[]

Şirketin savunma istemesi ve uyarması

Merhaba. 2.5 yil calistgim sirketim performans dusuklugu icin savunma istedi. Iddialar asilsizdir reddediyorum dedim savunmamda. İddialar saymışlardı çünkü. tek tek cevap vermedim.

Yazılımcı olarak işleri geç bitirme veya eksik yapma gibi şeyler ama bunları kanıtlamaları zor tabi. Ve herkes en iyi şekilde bitirecek diye de bir şey yok. belki yavaş yapıyorum.

SOnrasında Uyari vermisler, bir daha olursa kovacaklarmis. Bu uyariya cevap vermeli miyim, cevap vermezsem kabul etmis sayilit miyim cunku uyari verirken "iddialara tek tek cevap vermemissin, redetmissin" yazmislar. İmzalayıp yollamamı istiyorlar.

%10 zam yaptılar bir de. buna dayanarak haklı fesih vs yapabilir miyim?

 
İddiaları bilmeden kimse cevap veremez ki

Evden çalışırken çamaşır yıkadın da bunu mu farkettiler?
İş yerinde iş bilgisayarından porno mu seyrettin?
İşe gelmiş gibi kart basıp dışarıda kişisel işlerini mi yaptın?

İddiaları da yazarsan insanlar fikir belirtebilir
  • tavish11  (25.01.24 13:01:22) 
Evet üstteki arkadaşa katılıyorum çok yüzeysel bir soru olmuş hiçbirşey anlaşılmıyor.
Ama iddialara tek tek cevap verseydiniz keşke. Sonuçta birşeylerden rahatsız olmuşlar performansınızla alakalı direk dümdüz reddetmektense detaylı cevap vermek daha etkili olabilirdi.
Olayın içinde birebir siz olduğunuzdan siz daha iyi bilirsiniz ama süreci uzatmak aleyhinize sonuçlanabilir. Bence bundan sonrasında nasıl toparlayabileceğinizi düşünün ya da iş aramaya başlayın eğer çok içerlediyseniz durumu.
  • nuevo  (25.01.24 13:14:29 ~ 13:15:12) 
İstenmediğin yerde durulmaz, %10 maaş zammı zaten küfretmekle eşdeğer olmuş. Haklı olup olmadığın tam anlaşılmıyor ama önemi yok, yeni iş bakıp verin tazminatımı çıkarın demek en mantıklısı.

Bir kere insanın canını sıktıklarında çalışacağın varsa da içinden gelerek çalışamazsın.
  • kimlanbu  (25.01.24 13:28:51) 
Kovarsak tazminat ödemeyelim/işe iade davasında kaybetmeyelim diye şimdiden kanıt topluyorlar muhtemelen. İşin hukuki yönünü bilmiyorum, iddialara cevap vermeden reddetmek direkt kabul etmek anlamına gelmese de onların elini güçlendirebilir.


  • perferil  (25.01.24 14:03:33) 
%10 zam - seni istemiyoruz, git demektir.

İş bulun ve konuşarak tazminatınızı alıp, çıkın. Bu saatten sonra uğraşırsanız, canınız sıkılır. Bir de işten çıkış olarak sisteme negatif bir kod girerlerse ileride sorun olabilir.


.
  • kartallar yuksek ucar  (25.01.24 14:03:55) 
Haha. Şunları sormanız gerekiyordu.

Performans ölçmek için kullandığınız bir sistem var mı?

Neleri ölçtünüz?

Savunma istemeden önce bana bildirim yaptınız mı?

Bildirim yaptıysanız durumun değişip değişmediğini görmeniz için ne kadar süre beklediniz?

Cevabın çok kötü.
  • dissendium  (25.01.24 16:02:20 ~ 16:04:10) 
işleri geç bitirme için yazıyorum. işi aldığınızda eğer adam/gün üzerinden bir proje bitiş tarihiniz varsa ve buna uymadıysanız ellerinde done vardır iddia dışında. eksik de projeden sonra açılan ek geliştirme maddeleri /ticket vs buradan takip edilebilir.
haklı fesih olmaz da istifa sonrası işe iade davası olabilir ama çok umut vermediniz bana. bu konuda rahat olsanız iddiaları tek tek kolaylıkla savabilirdiniz.

  • delidiyorum  (25.01.24 16:49:42) 
Isveren sizinle calismak istemiyorsa, ne olursa olsun bir yolunu bulup sizi gonderecektir.
Kanitlayamayacaklari seyleri yazacak kadar amatorce hareket etmezler saniyorum. Yazilanlara tek tek kanitlariyla cevap vermeniz gerekiyordu. Hatta "bana su konuda yeterince destek verilmedi" vs. gibi cumle oyunlariyla isleri kendi lehinize dahi cevirebilme ihtimaliniz dahi olabilirdi.

Ben olsam yoneticiye gider acikca, hic savunma pozisyonuna girmeden nerelerde eksiklik oldugunu ogrenmeye calisirdim. Hatta acik acik benimle calismak isteyip istemediklerini sorardim. Hatta pazarlik bile yapabilirdim.

Yalniz bu konular biraz spesifik tecrube ister. Savunmada iddialar asilsizdir, redediyorum yazdiginiz'dan aldigim izlenime gore sizde bu tecrube henuz yok. Bence ya bir avukatla calisin, o cevap versin sizin yerinize ya da hemen baska bir is bakin.
  • thetruenorthstrongandfree  (25.01.24 16:59:20) 
@thetrue +1


  • digits  (26.01.24 00:34:05) 
Evet tecrübem yok. İddiaları redederek mahkme süreci olursa orda reddettiğimi gösteririm diye belirtmek istedim. Tek tek cevap verip istediklerini yapmak istemedim. kanıtlamayacakları çok şey yazıyordu da. Bazılarını blki kanıtlayabilirler . savunma istemeden öcne bildirim yapıldı vs ve beklediler de. %10 zamma dayanıp haklı fesih yapılır mı. yasaya ayrkırı bir durum var mı.


  • ShadowOfMoon  (26.01.24 00:56:22) 
ben bunu karsi taraf savasa hazirlaniyor seklinde yorumlarim, muhimmat stogu yapmaya baslarim. hemen git bir avukatla konus, gardini al. Sepet havasi calarlarsa mevzilerin hazir olsun, ki calacaklar gibi duruyor. Bir yandan da kendine bir is bak bence.


  • cooperr  (26.01.24 02:33:33) 
aylar geçti ve çok umursamadım ve çıkardılar haklarımı vermeyi teklif edip. ben daha fazlasını istedim haklarımdan. göreceğiz ne olacak mahkemede :)


  • ShadowOfMoon  (31.03.24 15:56:26) 
Arabulucuya gidin. Neden savunma vermediniz ki? Ben bir avukat arkadaşın dediğini yazmıştım ama şu an hatırlamıyorum.


  • Kahvedesu  (31.03.24 16:16:45) 
savunma verdim iddiaları reddederek ama mutlu değildim. düzgün iş yoktu bana göre. savunma verdiğim. uyarı verdiler. sonra aynı şeyler devam edince, 2. kez savunma istediler ve sonra çıkardılar işte.
arabulucu için 30 gün vakit var. daha pazarlık yapacağız haftaya :) 8 maaş istedim.

  • ShadowOfMoon  (31.03.24 19:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.