[]

Bir şey satarken bu durum sadece benim mi başıma geliyor?

Mesela ev satıyorum fiyatı da 1.150.000tl
Veya ev kiralıyoruz 15.000tl
Veya araba satıyoruz 550bin tl olsun rakamlar.

Aslında piyasaya göre yazmama rağmen aylarca ya yazmıyorlar ya da mesela

Ev için: 900.000
Kira için: 12.000
Araba için de 450 versek olur mu diyorlar.

E tabi sen bunları duyunca biraz da çabuk gitmesi adına,

Evi 1.000.000 a,
Kirayı 13.000 e
Arabayı da 500 e alıcı çıkınca vereyim diyorsun.

Ki en azından gelen tekliflerin üstüne oldu en azından ya neyse içim rahat diyorsun.

Yahu ne hikmetse hiç şaşmıyor, aynı gün işlemleri yaparken bir tane vatandaş arıyor diyor ki bakın dialog aynen şöyle;

- Merhabalar ben ilan için aramıştım biz ciddi alıcıyız son ne yaparsınız ona göre gelelim hemen.
+ Selamlar, teşekkürler ancak şimdi bakmaya geldiler büyük ihtimalle alınacak.
- Aaa hayırlısı olsun kaça anlaştınız acaba?
+ (işte ev için mesela 1m diyorsun) Hadi yaaa tüh aslında çok temizdi çok beğenmiştik biz fiyatı da uygun yazmıştınız o yüzden 1.100 ü hazırlamıştık gelecektik.

Yahu güzel kardeşim, madem senin gibi güzel insanlar, iyilik meleği insanlar vardı da, satana kadar neredeydiniz, satılan günde mi beliriyorsunuz siz?

Şöyle kalıyorsun telefonda: www.meme-arsenal.com

Nedir bunun olayı bilerek mi yapıyorlar kötü hissedelim diye? Hiç şaşmıyor arkadaş ya.

Çok iyi biliyorum ki o da evi 1m e, aracı da 500 e zorlayacaktı mesela.

Ama insanın moralini bozuyorlar, bari rakamı söyleme ne diye söylüyorsun sanki şey mi diyeceğiz. "Haa öyle mi o zaman ben bu arkadaşları göndereyim sizinle anlaşalım"

 
geçen yıl tam da o dediğini yapan duymuştum, depozitosunu iade edip cayıp başkasına daha yükseğe satanlar oldu.

Ama şu an doğru olduğunu sanmıyorum. Tamam gel 1100'e al desen "şurası yapılmalı ona para vericez, biraz düşseniz?" der.

Bir de bişeyin alıcısı varsa daha çok alıcısı olur :D İş ve aşk hayatında da geçerli ürün satarken de. Murphy kuralı gibi bişey.
  • nhk ni youkosu  (23.01.24 16:51:41) 
Valla belli olmaz şimdi onu gönderirsin yenisi de vazgeçer şey gibi ortada kalırsın. Neyse ama o zaman bir dahakine her arayana şu an müşteri geldi diyeyim bakalım bir de öyle deneyeyim, yüksek verecektik diyene e gel hadi var diyeyim verecek mi.


  • ananiyimioguz  (23.01.24 16:58:44) 
Benzeri durumda karşı tarafta bulundum sanırım.
Kiralık ev arıyorduk acil, gidip bakıp beğenmediklerimiz oluyordu. Bazı evleri de ilandan görüp beğeniyorduk, fiyatı da fena değil gibi geliyordu. Aradığımda "ya şimdi geldiler tam" gibisinden bir şey duyunca benim de "hadi ya biz de ciddiydik acil ihtiyacımız vardı tutardık biz aslında" demişliğim vardır. Sanırım o anki hayal kırıklığı mı desem, elden kaçırma psikolojisi mi desem bilemiyorum insan öyle söylüyor. Halbuki gitsem ve evi gerçekten beğensem bile illa pazarlık yapacaktım, dan diye kontrat imzalamayacaktım. Ya da ne bileyim belki mutfak tezgahı hoşuma gitmeyecekti, biz bi düşünelim deyip çıkacaktım ya da ev sahibinin tavrı hoşuma gitmeyip dönecektim. Bence çok da üzülmeye gerek yok, zaten o tarihe kadar zor satılmışsa o son arayanın da daha önce gelip almayanlar gibi çıkma ihtimali %90 falandır heralde.

  • pianeta  (23.01.24 17:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.