[]

dijital günlük tutmak

günlük tutma imkânı sağlayan herhangi bir uygulama ya da web sitesi biliyor musunuz? isteğim yazılar yazabilmek, kimsenin görmemesi, ama yok olması riskinin de bulunmaması. bir yerde sonsuza kadar kayıtlı kalabilsinler istiyorum, ben kendi isteğimle silmedikçe.

günlük tutanlar, siz nereye yazıyorsunuz? herkes normal eski usul deftere mi tutuyor?

teşekkürler şimdiden.

 
Hocam ben bunun için Notion'u kullanıyorum.


  • lostinway91  (05.02.24 23:17:26) 
guncem.com vardi simdi aklima geldi, 10 senedir girmemisimdir ama site duruyor gordugum kadariyla

(bkz: guncem.com)

edit: gercekten de 10 sene once girmisim.
"en son 18 Mayıs 2013, saat: 02:08; tarihinde sitemize giriş yapmışsınız"
  • supergirl  (06.02.24 00:29:39 ~ 00:30:54) 
kısmen günlük gibi google drive/documents'e yazılmış notlarım var. 2010'lardan falan kalma.

Başka bir websitesine güveneceğime word'de yazar kendi cloud'uma atarım veya google'da tutarım.
  • nhk ni youkosu  (06.02.24 00:47:47) 
kalemle yazılanın yerini hiçbiri tutmaz. farkında olmadan bir şeyler de çizilir o sayfalara, kelimelerin anlatamadığını çizgiler, şekiller, renkler anlatır. onları karıştırırken yaşadıklarınız perde perde gözünüzden akar gider, zamandan mekandan koparsınız.

ben ders kitaplarıma, defterlerime yazıp çizerdim: anımsatıcı birkaç resim ve sadece benim okuyabileceğim kaligrafik kısa bir yazı. yıllar geçti aradan, o yazıların bir kısmını ben de okuyamıyorum artık:)
  • kesmekes laleler  (06.02.24 01:06:08 ~ 01:22:59) 
Diarium


  • Piukh  (06.02.24 08:08:08) 
hemen her şey için gmail yetiyor aslında. kendinize mail atın olsun bitsin. her seferinde konu kısmına GÜNLÜK etiketini yazarsınız olur biter.


  • lazpalle  (06.02.24 08:32:20) 
Notlar almak için Google keeps kullanıyorum
Android için bir çok günlük app var kullandım birini kısa süre sonra sıkıcı buldum. Güzel defter alıp günlük tuttum uzun süre sonra, kalemin datminini ve verimligini hiç bir şey veremez.

  • hasmetizm 2046  (06.02.24 10:56:23) 
iphone'a gunluk uygulamasi geldi. apple'in kendi uygulamasi. onu kullaniyorum


  • buenosdias  (06.02.24 11:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.