[]

Hiç OLED Monitör / TV Kullanan Var Mı?

Öncelikle biraz kendimle ilgili bilgi vereyim;
dinazor bir gamer'ım. Özellikle hikaye odaklı single-player oyunları oynamayı severim. Evde Samsung'un artık üretimini durdurduğu q6fn model bir tv var. pc'de ona bağlı.
Reddit'de felan duyuyorum hep; bir kez OLED'de oyun oynar veya HDR film izlerseniz, bir daha hayatta ips panelleri veya işte normal tv'lere bakmaz istemessiniz diyorlar...

En son yakın bir arkadaşım da benzer cümleler kurunca bir an almak için gaza gelmedim değil! Ancaak! Malum Oled monitörlerin fiyatları çok yüksek. O sebepten bir kez de Duyuru'da bir nabız yoklaması yapmak istedim.

Sahiden de o kadar fark oluyor mu oled'lerde oyun ve film açısından? o kadar fiyata değer mi sizce?

Bir de burn-in diyorlar... O konuda da bilgisi / tecrübesi olan varsa, paylaşırsa mükemmel olur! O kadar para verip, 1 -2 aya masaüstü simgeleri kalıcı olarak belirirse hiç girişmeyeyim ben bu işe...

 
LG C1 TV kullanıcısıyım. Evet oledin farkını hissediyorum. Özellikle koyu atmosferlerde gerçekten başarılı siyahın tonlarını çok daha iyi gösteriyor.

Tek sıkıntısı ekran çok ince ve hassas televizyonu biryerden biryere taşırken çok risk teşkil ediyor. Kutusunu falan sakladım onun içine koyup taşıyorum mecburen.

Ancak monitor tarafında emin değilim. OLED monitorler yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. IPS monitörler gerçekten stabil sonuçlar sunuyor şu anda. Ben oled monitor alacak olsam biraz daha beklerdim.
  • nuevo  (01.02.24 12:13:32 ~ 12:19:54) 
lg oled curved full hd tv kullanıyorduk, kırılana kadar. başka arkadaşlarımın led veya qled 4k tv'sinden çok daha iyi görüntü veriyordu.

tv'nin ekranı kırıldı, 35 bin tl istediler ekran değişimi için, yerine gittim daha ucuza qled tv aldım. eskisini görüntü olarak aratıyor gerçekten.

oyun için yorum yapamam.
  • emfuzi  (01.02.24 12:34:13) 
Oled teknolojisinde ledler kendisini kapatabildiği için tam siyah verebiliyor, en büyük özelliği bu. Her piksele 1 led atanabildiği için daha iyi kontrast oranları da var. Buna benzer Micro led teknolojisi, oled'in tahtına gözünü dikti, şimdilik. oled'in dezavantajlarını taşımadığı söyleniyor, yaygın kullanımda defosu var mı yok mu anlayacağız.

Bunlarla beraber mini led sistemli tv'ler mevcut son birkaç yıldır. full led vs. teknoloisinin geliştirilmiş hali. Şuan için tv/monitör ihtiyacım olsa bu teknolojiye odaklanırdım. TCL bu tvlerde baya indirim yapmıştı geçen sene.

Geçmişte Sony'nin çıkardığı x90 led tv'ler de çok kaliteliydi, görüntüsü oled ile yarışabilecek kadar güzeldi. Şimdilerde seri ne duruma getirildi bilmiyorum, en son xe9005'i çok başlarılı bulmuştum, daha sonrasını bilmiyorum. X'in yanındaki E harfi yılı temsil eder. Her yıl bu harf bir yukarı çıkar, XE, XF, XG, XH vs. gibi. Onu da inceleyebilirsiniz.
  • iustitia omnibus  (01.02.24 14:33:36) 
Samsung Qled'den Samsung Oled'e gectim 2 ay evvel.Fark var ama cok bariz mi tartisilir.
Vaaay durumu olmadi bende

  • turkuaz  (01.02.24 17:51:40) 
LG oled TV kullanıyorum. Hdmie2.1 yani 120 Hz destekliyor. PC ye bağlayıp rtx 3080 kart ile kullanırken gören oha diyordu grafiklere. Singleplayer insaniyim ben de. Grafikler atmosfer için çok önemlidir.


  • hasmetizm 2046  (01.02.24 22:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.