[]

Tmk187 nin iptalinin, evli kadinlara etkisi

Tmk187 nin iptal edilmis olmasinin hali hazirda evli olan kadinlarin soyadina bir etkisi olacak mi? Yoksa suan esinin ve kendi soyadini beraberce kullanan kadinlarin sadece kendi soyadlarını kullanmak icin mahkeme yollarini mi asindirmasi gerekiyor?
Bilen var mi?



 
Geçmişe etkisi yok, dava açmak gerekir.


  • duguit  (29.01.24 12:46:02) 
Bi kolaylık gelmez mi ya, sonuçta uygulamada çok büyük fark olacak,
Hali hazırda evli kadınlar aynı duruma ulaşmak için para ve zaman kaybedecekler vs. Nufüs müdürlüğü üzerinden düzeltilebilir hale gelir diye umuyorum aslında. Benim merak ettiğim bu yönde bir kolaylığın olup olmayacağı.

  • zimbirik  (29.01.24 13:10:45) 
Zaten kolay (sayılır). Mahkemede de olsa bir dilekçeyle hallediliyordu bu karardan önce de. Zaman alan, mahkemeye defalarca gidip gelmeyi gerektiren bir şey değil.


  • kobuzchu kiz  (29.01.24 13:46:32) 
Onun için kanun değişikliği beklemek lazım ama geçmişe dönük bir kolaylık sağlanacağını sanmıyorum.


  • duguit  (29.01.24 13:46:55) 
Mahkeme ile uğraşma seçeneğini ben kolay olmayan olarak işaretledim kafada çoktan. 2 kere adliyeye gideceksin ya da vekaletini bir avukate vereceksin bu sefer parandan olacaksın.
Her türlü süreç aylar alacak. Takip edeceksin vs. Ben e devletten halletme işini kolay olarak değerlendiriyorum bu iş özelinde.
Nüfus müdürlüğüne gitme gerekliliğiyle adliyeye gitme gerekliliği benim gözümde aynı kolaylıkta değil. Birinde süreçlerin bir çoğuna hakimken adliyede sudan çıkmış balık gibiyim. Her şeyi öğrenip gitmem lazım falan. Zor iş yani.
  • zimbirik  (31.01.24 22:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.