[]

restoranlar kalan yiyecekleri atıyor mudur, ne kadar atıyordur?

akşam bi yerde yemek yerken acılı ezmenin yarısına gelince bir düşündüm:

- ya başkasından kalan bir acılı ezmeyi tamamlayıp önüme getirmişlerse..

o an bi tiksinme geldi.
hiç çalıştınız mı böyle bir yerde, tanık oldunuz mu?

daha önce birine götürdükleri ve o kişinin bir kaşık alıp bıraktığı acılı ezmeyi dökmeyip, tamamlayıp, yeni sipariş verene götürüyorlar mıdır? :(

 
Siyasetin ve sosisin nasıl yapıldığını bilseniz rahat uyuyamazdınız diye bir laf var ya... (:


  • anon1m  (11.02.24 22:03:27) 
Hiç belli olmaz. Ama olayı görmeden her an süpheyle bakmakta yanlış olur.

Buradaki mesele acılı ezme ile sınırlı da değil.
Daha ne tür etler yemeklere katıldı?
Sene doksanlar da "tamamen etsiz" sucuğun haberi bile çıktı.
İçine et yerine konanları siz düşünün artık.

Hazır akla gelmişken biraz mizah:
m.youtube.com
  • diyecevaplandı  (11.02.24 22:55:21) 
restoranda çalışmışlar daha iyi cevaplar ama %90 , temiz bırakılmış içine başka şey karışmamış soslar vs'yi karıştırıp yeni müşterinin önüne veriyorlar. niye döksünler?

otellerde kalan pastalar haftanın bir günü karıştırılıp ek sostu şekerdi kakaoydu derken "özel pasta" diye satılıyor demişti ekşiden biri yıllarca otelcilik yapan.

michelin yıldızlı bir yere gitmişsen öyle bir şey gelmez muhtemelen. özellikle serpme kahvaltılarda ürünlerin çoğunun yeniden servis edildiğini düşünüyorum.

sorduğun acılı ezmeye gelirsek, tabağı bitirip azıcık bırakmışsın altında, onlarda olmaz zaten yıkayıp geçiyorlardır da %80'i duran bir tabağı da dökmezler bence.
  • avatar is back  (11.02.24 23:06:13) 
restoran, kafede çalıştım hala mutfağı olan bir barda çalışıyorum, hepsinde o yemekler komiler tarafından çöpe atıldıktan sonra bulaşığa gelir, artan yemeği falan tekrar servis etmek çalışanların işine asla gelmez, bizim tembelliğimize güvenin :) ama şunu da söyleyeyim, bu sektörde asla olmaz diyemem, ben açıkçası dışardan yemeyi uzun zamandır bıraktım


  • fakat  (12.02.24 04:08:02) 
a... tantuni'nin sahibi bi elinde kamera çöpten turşuları toplar geri kavanoza koyarken bi yandan ustaları fırçalayıp izinlerinden kesiyordu. internette bu vidyo
ezme, ısırılmış zeytin gibi de değil yeni kaba koydun mu sıfır ürüne dönüşüyor
ben de yiyorum şimdi farkettim yemiyim bari

cevap restorana kalmış, sahibinin ahlakına kalmış.
  • lambırcek  (12.02.24 07:02:08 ~ 07:02:25) 
geçen hafta aynı olayı yaşadım ve aynı şeyi düşündüm, başkasından kalan acılı ezmeyi tamamlayıp mı koydular acaba diye. tırnak pideyi banarak yemiştim ve bir ara tabağın içinde ekmek parçası gördüm. ben mi düşürdüm bilemiyorum ama yüksek ihtimal yapıyorlardır. askerde gıcık kapılan komutanın çayına yapılanları görmüştüm :)

ayrıca @lambırcek +1 çöpten turşu ayıklayan dükkan sahibi videosu
  • Improbable  (12.02.24 10:00:44) 
ben yediğim bazı yerlerde görüyorum, hiç dokunmamış bile olsam ezmeyi şunu bunu alırken tabakları üst üste koyup götürüyorlar, hiç dokunmadıysam bile servis edilmeyecek hale getiriyor yanımda. üzülüyorum ama masaya gelmiş bir şey tekrar servis edilemez. çalışan zaten onun yenmiş mi yenmemiş mi bi kaşık alınmış mı olduğunu hemen anlayamaz ki.

ama çok lüks bir yerde, ortalama yemeğin asgari ücrete denk olduğu bi yerde yakınım çalışmıştı. neler anlattı. orada bile durum böyleyse deyip dışarıdan çok az yemeye başlamıştı.
  • biseysorcaktim  (12.02.24 10:05:08) 
Yerine göre değişir.
Zamanında Ankara'da bir Kızılay kafesinde garsonluk yapıyordum. Kahvaltıdan masadan dönen zeytinler çöpe atılmazdı, mutfakta ayrılırdı. Hatta patatesin yanında gönderilen soslar bile atılmazdı (eğer patates bandırılmışsa atılırdı ama hiç dokunulmamışsa ayrılırdı ama dokunulmadıysa bile üstüne hapşurulmuş olabilir sonuçta).
Aynı şekilde ekmekler de atılmazdı. Atıyorum masaya 10 dilim ekmek gitti, 5 dilim geri döndü. O 5 dilim ekmek dolabına geri koyulurdu, sonraki siparişte başka bir masaya giderdi. Sabah gelen ekmek akşam atılırdı bayatlayacağı için, onun dışında çöpe gitmezdi.

O yüzden bu tarz geri dönebilecek şeyleri hiçbir zaman yemem. Çok güvendiğim bir yer olması lazım yemem için.
  • pianeta  (12.02.24 10:16:00 ~ 10:17:05) 
Restaurantımız var,
Asla öyle başkasının masasına gitmiş bir ürün dokunuşmamış olsa da geri dönüp ayrı bir müşteriye gitmez ya da üretime tekrar dahil olmaz.

Ama gerçekten dokunulmamış, hijyen açısından kötü hissettirmeyen şeyler restaurant çalışanlarının ve sahibinin masasına dönebilir. Ama çok nadirdir. Gerçekten dokunulmamış olması lazım, ıslak gıda, soslu şeyler falan dokunulmamış olsa bile çöpe gider.

Bir de kahvaltı servisinden kalan peynir ve salam vs her türlü kediye köpeğe gider.
  • zimbirik  (12.02.24 12:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.