[]

Apartman yönetimini şikayet etme

Annemin kiracı olarak oturduğu binada yönetim kafasına göre habire aidata zam yapıyor (site değil). Binada ekstra bir şey yapılıyor desek yok, düzenli temizlik yok, kapıcı bile yok. Akşamdan akşama mahalleden biri gelip çöpleri toplayıp götürüyor standart. Merkezi sistem ve hayvan gibi yakıyorlar. En üst kat olmasına rağmen evde durulmuyor resmen, yanlışlıkla peteklere dokunsak yakıyor nerdeyse. Ben sitede oturuyorum, biz de merkezi sistemle ısınıyoruz, güvenlik falan yok ama üçte biri kadar aidat veriyorum.

Ben de bu kafalarına göre yapılan abartı zamları CİMER'e yazdım (annemin kimlik bilgileriyle girdik tabi ben binada oturmadığım için). Önce İletişim Başkanlığına gönderdim, "üçüncü kişiler arasında bir durum olduğundan savcılığa gidiniz biz bir şey yapamayız" cevabı geldi.
Sonra yine CİMER'den Ankara Valiliğine gönderdim bu sefer, ordan da zabıta müdürlüğü "kat mülkiyeti kanununa tabi olduğundan biz bir şey yapamayız" diye cevap vermiş.

Bu iş hep böyle miydi? İnsan en azından bi gelip bakar. Ben şahsen adım gibi eminim o parayı cebe attıklarından. Toplantı desen yok, danışma desen yok, kafalarına göre karar alıp hareket ediyorlar. Apartmandakiler de çoğu ev sahibi olmadığı için takmıyor, ev sahibi olan 1-2 daire de zaten para derdi olmayan insanlar oldukları için ilgilenmiyor. Tüm bunları da yazdım bu arada ne var ne yok.

Neyse tek çözüm savcılığa gitmek mi? Annem tek yaşadığı ve yöneticinin 2 metre boyunda işsiz ipsiz sapsız ayı bir oğlu olduğundan dolayı kimliği ifşa olursa diye gidip şikayet etmesini pek istemiyorum. Gerçi kimlik bilgisini gizli tutuyorlardır muhtemelen ama tek yol savcılığa gitmek mi?

 
kaç dairelik apartman?
hazirun defteri var mı, alınan kararlar orada yazılı mı?
yönetici nasıl seçildi?
denetleme kurulu var mı?
gelir gider defteri tutuluyor mu?
  • basond  (27.02.24 21:51:57) 
Aidatınızın 2024 için ne kadar olacağının belirlendiğini ve toplanacak aidatların yeterli olmaması durumunda yönetimin nasıl ek para toplayacağının belirtildiği genel kurul kararı size iletildi mi? Aidat sürekli değiştiği için: Apartmana gelen aylık faturalar ve bu faturaların üzerinden oluşturulmuş aidatın, bağımsız bölümlerin tapudaki paylarına veya yönetim planı veya daha sonra alınmış kararlara göre bölüştürüldüğü liste size tebliğ ediliyor mu? En kötü panoya asılıyor mu?


  • malheiros  (27.02.24 21:54:49) 
Kiracıysanız ev sahibine rahatsızlığınızı bildirip onun konuyla ilgilenmesini istemekten başka bir seçeneğiniz yok.

Yöneticinin bu konuda muhatabı kat malikleridir. Kiracı değil.
  • Mirket  (27.02.24 22:01:25) 
Cimer'den cevap gelmiş işte size savcılığa şikayet edin yazmışlar zabıta yetkisi olmayan bir konuya nasıl müdahil olsun? Evet bu iş hep böyleydi yetkili mercii savcılıktır. Çözüm arıyorsanız doğru yer savcılıktır.


  • doharkoman  (27.02.24 22:13:20) 
11 dairelik apartman. Ev sahibi yurt dışında olduğu için ilgilenemiyor, aslında durumu biliyor ama bir yandan da yaşlı olduğu için bir şey bekleyemiyoruz adamdan.
Yönetici yıllar önce seçilmiş ve her dönem kimseye sormadan kendini yazıp geçiyor. Kurul falan yok, varsa da kimsenin taktığı yok. Herhangi bir defter tutuluyorsa da (ki sanmıyorum) yönetici dışında kimsenin bilgisi yok.
Panoya falan da hiçbir şey asılmıyor. Sadece kafalarına göre yaptıkları zamları tüm katlara asıp insanları bilgilendiriyorlar "şu tarihten itibaren aidat şu kadar olacaktır" diye.
  • pianeta  (28.02.24 00:07:39) 
Bizim apartman da böyle ben ödemiyorum. Apartman toplanmamış bir şey olmamış aidat topluyor. Bana da aynı cevaplar geldi. Ev sahibiniz ilgilenmiyorsa siz de bir şey yapmayın.


  • Kahvedesu  (28.02.24 00:54:14) 
tebliğler altlığı olmadan yapıldığı için ödemekten imtina ettiğinizi söyleyin, bunu ev sahibinize yazılı olarak iletin, mail whatsapp falan. fakat sizin yerinizde olsam 1.000 lira gibi aidat öderim, çünkü merkezi sistem ve hiç ödemezseniz veya bundan az öderseniz adil olmaz. yönetici sorarsa da aynen bunları söyleyin, aidatın nasıl belirlendiğini, nasıl dağıtıldığını bilmiyorum, ev sahibime bunu sordum cevap vermiyor, ben bu kadarını ödüyorum üzerini ev sahibimden alın dersiniz. bir gelir-gider tablosu yapmak, faturaları ve giderleri işlemek, tahmini bütçeyi bir a4'e yazmak zor iş değil.


  • malheiros  (28.02.24 09:04:22) 
Aidat belirleme yetkisi genel kurulda.
1. Kat malikleri genel kurul toplantısınta aidat belirlenecek, veya
2. Yönetici işletme projesi (tahmini gidedleri anlatıp aidat miktarını belirtecek) hazırlayıp herkese ulaştıracak ve bina girişine asacak; 1 hafta içinde itiraz olmazsa bu aidat miktarı resmileşmiş olur.
Ara ara ekstra gider oluştu, ummadık masraf çıktı, enflasyon vs diye kafasına göre artıramaz. Artırmak istiyorsa, ya genel kurulu toplayıp yeni karar aldıracak ya da işletme projesi hazırlayıp kat maliklerinin onayına (yukarıdaki 2. madde) sunacak.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (28.02.24 09:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.