[]

Bankadan nakit çekmek

Selamlar, bir arkadaş bankadan 20milyon tl çekmek istediğini ama bankalarda para olmadığını biçe vermediklerini söyledi. Böyle bir durum var mı gerçekten ?




 
şubeler mümkün olduğunca az nakit tutmak ister. böyle bir rakamı çekecekseniz en az 1-2 gün önceden haber vermek gerekir.


  • orpheus  (28.01.24 02:24:52 ~ 02:25:43) 
yalan


  • respect  (28.01.24 10:17:04) 
orpheusun dediği gibi. Haber vermek gerekiyor.


  • Tina  (28.01.24 10:48:33) 
Dünyanın hiç bir yerinde “sa benim 650k$’ı cash verin” diye bankaya girip alamazsın zaten. Paranın hazırlanma süreci var öyle miktarlar için.

Türkiye bu konuda fazlaca özgür ve free takılıyor. Bir kaç milyonu pat diye gidip alıp dönersiniz mesela ama avrupa’nın çoğu ülkesinde 100k€ / 100k£ civarını çekmek için neden çekiyorsunuz ne yapacaksınız diye uzun uzadıya sorarlar adama. Ne 100k’sı ya 10-15k’da bile soruyorlar :D

Haber versin, bir kaç güne alır.
  • avatar is back  (28.01.24 11:10:07) 
Bana geçen kuveyt Türk 40 bin TL veremedi nakit yok diye


  • fistikthecat  (28.01.24 12:12:17) 
Türkiye'de 10 bine yakın banka şubesi var. Hepsi bu şekilde gelebilecek her ani talebi karşılayacak kadar para tutarsa, mesela 30 milyon*10 bin=300 milyar lira para tutması gerekir. Ki mevduatı büyük olan şubelerin filan çok daha fazla tutması gerekir o düzende. Ülkede dolaşımda olan tüm banknotlar 400 milyar lira zaten.


Döviz tevdiatlar için de yine epey para lazım olacak.

Tabi bunun para aktarımı, güvenliği, şusu busu daha da baş ağrısına sebep olacak.

Böyle bir şey mantıklı duruyor mu?
  • perferil  (28.01.24 17:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.