[]

Oturduğumuz ev satıldı

Bize satmadan önce kiracili saticaz dediler ama demek ki satamadılar alan kişiye 2 ay sonra çıkacak kiracı demişler.
Şimdi evi alan kişi ben oturucam çıkın diyor. Bu ay ihtar çekecek.
Bizde yasal yola başvur dedik.

Bizimde kirada küçük bir evimiz var böyle olunca bizde onu satışa koyduk,satılsın ev alıp öyle çıkalım diyoruz. Ama bu yarın da olur aylar sonrada, bizde kimseyi mağdur etmek istemiyoruz ama bu durumda bizim yapmamız gereken Başka bir şey var mı?

 
Sizin eski ev sahibi, yeni ev sahibine itelemiş evi biraz. Ev satışlarında belli bir süresi var bunun kafasına göre çıkaramaz. Bilen birileri daha net bilgi verir burda illa ki zaten ama panik yapacak bir şey yok. Kafadan 6 ayınız var daha zaten.


  • pianeta  (31.01.24 15:44:57) 
@pianeta aynen öyle yapmışlar, çünkü 3 gün önce biz evi sattık dediler öncesinde bilgi falan verilmedi.

sadece satacaklarini biliyorduk hatta çıkmamızi istedi bizde çıkmak istemiyoruz bu şekilde satın belki alan kişi kiracili devam eder demiştik onlarda tamam dediler.
  • brnbrs  (31.01.24 15:54:06) 
@aman üstüme geliyorlar
Eve gelip bakanlar tek kelime etmeden bize bir şey sormadan bakıp gitmisler,eşim evdeydi o gün. Hatta almayı düşünüyor olsalar soru sorarlar konuşurlar dedik. Daha önce de 1 kaç kişi gelip öylesine bakıp gitmişlerdi.

Bize de garip geldi bizimle konuşmadan almaları ama sanırım emlakci nasıl ve ev sahibi ile ne konuştularsa bizimle konuşmaya tenezzül etmemişler:)
  • brnbrs  (31.01.24 16:09:58) 
yeni ev sahibi ihtar çekerse 6 ayda çıkmanız gerekir.


  • jelly bear  (31.01.24 16:28:27) 
İhtar çeksin 6 ay sonra çıkmak zorunda değilsiniz ihtara cevap verin avukat aracılığıyla üyaptan. daha sonra ihtiyaç sebepli dava açacak.


  • Mcfly  (31.01.24 16:32:25) 
Uygun ise, keşke evinizi satıp, oturduğunuz evi siz alsaydınız.

Bu durumda olan olmuş. Ev sahibi ile konuşup, durumu bu şekilde izah edin ve kirada devam etmek istediğinizi söyleyin. Olmazsa taşınmak için süre isteyin. Adamda kendini ona göre ayarlasın. Siz de işlerinizi rahat rahat halledin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (31.01.24 16:39:36) 
Evin fiyatı bizi aştığı için alma ihtimalimiz yoktu,ev sahibi önce bize teklif edip sonra satışa çıkardı.
Adam benim iş yerim orada ihtar cekicem hemen çıkın şekilde konuştu bizde hemen çıkamicagimizi söyledik.

Martta zam zamanı bizi düşündüren diğer konuda bu. Şimdi ki fiyat üzerinden mi zam olur yoksa yeni kiracı gibi muamele yapılır bize?
  • brnbrs  (31.01.24 18:00:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.