[]

Kedi maması değişimi

Merhabalar. 2 yaşında kısırlaştırılmış british bir kedimiz var ellerinizden öper. 2 aylıkken sahiplenmiştik ve o günden beridir hills’in tavuklu kısırlaştırılmış kedi mamasını kullanıyoruz. Şu ana kadar mama ile alakalı hiç bir sorun yaşamadık. Ama aklıma takılan bir kaç soru var.
1. Acaba sürekli aynı marka aynı içerikli mama kullanmak doğru mu? İleride bir sakınca yaratır mı?
2. Acaba mama değiştirmek gerekirse aynı markanın farklı içerikli mamalarını mı kullanmak daha uygun yoksa başka marka mamaya mı geçmek daha uygun olur?
3. Eğer farklı bir mamaya geçmemi tavsiye ederseniz hill’s den sonra ne daha uygun olur?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
Sorun yoksa mamasını değiştirmeyin. Bildiğim kadarıyla hill's iyi bir marka zaten.


  • pispinti  (19.02.24 20:45:30) 
Hills yiyorsa şükredip devam edin. Bizimki Hills yemiyor, o yüzden Virbac kullanıyoruz. Keşke Hills yese, hem iyi bir mama yemiş olur hem Virbac'a göre bir tık daha hesaplı olurdu bizim için ama canı sağolsun.


  • pianeta  (19.02.24 20:56:44) 
Hill's iyi bir mama değil, hatta direkt kötü bir mama ama Türkiye'de mama fiyatları bir küçük danaya girer civarlarına geldiği için bir şey demeyeceğim. Bütçeniz buna yetiyorsa devam.

Onun dışında tavuk eti genelde tüy dökülmesini arttırabilir ve mamalar arasında denge kurmak daha iyidir. Genelde mamalar fortified olduğu için vitamin eksiği olmuyordur zaten ama sürekli kuru mama vermek böbrekleri yorar. Kuru mama üstüne su ekleyerek bunu engelleyebilirsin. Kedinin mamada sıkılmasını engellemek için de gene aldığın markanın farklı içeriklisini alabilirsin.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (20.02.24 01:44:28 ~ 01:47:15) 
kediye mama iyi geliyorsa değiştirmeyin, evet hills iyi mama değil içeriğinde tahıl çok diyorlar ama mama değiştirip yeni mama iyi gelmeyip hasta olan çok kedi var, çeşitli bağırsak mide sorunları çıktı gördüğüm örneklerde perişan oldular veterinerde.
bizde hills ton balıklı kısır kullanıyoruz 2 senedir değiştirmeyi düşünmüyorum ama taze haşlanmış suyu ile et veya tavuk vermeyi çoğalttım.
bu aralar aşırı derecede kuru mamayı kötüleyen araştırmalar görüyorum, bir arkadaşım tamamen yaş mamaya döndü hatta.
  • eja  (20.02.24 08:00:17) 
Hills aafco (Association of American Feed Control Officials) ve wsava (World Small Animal Veterinary Association) onaylı kendi araştırma gelişmesi olan, veterineri olan şirket. Tabiki iyi. Her maması iyi mi bakmak gerek de hills iyi bir sirket. Hiç kafanizi yormaya gerek yok, iyi mama.


  • logisticsmanager  (20.02.24 10:37:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.