[]

Araba ile Dar Bir Yere Girmek

Öğrenene kadar böyle duyurular ile kafanızı şişireceğim kusura bakmayın :)

Oturduğum binada katlı otopark var ve aracımı dar bir asansöre sokarak katlar arasında geçiş yapmam gerekiyor.
Sorun şu ki park sensörleri işlevsiz kalıyor, çünkü aracı asansör içerisinde mükemmel ortalasam bile sensörler en son uyarı seviyesinde ötüyor. Bu da içeride ne olup bittiği hakkında fikir vermiyor bana.

Aracımda 360 derece kamera ve sensör var. Fakat o kamerada çizgiler ile gösterilen tahmini rotaya ne kadar güvenebilirim? Bir de sanırım arka arkaya girmek daha kolay olacak gibi. Çünkü aracın önüyle girmeye çalıştığımda yanların kurtarıp kurtarmadığını göremiyorum. Bir de arka arkaya girersem ani manevralar da azalır gibi geldi.

Sizin tavsiyeniz var mıdır?

 
Sensorler cok yakin oldugunuz icin işlevsiz kaliyorsa kameralari kullanacaksiniz.

Cogu aracin kilavuz cizgileri farklidir. Bir gun tanidiginiz biriyle test yapip kilavuz cizgisinin max neresine kadar gidebildiginizi test etmeniz gerek. Siz duvara yaklasacaksiniz, disaridaki kisi de gel gel diyecek, cizginin neresine kadar gelirseniz carpmayacaginiza bakacaksiniz. Sonra da aractan inip bir de gozunuzle goreceksiniz.

Yanlar icin de ayni seyi yapin. Boylece kendinize bir referans noktasi bulacaksiniz. "Suraya kadar ilerlersem carpmam" seklinde. 1 2 kere yapinca otomatiklesir zaten.
  • brkylmz  (09.02.24 09:35:47 ~ 10:11:12) 
Ben soyle yaptim; sensor otmeye baslayinca arabadan inip kalan mesafeye baktim. Yani kirmizi gosteriyor mesela ve otuyor, inip baktim birazcik daha yer var, o mesafe bende artik oturdu, azcik daha zorlayabiliyorum alan darsa. Milim milim araci hareket ettirerek sensorun ottugu zamanlarda kalan mesafelere bakarak bir olcu belirledim. Belki oyle bir sey yapabilirsiniz.
Arkaya geri gitmek hep daha iyi oluyor benim acimdan da, sensorler de otuyor, aynadan da goruyorum.

  • mor oje  (09.02.24 09:36:39) 
deneye deneye, biraz aracı sürterek de olsa alışılıyor. ehliyetimi alıp da hiç pratiğim olmadığı dönemde ford ranger pickup edinmem gerekti ve 5 sene o arabayı kullandım. hatchback arabaya normal olan dönüşler bile daracık geliyordu(amatör halimle bir de).
1-2 aya alışırsınız :)

  • mister green  (09.02.24 13:22:02 ~ 13:22:18) 
aracın ön tekerleri sağa sola oynayabildiği için genelde geri geri giderken çok daha iyi ve kıvrak manevra yapılabiliyor. bulunduğunuz konum buna uygunsa bunu yapmanızı öneririm ama genelde acemi sürücülerde daha tehlikeli zannedildiği için kolay tercih edilmiyor. diğer arkadaşların belirttiği gibi sensör limitlerini ne kadar esnetebileceğinizi ya da alışkanlık sağlayana kadar geri geri manevra yaparken size manevi destek sağlayabilecek birileri yanınızda olursa daha rahatlarsınız. hepsi alışkanlık meselesi, bi süre sonra otomatik yapacaksınız.


  • a7x  (09.02.24 19:25:46) 
sensörler en son seviyede ötüyorsa kapatacaksınız. dikiz aynalar katlı olmadan her yere arabayı sokabilmeyi ve ortalayabilmeyi, deneye deneye öğrenin. ayrıca muhtemelen arabanızda elektrikli dikiz aynaları vardır, aynalardan yukarı aşağı oynatarak tekerlekleriniz nerede falan tayin edebilirsiniz. geri geri girmek dar bir alana daha kolay ayrıca. 360 derece kamera gibi teknoloji nimetlerini de kullanabilirsiniz ama klasik yönteme alışınca, diğerleri de geliyor.


  • rain when i die  (09.02.24 20:23:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.