[]

uzmanına lego sorusu

Selamlar,

internette de aradım burada da, ama tam olarak aklımdaki soruyu sorana denk gelmedim. kızıma zaman zaman satın aldıklarımla beraber evde 4 tane lego classic set oldu. hepsinin içinden çıkan instruction'ları 3er 5er tur bitirdik. internetten baktım ama bulamadım, basit de olsa genel geçer olarak herhangi büyük bir set ile yapılabilecek şekiller arıyorum. kızımın yaşı 4. yani şekillerin çok pro olmasına gerek yok. hayal gücüyle henüz eğlenecek yaşta değil.

elbette ki bu bir ticari olay, daha fazla şekil için daha fazla set alacaksın vs. fakat içine girince anlıyorsunuz çok büyük bir ekosistem olmuş bu lego olayı. elbet birileri, kutunun içinden çıkandan daha fazla yapılacaklar şeklinde külliyatlar yapmış olabilir. varsa eğer bunlara ulaşmak amacım.

 
Konuyu pek bilmiyorum ama aradığınız şey şu aplikasyon gibi geldi bana. Ama çok pahalıymış.
youtu.be

  • michael_knight  (26.01.24 16:04:28) 
evet aradığım şey aslında bunun gibi öneriler. yani 1000 lira verip bir kutu alıyorsun 1000 parça var, içinden çıkan kitapçıkla sadece 5 tane şey yapabiliyorsun. cocuk da cabuk sıkılıyor haliyle, basit de olsa önerileri arttıracak, genelde kolay bulunabilen parçalarla yapılabilecek öneri çeşitlerine ihtiyacım var.

bu dediğiniz app tam olarak bunu yapıyor, bakacağım.
  • esmer  (26.01.24 16:42:35) 
  • massayidonatello  (26.01.24 18:57:51) 
Michael'in attigi app'i kullanmistim bi ara fakat onerileri kisitli baya. En azindan o parayi vermeye degecek kadar icerik barindirmiyor. Appin asil amaci envanter cikarmasi.

Classic'lerle cok fazla sey yapilamiyor aslinda. Kapi, tekerlek, pencere vb ozellesmis parca sayisi kisitli oldugu icin bir yerden sonra duz duvar yapmaya donuyor iş.

Yapimi kolay olan, 100-200 parcadan olusan kucuk setlerden almaya baslayip, once onlari yapabilir daha sonra da elinizdeki classic parcalarla o setleri gelistirebilirsiniz.

Bizde genelde surec soyle ilerliyor; once kitapciga bakarak modeli yapiyor. Daha sonra modeli biraz degistiriyor (ucaksa kanatlari buyutmece, ek motor takmaca vs), daha sonra da elindeki setlere entegre edip bambaska sekilde kullaniyor.

Evet classiclerle de guzel seyler yapilabilir ama cok da zorlamayin. Sıkıcılar cunku :))

Tavsiye istediginiz konuya yazacak olursam da; rebrickable.com 'a uye olup elinizdeki setleri girin. O setlerle neler yapilabildigine bakin. Kimi kilavuzlar parali kimisi ucretsiz. (Sizde classic agirlikli oldugu icin genelde kucuk seyler inşa edilmistir muhtemelen ve cogu da ucretsizdir. Kus, ejderha, penguen, kucuk bi ev vs gibi seyler)

Üye olmakla uğraşmayayım derseniz de search kısmına elinizdeki seti yazıp aratın. Setin sayfasında aşağı kısımda 'alternative buildings' seçeneği var. Ordan alternatif yapılan setleri görebilirsiniz. Dediğim gibi yanında premium yazan yapım kılavuzları ücretli, diğerleri ücretsiz. Zaten genelde küçük şeyler olacağı için kılavuz olmadan resme bakarak bile aşağı yukarı yapabilirsiniz)
  • brkylmz  (26.01.24 23:18:50 ~ 23:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.