olabilir. LC Waikiki, De Facto parfüm satıyor. Bu mağazalarda deneyebilirsin. Kasada oluyor.

Orijinal almak istersen Sevil, Sephora, Rossmann satıyor.

Parfüm seçerken kalıcı olmasına dikkat edilir. EDP EDT ayrımı var.

Rahatsız etmemesi önemli.

Parfümlerin notaları var.

www.fragrantica.com

Siteye parfüm adı yazınca bilgiler çıkıyor.

Aradığın kokuyu direkt bulman zor. Denemen gerekiyor.
  • dissendium  (05.03.24 22:22:26) 
@arbre, hocam essah parfüm derken 100 liraya satılan deodorant olmasın diyorum aslında. yoksa evet tahmin etmiştim 800-900 liraya bile çok kaliteli bi şey yoktur. benim essah parfüm anlayışım böyle cam şişede, miktar olarak az, iki fıstlatınca kokusu uzun süre kalan şeyler :(


  • mark greg sputnik  (05.03.24 22:24:13) 
O zaman doldurma bakin derim. Bi nebze aslinda Zara da olabilir. Erkek parfumleri 600-700 civarindaydi en son zarada. Orijinal parfumlerin guzel muadillerini yapiyorlar, fiyat performans bence gayet iyi. O da fazla derseniz; mad parfum, david walker var acik parfumcu. Ilk cevabimdaki parfumleri denemenizi oneririm.
Satis danismanina oneri sorarsaniz ilk olarak dior sauvage, black orchid falan gosterirler :( aman diyim uzak durun.
Armani acqua di gio, dolce gabbana the one, bvlgari aqua pour homme, paco rabanne invictus... bakabileceginiz yaza uygun, ferah, spor kokular sayilir. İlk aklima gelenler...
  • arbre  (05.03.24 22:35:34) 
Zarada lacivert siseli bir erko parfumu begenmistim ama adini bilmiyorum;(( gidip denensin!


  • ala09  (05.03.24 22:56:04) 
abi ben sana davidoff cool water yazıyorum, sabahları aç karna.


  • kumandanim  (06.03.24 09:10:43) 
Bütçe düşükse mavi, zara, pull and bear gibi markalara girip hoşunuza giden parfümü alabilirsiniz. 800-900 bile orjinal "marka" parfüm için düşük bir bütçe. axe'ın deodorantı 100tl'yi geçmiş, doldurma parfüm 250-300tl olmuş.


  • kimlanbu  (06.03.24 11:27:14) 
abi polo blue hayli güzel fakat kalıcı değil


  • edaddy  (06.03.24 11:36:39) 
ek olarak parfüm beğenip pahalıysa benzerlerini araştırmak da yapılabilir ünlü parfümlerin çoğunun ya bargello gibi yerlerde benzeri oluyor ya da yine ünlü markalar benzerini yapıyor


  • edaddy  (06.03.24 11:38:14) 
daha bütçe dostu dersen; slazenger deo + parfüm al geç.


  • kumandanim  (06.03.24 15:57:10) 
Anladığım kadarıyla fresh bir koku istiyorsunuz, çok pahalı olmasın diyorsunuz, ama kalıcılığı ve yayılımı iyi olsun diyorsunuz.
Size önerebileceğim parfümler şunlar:
1. Versace-Eros : Üst notalarında nane, yeşil elma limon vardır. Sonrasında sardunya ve amber gelir.
2. Dior-Sauvage : Bergamotla açılır, biberle devam eder ve sedirle kapanır.
3. Armani-Stronger With You : Biber ve menekşe ile açılır, amber ve vanilya ile devam eder.

Ben üçünü de farklı dönemlerde kullanıyorum. Üçü de günlük kullanıma uygun parfümler.

Orjinalleri tabii pahalı ama gerçekten orjinalden farksız yapan bir yerden alıyorum. Çok da uyguna geliyor. Markanın adı Creamia, Trendyol’da da var, kendi sitesinden de almıştım. Sitesi de şu: www.creamiaperfume.com
  • dize getiren  (08.03.24 18:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.